Dagsprogram

Avreise fra Værnes kl 06:15 via Amsterdam med ankomst Milano kl. 12:05. Herfra får vi skyss inn til det historiske bysentrumet. Her får vi en omvisning på Luciano Pavarottis Operamuseum, som er en del av den berømte La Scala Opera. Tore Johansen har lovet å lede an med O`Sole Mio, og mer til. Etterpå blir det tid for italiensk lunsj og tid på egen hånd for shopping og sightseing. De som er sterke i høyden kan gjerne slå følge med arkitekt Erling Mylius på takvandring på katedralen før vi samles i bussen og setter kursen mot Verona.

Etter en god natts søvn samles vi til frokost på vårt hotell i Verona.
En byvandring hører med over fortau belagt med marmor. Vi lar oss imponere over den romerske arenaen, og etter å passert kjærlighets-torget kommer vi til villaen med Romeo og Julies balkong. I Italia heter hun Giulietta, og vi har store planer om å få smuglet Ivar Gafseth opp på balkongen. Han er passelig lettfør og sporty, slik at han kan få deklamert fra William Shakespeares berømte kjærlighetsscene, med oss andre som tilhørere nedenfor. Deretter er det fritt fram til å se seg om i en av Italias aller vakreste byer, og dagens lunsj blir på egen hånd.

Om ettermiddagen kjører vi med buss til vindistriktet Valpolicella der vi skal spise middag hos en av vinbøndene, hvis datter er kveldens vertskap. Først får vi omvisning på vinmarkene og i produksjonshallene før vi får se på tønnelageret. Her er det lagret vin av alle årganger, av mange slag – også grappa som vi får smake. Hun har satt sammen en meny til oss som skal ledsages av tre ulike viner, og forteller beskrivende om hver av disse til oss. Etter middagen blir det tid til en trall og småprat før vi tar turen tilbake til hotellet.

Frokost på hotellet før vi kjører utflukt til den idylliske borgbyen Sirmione i sørenden av Gardasjøen. Her er det satt av tid til å se seg om på egen hånd og reiselederen fra SmartReiser har lagt opp en ganske sprek gåløype langs strandstien for de som vil røre seg litt ekstra. Rundturen avsluttes med et besøk i borgtårnet som gir god utsikt utover sjøen etter at man har besteget mange hundre trappetrinn. Ute på sjøen trafikkerer de overmotoriserte Lamborghini-båtene med blanke finérskrog. Det er mulighet for å få få praiet en slik for en forfriskende tur på sjøen om noen vil ha litt fart og spenning. Deretter samles vi til lunsj med lokal vin før kursen settes tilbake til Verona. Denne fredagskvelden er det ikke lagt opp til noe felles program, men vi oppretter en base på en restaurant like ved torget der vi kan møtes hvis en skulle savne selskap med resten av gjengen. Fredagskveldene i Verona pleier å være en livlig affære, og det finnes mange steder en kan stikke innom for en matbit eller drikke.

Frokost og avreise fra Verona. Turen går rett sørover der vi krysser Posletta og kjører inn i den såkalte «Motordalen» som strekker seg langs foten av fjellkjeden Appenninene. Det var her italiensk motorsports vugge stod. Kjell Aukrust lot seg inspirere av de lokale smedene her, da han laget filmen Flåklypa Grand Prix. Vi passerer da også fabrikkene til Ducati, Lamborghini, Maserati og Abbarth, men vi velger oss Ferrari. Dagens første stopp blir Ferrarimuseet i Maranello. Her blir det en omvisning i fordoms kjøreprakt, og mulighet til å kjøpe seg Ferrarieffekter.

Dersom noen nå kjenner at det rykker i gassfoten så står fabrikkens testkjørere klare til å selge dere en kjøretime. Den går langs den italienske landeveien med full gass og uten fartsgrenser. Pensjonerte racerførere har dette som lørdagsjobb!

Vi skal deretter besøke besøke Luiciano Pavarottis hus som nå har blitt museum. Her får vi omvisning av en entusiastisk italiener og vi kvitterer med å la Travellin`Strawberries lire av seg noen sanger innenfor rette sjangeren. Deretter går turen videre et lite stykke til Lucianos stamrestaurant. Som vi vet var han glad i mat, store porsjoner og god bordvin. Det skulle love godt for en litt tidlig middag. Deretter tar vi fatt på sjarmøretappen mot kysten til Venezia ved Adriaterhavet. Det er mange som drømmer om Venezia, men aldri besøker byen. Besøk til det vaske-ekte karnevalet e det i hvert fall nesten ingen nordmenn som gjør. Det har vi tenkt å gjøre noe med, og vi tror ikke dere kommer til å angre! Vi sjekker inn på vårt hotel i Venezia og tar en kveldstur langs kanalene, mens sola går ned denne lørdagskvelden. Vi skal se mye mere av denne merkelige byen i dagene som kommer.

Frokost før vi blir hentet av vår lokale guide i Venezia som er en norsk studine fra Trondheim. Hun tar oss med langs kanalbreddene, over Sukkenes Bro, gjennom smale smug med spennende historie og duemating på Markusplassen. En kjent location fra både actionfilmer og mer romantiske innspillinger. Så samles vi til lunsj før vi tar ut turen ut på selveste Canal Grande! Om kvelden har vi tid på egen hånd til å gå ut i folkemylderet.

Frokost før vi har hele formiddagen på egen hånd. Det er fortsatt mye å se på, og ikke minst ønsker vi at alle legger ned litt jobb i å finne et godt karnevalskostyme.
Om kvelden kl 17:30 samles vi på hotellet for å bevege oss til turens store finale, som blir karnevalsmiddag ved langbord og musikalske bidrag fra våre tre musikere! Deretter går vi en runde på utesteder iført våre kostymer, og det er slående hvor lite oppsikt vi virkelig vekker, uansett drakter og masker.

Etter frokost på formiddagen så tar vi «flybåt» til flyplassen.
Vi er tilbake i Trondheim kl 22.50 etter nok en opplevelsesrik
reise med Travellin’ Strawberries ut i den store verden

Vi har fått indikasjon på at dette kommer til å bli utsolgt fort, så her er det bare og melde seg på

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 15.750,- pr. person i dobbeltrom.
Det er mulig å slutte seg til fra Oslo.
Prisen er beregnet ved minimum 25 betalende deltakere.

Depositum kr 3.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 15.06.2017.
• Overnatting i dobbeltrom på gode hotell
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Underholdning i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Tips til lokale leverandører og byskatter
• Enkeltromstillegg

Avbestillingsregler :
• Fram til 30/10 refunderes depositum
• 31/10 – 14/11 refunderes ikke depositum
• 15/11 – 22/12 refunderes 50% av turprisen
• 23/12 fram til avreise ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Hoved-reiseleder fra SmartReiser: Erik Pettersen
i samarbeid med Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius

Påmelding snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
Telefon: 72596210,
E-mail: post@smartreiser.no

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.