Dagsprogram

Avreise fra Værnes kl. 07.15 via Oslo med ankomst Dublin kl. 12.10. Med alle på plass i bussen kjører vi en runde gjennom sentrum langs elva Liffey som de norske vikingene trafikkerte for over tusen år siden. Vi får en omvisning og smaksprøver på det legendariske Guinessbryggeriet og sjekker inn på Dublin Hilton Garden. Om kvelden samles vil til middag og livemusikk i The Temple Bar District. Dette er selve hjertet i den irske musikktradisjonen som banker og slår hver kveld med trollstemt fele, trekkspill, lurk og sekkepipe. Noen av Europas beste live-artister spiller, danser og shower for driksen i håp om å slå igjennom. Bono, Sinnead o`Connor og The Dubliners er bare noen av de som ble herdet her. Den utflyttede trondheimsjenta Ida Berg kjenner trad-musikkmiljøet i Dublin og hun er vårt musikalske vertskap i Temple Bar-distriktet. Vi ser for oss at Travellin`Strawberries får bryne seg mot lokale liveartister på Gogarty Bar.

Etter frokost er det ut på en byvandring for å gjøre seg kjent med St Patrick-katedralen, Molly Mallone og flere av byens særegenheter. Whisky-destilleri hører med, før det blir tid på egen hånd. Shopping og lunsj anbefales på sørsiden av Liffey ved The Church. Det er en katedral som er gjort om til Dublins største og mest profilerte restauranthus.
På kvelden samles vi til Celtic Irish Dance Show med 3-retters middag til. Etter showet blir det fort en spasertur til The Temple Bar District for enda en artig kveld.

Etter å ha levd ut helgelivet i Irlands hovedstad i to hele dager til ende er det tid for forandring. Vi tar plass i bussen etter frokost og kjører nordvestover til byer der naboen ikke har vært før oss. Vi passerer Johnny Logans hjemby, før vi følger den tynne tarmen av det vestlige Irland nordover «the Wild Atlantic Way» der vi møter havet i vest. Vi tar dagens lunsj på Smugglers Creek, et staslig vertshus med havutsikt i Donegan. Her vokste Rory Gallagher opp til å bli en habil musiker. http://www.rorygallagher.com/#/archives/guitars
Reisen fortsetter langs grenseelven Foyle til Nord-Irland. Vi krysser grensen like før byen Derry der vi sjekker inn på Maldron Hotel Derry i sentrum og samles til middag.

Etter frokost er det opp og gå på bymuren som ble påbegynt allerede på 1600-tallet, og vi ser nærmere på den sterkt politisk-religiøse gatekunsten som males på murveggene. Da det engelske Tudordynastiet tok kontroll over Irland ble det starten på hundrevis av år med ufred. En lokalguide forteller oss hele historien om okkupasjonen, IRA, Bloody Sunday og hvordan alt fungerer nå i Nord-Irland etter tjue år med fred. Vi trekker så ned i borggården til et lite restaurantbryggeri. Travellin`Strawberries holder en fredskonsert her med Tree of Love, Beatles og «nogo attåt». Deretter blir det ølsmaking og lunsj. På kvelden er det tid for innføring i Samhain-feiringen som startet her i Nord-Irland og som siden har spredd seg ut i verden som Halloween. Denne kvelden følger vi byens
tradisjon med å gå ut i gatene og se på markedet, før vi går i lystog rundt bymuren for å vekke de døde slik at de også får feire Samhain – som også var årsskifte for kelterne.

Etter frokost har vi iført oss turklær og gode sko, for vi skal ut i naturen! Bussen tar oss med til Giant’s Causeway, ved Antrim-kysten. Her har en underjordisk vulkan skapt merkelige formasjoner med nesten 40 000 svarte sekskantede basaltsøyler. Game of Thrones ble som mange vet spilt inn her, og det har på kort tid blitt et svært populært område. Etter å ha fått oss frisk luft fortsetter vi vår reise til Belfast, der George Best og Van Morrison vokste opp ved elven Lagan. Belfast var sentral i den industrielle revolusjonen og Titanic ble bygget ved byens skipsverft. Vi skal bo sentralt på Ibis Belfast Central Hotel, og la oss rive med av «The Ulster Mood.»

Frokost før vi har hele formiddagen på egen hånd. Det er fortsatt mye å se på, og ikke minst ønsker vi at alle legger ned litt jobb i å finne et godt karnevalskostyme.
Om kvelden kl 17:30 samles vi på hotellet for å bevege oss til turens store finale, som blir karnevalsmiddag ved langbord og musikalske bidrag fra våre tre musikere! Deretter går vi en runde på utesteder iført våre kostymer, og det er slående hvor lite oppsikt vi virkelig vekker, uansett drakter og masker.

Etter frokost må vi kjøre til flyplassen, etter enda en minneverdig reise sammen med
Travellin` Strawberries ! Flyet har avgang kl 11.40 via Oslo tilbake på Værnes kl 17.55.

Vi har fått indikasjon på at dette kommer til å bli utsolgt fort, så her er det bare og melde seg på

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim i dobbeltrom er kr 15.750,-
Tillegg enkeltrom kr 5400,-

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim Dublin t/r
• 2 overnattinger med frokost i Dublin
• 2 overnattinger med frokost i `Derry
• 2 overnattinger med frokost i Belfast
• Bussreise og opplevelser som beskrevet i programteksten
• Måltider som beskrevet med F,L,M
• 2 ølsmakinger og en Whiskeysmaking
• Reiseleder fra SmartReiser medvirker på hele turen
• Travellin` Strawberries deltar på turen med fynd og klem

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 25.06.2018 refunderes depositum
• Fra 26.06.2018 refunderes ikke depositum
• Fra 25.08.2018 frem til avreise, ingen refusjon
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Erik Pettersen

Husk gyldig pass!
SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.