Dagsprogram

Vi møtes på Værnes grytidlig om morgenen og setter oss på SAS’ morgenfly til København. Vi skal fly videre med Singapore Airlines østover.

Flytider:
SAS Trondheim – København 06:00-07:35
Singapore Airlines, København – Singapore 12:30-07:30+1

Ankomst Singapore kl. 07:30 om morgenen etter en enkel frokost på
flyet. Vi møtes av vår lokale guide og blir tatt med den korte veien til byen og til hotellet. Rommene på hotellet er nok ikke klare så tidlig, så det blir muligheter for å strekke litt på beina etter flyturen. Etter innsjekking blir det tid til en liten ettermiddagshvil før vi møtes om kvelden og rusler til Clarke Quay Jetty like i nærheten. Herfra blir vi med en såkalt Bum Boat ned Singapore-elven ut i havneområdet. Her får vi se den fargerike og imponerende Singapore skyline fra sjøen nå etter mørkets frembrudd. Her finnes nydelige restaurerte gamle kolonibygninger og moderne skyskrapere i skjønn forening. Vi ser også over til Merlion park med sin berømte statue og ikke minst det enorme komplekset Marina Bay Sands. Måltider blir på egen hånd i dag. Det finnes masser av restauranter rundt hotellet hvor man kan nyte den første asiatiske middagen på turen.
Vi skal bo på flotte Swissôtel Merchant Court når vi er i Singapore.

Etter frokost møter vi på nytt vår guide som tar oss med på en halvdags byrundtur. Vi passerer blant annet Padang og den berømte Cricketklubben, Parlamentshuset og det gamle Nasjonalgalleriet som tidligere huset Høyesterett og Rådhuset. Vi stopper i Merlion Park for å se på statuen av det mytologiske fantasidyret som er halvt løve og halvt fisk. På turen opplever vi også Thian Hock Keng-tempelet og Chinatown. Under et besøk i Singapore må vi også få med oss den Unesco-listede botaniske hagen og se på noen av de 60.000 orkidéplantene som finnes der. Vi får vekket sansene for alvor når vi går gjennom «Lille-India» med sine mange småbutikker som selger eksotiske frukter og utallige kryddersorter. Om kvelden møtes vi til felles middag ved havnen.

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser til flyplassen. Neste stopp på reisen blir tidligere Formosa, nå Taiwan. Vi flyr med Singapore Airlines kl. 11:40 og lander i hovedstaden Taipei nord på øya kl. 16:30. Her blir vi møtt av en ny trivelig guide som tar oss med til hotellet. Vi spiser middag sammen om kvelden på en lokal restaurant. Vi bor godt på The Landis Taipei.

Etter frokost starter vår rundtur på Taiwan. Vi kjører til «Taiwans hjerte» omtrent midt på øya. Vi stopper underveis i landsbyen Sanyi som er kjent for sine treskjæringer. Før lunsj kommer vi fram til Puli som er kjent for sin spesielle papirproduksjon. Her besøker vi en liten fabrikk og får se den tradisjonelle produksjonsprosessen. Vi kommer til dagens endestasjon Sun Moon Lake ut på ettermiddagen og kjører langs Thao-folkets vakre innsjø før kommer til hotellet i det idylliske området. Vi rekker også et besøk til Wen Wu tempelet på veien. Overnatting på LeaLea Garden Hotel. Vi møtes til middag om kvelden.

Etter frokost fortsetter turen videre sørover og rundt lunsjtider stopper vi i Tainan og besøker Chikan Tower. Området var tidligere kolonisert av nederlenderne. Vi besøker også det lokale konfusiustempelet og rusler rundt i området. Dagens endestasjon blir den største byen i sørlige Taiwan – Kaohsiung. Etter ankomst sjekker vi inn på hotellet før vi tar en liten tur rundt i byen. Vi kan blant annet besøke det livlige nattmarkedet Liuho. Overnatting på Howard Plaza Hotel.

Frokost på hotellet. I dag er det på tide å vende nordover igjen. Dagens etappe tar stort sett hele dagen, men vi gjør stopp underveis for å spise lunsj, samt strekke på beina og se på naturen og landskapet. Vi ankommer vakre Hualien ut på ettermiddagen. Overnatting på Leader Village Hotel som ligger i idylliske naturskjønne omgivelser i nasjonalpark. Felles middag om kvelden.

Frokost før vi sjekker ut og tar en tur i nasjonalparken og Taroko-kløften. Kløften har blitt dannet av århundrer med erosjon og gamle veier og grotter finnes rundt hvert hjørne. Vi besøker en av grottene som har blitt et yndet sted for svaler og har naturlig nok fått navnet Svalegrotten. Videre besøker vi «Den evige vårs helligdom» som regnes som inngangsporten til Taroko-kløften og er et idyllisk beliggende tempel med vakker utsikt over nasjonalparken med sine fossefall og frodige fjellsider. Tempelet har fått sitt navn fra fossen som aldri stopper å renne. Etterpå kjører vi til jernbanestasjonen og hopper på toget som skal ta oss tilbake til hovedstaden. Lunsj på egen hånd i togets spisevogn. Vel framme kjøres vi til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon i denne spennende millionbyen. Overnatting på The Landis Taipei.

Frokost før det blir en rundtur i byen. Vi ser blant annet på Taipei 101 som er en av verdens høyeste bygninger med sine 509 meter! Bygningen er hele 106 etasjer, men har fått sitt navn Taipei 101 siden «bare» 101 av etasjene er over bakken. Videre drar vi litt ut av bykjernen og besøker Nasjonalmuseet. Her finnes faktisk en stor del av kunstskattene som tidligere fantes i Den forbudte by i Beijing. Etter den siste kinesiske borgerkrig ble Chiang Kai Shek tvunget i eksil til Taiwan, men ikke uten å få med seg store deler av kunstskattene. Programfri resten av ettermiddagen og kvelden. Lunsj og middag på egen hånd.

I dag sjekker vi ut og flyr ca. 1,5 time rett over til verdensmetropolen Hong Kong! Vi lander rett etter lunsjtider og blir kjørt direkte til vårt hotell beliggende på spissen av Kowloon-halvøya med utsikt mot den fantastiske «skyline» på Hong Kong-øya. Innsjekking og ettermiddag fri. Om kvelden kan dere bli med reiselederen en liten rusletur ned på havna til Avenue of Stars og se på det utrolige lys-showet som utspiller seg hver kveld kl. 19:30 på den andre siden av havna. Lunsj og middag på egen hånd. Vi bor midt i byen, så veien til utallige restauranter er kort! . Vi bor rett ved handlegaten Nathan Road, og litt opp i gaten finner vi blant annet det berømte nattmarkedet i Temple Street.

Frokost på hotellet før vi blir hentet i buss. Vi skal på tur på Hong Kong-øya og kjører tunnellen under havna og opp på utsiktspunktet Victoria Peak. Her får vi en mektig utsikt over skyskraperne og byen. Vi stopper også i Stanley hvor vi besøker det lille berømte markedet hvor man tilbyr blant annet klær til «prutepriser». Ved badestranden i Repulse Bay rusler vi litt på stranden før vi skal spise lunsj på en «flytende restaurant» i fiskerlandsbyen Aberdeen. På menyen står selvsagt en tradisjonelle Dim Sum-retter. Dette er små boller med forskjellig fyll. Tilbake til hotellet etterpå. Hong Kong er en veldig lett by å bevege seg rundt omkring i siden avstandene er korte. Middag på egen hånd.

Frokost på hotellet. Foruten halvøya Kowloon og selve Hong Kong-øya som vi besøkte i går består Hong Kong av hundrevis av små og store øyer utenfor. I dag går vi til berømte Star Ferry et par hundre meter unna hotellet og tar fergen over sundet til Central. Herfra tar vi en av båtene som går til øya Lamma. Øya er kjent for sin gode sjømat, men før vi skal nyte en lokal lunsj må vi jobbe litt! Vi skal gå ca. 2 timer over øya og få utsikt over Sør-Kinahavet før vi spiser lunsj på en av de gode sjømatrestaurantene i en av landsbyene. Etterpå tar vi båten tilbake til Central. De som vil kan bli med reiselederen på en liten runde i finansdistriktet og se på den historiske kolonibebyggelsen og ikke minst de enorme skyskraperne. Her finnes også en mengde av shoppingmuligheter for den som ønsker det. Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på Serenade Restaurant rett over veien for hotellet og rett ved havna.

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut fra hotellet og oppbevarer bagasjen i hotellets bagasjerom. Dagen fri til siste utflukter på egen hånd. For den som ønsker å handle julegaver er alle muligheter til stede før vi kjøres til flyplassen om ettermiddagen.

Flytider:
Singapore Airlines, Hong Kong – Singapore, 18:50-22:50
Singapore Airlines, Singapore – København, 23:55-06:00+1

SAS, København – Trondheim

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

For priser og andre praktiske opplysninger vedrørende reisen,
se reiseinformasjon/vilkår.

NB! Passet må være gyldig min. 6 mnd etter hjemreise!

Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 31.900,- pr. person i dobbeltrom.

Pris fra andre byer i Norge på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 8.300,-.

 

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

 

Inkludert i prisen:

·         Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 8. mars 2017

·         Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller

·         Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet

·          Måltider i henhold til programmet

·          Sightseeing som beskrevet i programmet

·          Inngangsbilletter i henhold til programmet

·          Praktisk reiseinformasjon

·          Norsk reiseleder følger med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis.

 

Ikke inkludert i prisen:

·         Avbestillingsforsikring

·         Kombinert reiseforsikring

·         Enkeltromstillegg

·         Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

·         Programinnslag og måltider som ikke er beskrevet

Avbestillingsregler:

·     Frem til 01.08.17 refunderes depositum minus kr. 2.500,-.

·     02.08.17 – 10.10.17 refunderes ikke depositum.

·     11.10.17 frem til avreise – Ingen refusjon 

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,

ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Kenneth Pilskog

 

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.