Dagsprogram

SAS fra Trondheim kl. 12:15 via Oslo med ankomst Helsinki kl. 17:35. Transfer til et godt, sentralt hotell i den finske hovedstaden. Helsinki er Finlands største by og ligger i Finskebukta som går inn mot St. Petersburg. Takket være sin beliggenhet, er byen også landets viktigste havneby. Helsinki ble grunnlagt allerede i 1550 av den svenske kongen Gustav Vasa for å være en konkurrent til hansabyen Reval (Tallinn). Selve bykjernen fikk sin nåværende plassering i 1640. Helsinki har i årenes løp hatt mange store musikkarrangement, OL og den europeiske sikkerhetskonferansen. Byen har også vært europeisk kulturhovedstad. Skjærgården rundt Helsinki består av 315 små og store øyer og er utrolig flott å seile igjennom.

Mange av Helsinkis attraksjoner er også knyttet til sjøen. Sveaborg ligger i innløpet til havna, og er en attraksjon som står på UNESCO’s verdensarvliste. Mye av sentrum er også nær sjøen, inkludert den populære markedshallen. Helsinki er kjent for design og arkitektur, og den mest kjente arkitekten i så måte er nok Alvar Aalto.

Vi spiser frokost på hotellet og tar en rolig formiddag på egen hånd i byen. Om ettermiddagen blir vi med vår skandinavisktalende guide ut på en interessant byrundtur hvor vi bl.a ser det flotte Sibeliusmonumentet og ikke minst skal vi bl.a. besøke Sibelius Finland Experience. Dette er en ca. 45 minutters opplevelse der vi gjennom Sibelius’ musikk sammen med bilder fra den finske naturen får en mektig kulturell opplevelse. Komposisjoner av Sibelius (Granen, Romanse, Rondino, Valse Triste og Finlandia) spilles for oss på fiolin og piano. Konserten byr også på illustrasjoner basert på den berømte grafikeren Erik Bruuns kunst og bilder. Jean Sibelius (1865-1957) var en stor Finlandspatriot og komponist som erobret verden med sin vakre musikk. Han skapte den finske stemme som du i dag gjenkjenner hvor som helst i verden.

Sent om ettermiddagen går vi ombord i St. Peterlines ferje M/S Anastasia som blir vårt hjem de tre neste nettene. Avreisen er kl.18:00 og cruiset vil følge denne ruten: Helsinki – St. Petersburg – Tallinn – Stockholm. Vi anbefaler en tur på dekk under den vakre utseilingen fra Helsinki. Middag og overnatting om bord.

Frokost ombord før ilandstigning, som blir mellom kl. 09:00 og 09:30.På kaien venter vår guide, og buss for å ta oss med rundt og vise oss til noen av St. Petersburgs store severdigheter. Byen har virkelig store kulturskatter og vise frem. Vinterpalasset ble bygget mellom 1754 og 1762 for keiserinne Elizabeth, datter av Peter den store. Keiserinnen døde imidlertid før bygningen ble fullført. Fra 1760-tallet og utover var Vinterpalasset residensen til de russiske tsarene.

Det barokke palasset ligger praktfullt til ved bredden av elva Neva, og er helt klart St. Petersburgs mest imponerende byggverk og attraksjon. Det grønne og hvite tre-etasjers palasset er både elegant og overdådig utsmykket med rikt dekorerte saler og rom, hvorav mange er åpne for publikum. Eremitasjen har over 2,7 millioner utstilte objekter og viser et variert utvalg av kunst og andre gjenstander fra hele verden. Tidsepoken spenner helt fra det gamle Egypt til begynnelsen av det 20. århundrets Europa. Som besøkende vil vi mest sannsynlig få se kunstverk av både Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Rembrandt, Rubens og mange, mange flere. Vi spiser lunsj på et av byens bedre hoteller. Kl. 18:00 avreise fra St. Petersburg. Middag og overnatting om bord.

Tidlig om morgenen gjør båten et kort opphold i Helsinki for avstigende passasjerer før båten går videre til Tallin. Kl. 12:30 ankomst til Tallinn.

Tallinn er hovedstaden i Estland, og ligger som en vakker perle i Finskebukta. Den middelalderske gamlebyen er en av de best bevarte i Europa og er en Unesco-vernet bydel. Hansabyen Tallinn var lenge dominert av både tyskere, svensker og russere, og i dag ser vi fortsatt store påvirkninger fra Hansatiden. Likevel har Tallinn greid å beholde sin estiske sjel og identitet. Tallinn er en forholdsvis liten by som har alt. I gamlebyen med sin unike atmosfære er det massevis av kafeer, gallerier, restauranter og museer og er svært populær blant turister og lokalbefolkning. Det moderne Tallinn ligger utenfor gamlebyens murer og har en mangfoldig blanding av arkitektur – fra moderne høyhus i sentrum, bydeler med pent restaurert trehusbebyggelse fra det 20. århundre til de massive boligblokkene som ble bygget under Sovjet-tiden og viser hvordan det funksjonelle vant over design på tiden. Det blir både bysightseeing med lokalguide og litt tid på egen hånd i gamlebyen. Vi kommer garantert til å få en hyggelig ettermiddag i Tallin. Båten går fra Tallin kl. 18:30. Middag og overnatting ombord.

Vi anbefaler at du tar en tidlig frokost og nyter den spektakulære innseilingen gjennom den svenske skjærgården frem til Stockholm. Stockholm er en av de vakreste hovedsteder i verden. Den ligger på 14 øyer og omgitt av vann så rent at du kan bade og fiske i hjertet av byen. En storby i verdensklasse, men med en praktisk størrelse med de fleste hoteller, restauranter, shopping og attraksjoner innen gangavstand. Ved ankomst blir vi med på en ca. 3 timers byrundtur før vi får noen timer på egen hånd før vi drar ut til Arlanda flyplass for å fly hjem. Om du er glad i båtturer så kan vi anbefale deg å ta en av de fine båtturene som går i havnebassenget og under de mange broene, på egen hånd. Gå om bord og la guidene peke ut de mest kjente stedene fra sjøsiden.
Du kan reise under hele femten broer og passere gjennom de to slusene som forbinder Østersjøen med innsjøen Mälaren. På en slik tur vil du se deler av sentrum, Gamlebyen, Södermalm, Lilla og Stora Essingen, Hammarby Sjöstad og de grønne områdene rundt Djurgården.

Avreise kl. 17:00 med direktefly til Værnes med ankomst kl. 18:15. For reise fra andre byer i Norge, be om tilbud. Det går blant annet også direktefly til Oslo på denne tiden.

Man trenger ikke visum til Russland på denne turen, kun gyldig pass.
Men forutsetningen er at man følger det oppsatte turprogrammet under hele oppholdet i St. Petersburg.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 12.300,- pr. person
i dobbeltrom/ utvendig lugar.

Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom/lugar: kr 2.300,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 1.900,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.11.2018.
• Overnatting i dobbeltrom/utvendig lugar som beskrevet i programmet.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokale guider på utfluktene og norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Enkeltromstillegg
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 06.03. refunderes depositum minus kr.750.
• 07.03.-21.04. refunderes ikke depositum.
• 22.04. – 06.05. refunderes 50% av turprisen.
• 07.05. – frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.