Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 11.30 / fra Oslo kl. 1615. Herfra er det direktefly videre til Doha i Qatar, hvor vi bytter fly, og flyr herfra direkte til Colombo hvor vi lander neste morgen kl. 0920

kl. 09.20 lokal tid, lander vi i Colombo, hovedstaden på Sri Lanka.

Fra flyplassen er det bare 30 min å kjøre til vårt gode hotell Camelot Beach hotel i Negombo, hvor vi skal bo de to første nettene. Hotellet ligger rett på stranden og har

et fint hage og bassengområde.  www.camelot.lk.

Avslapping ved stranden i Negombo. Negombo er en livlig ferieby med mange små forretninger og hyggelige restauranter. Ved vår første fellesmiddag her vil vi oppdage at maten på Sri Lanka er av ypperste klasse. Dette blir bare et av mange gode middager vi skal spise sammen her på øya.

Etter frokost sjekker vi ut og reiser til Pinnawela Elephant Orphanage. Her har man tatt hånd om ca. 100 elefanter, for det meste individer som har vært skadd eller unger som av en eller annen grunn er forlatt av mora. Vi får oppleve matingen av de små og «kortesjen» av fornøyde elefanter som blir tatt med for å bade og boltre seg i elva.

Videre gjør vi et interessant stopp ved Dambulla Rock Cave, et av Sri Lankas fineste World Heritage steder.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Sigiriya. I umiddelbar nærhet til hotellet ligger Sigiriya Rock Fortress som kanskje er den mest besøkte attraksjonen på hele Sri Lanka. Stedet var kjent allerede i antikken som oppholdssted for buddhistiske munker. Vi besøker restene av et godt planlagt kongepalass som inkluderer huletempel, finurlig anlagte badebasseng og fontener, vakre små sjøer og Asias kanskje eldste hager. Middag og overnatting på Camellia Resort and Spa.
www.camelliaresortspa.com.

I den svale morgenbrisen inviteres du med på en fin tur hvor vi går helt til topps på Sigiriya-klippen. Det er mange trapper for å komme opp men på toppen får vi virkelig lønn for strevet og en storslagen utsikt over landskapet rundt.
Foruten en betagende utsikt er Sigiriya mest kjent for sine frodige veggmalerier i hulene vi passerer på veien opp.

Om du tror at denne morgenturen blir for strabasiøs går det fint an å bare slappe av ved bassenget på hotellet til de andre kommer tilbake.

Når vi drar fra Sigirya kjører vi gjennom flere små landsbyer hvor det myldrer av de små tuk-tuk-taxiene, ser små veitempler, og overalt blir vi møtt av smilende og hyggelige mennesker.
Vi stopper så i en av krydderhagene i landsbyen Matale. Gjennom et interessant og lærerikt miniforedrag får vi innføring i mange av de helbredende planter og urter som brukes i Ayerveda behandling, av folk flest, her på Sri Lanka.

Du kan selvfølgelig også få kjøpe flere av produktene. Vi besøker også et lite batikkverksted, hvor vi får sett den gamle prosessen med å lage batikkmønster,
med voks og plantefarger som de viktigste komponentene.
Vel fremme i Kandy sjekker vi inn på Thilanka Hotel. www.thilankaresorts.com. Hotellet har en fin beliggenhet I åsen med fin utsikt over selve byen.
Kandy by består av et forholdsvis lite sentrum og en vakker kunstig innsjø som er
4 km i omkrets. Sjøen er omkranset av rikt blomstrende trær, og de omkringliggende fjellene og den blå himmelen speiler seg vakkert i innsjøen.
Sent på ettermiddagen blir vi med og ser Kandyan Dance, et tradisjonelt danseshow med dansere i storslagne kostymer.

I forrykende tempo danser de i takt med den heftige musikken. Mange av aktørene utfører akrobatikk i topp klasse.

Høydepunktet i forestillingen er når en eller flere av aktørene går barføtt over glødende kull.
Senere besøker vi tempelet for Buddhas hellige tann. Her utføres det daglig omfattende ritualer i tråd med gammel buddhistisk tradisjon. Dette er et av de helligste stedene for buddhister, og blir besøkt av pilegrimer fra hele verden. Middag på hotellet. www.thilankahotel.com.

Fra morgenen av besøker vi Royal Botanical Garden, som ligger rett utenfor Kandy by. Denne enorme hagen ligger hele 1540 meter over havet, og dekker et område på ca. 150 mål. Her er det flere avdelinger med riktig eksotiske planter og trær og et orkidé-hus, med mer enn 300 orkidéarter.

Vi fortsetter turen til Nuwara Eliya, som betyr «lysbyen», også kjent som byen med den evige våren. Her er luften ren og sval da vi er oppe i en høyde på hele 1884 m.o.h.
Vi reiser gjennom et svært interessant kulturlandskap med sirlig tilrettelagte rekker av teplanter. Nesten hele veien får vi en utrolig fin utsikt over grønnkledte fjell og daler.

I områdene rundt Nuwara Eliya finner vi de beste tedistriktene på øya. Underveis besøker vi en tefabrikk og får en guidet tur igjennom fabrikken for å få en liten innføring i hvordan de forskjellige te-typene blir fremstilt. Vi får selvfølgelig anledning til å kjøpe med oss te av høy kvalitet for å ta med hjem. Sri Lanka produserer 25% av all te på verdens-markedet.

Oppe i Nuwara Elilya ligger en svært kjent golfbane, som anses for å være en av de fineste i hele Asia. Byen ligger like i nærheten av vakre Lake Gregory. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på sjarmerende Grand hotel, bygd i flott, engelsk kolonistil. Middag og overnatting. www.grandhotel.tangerinehotels.com.

Formiddagsturen i dag går fra Nuwara Eliya til Tissamaharama som ligger nede på slettene ved kysten. Vi sjekker inn på Mandara Rosen Hotel som ligger et lite stykke utenfor nasjonalparken vi skal besøke senere i dag.

Sent på ettermiddagen drar vi ut på en spennende safari i Yala Nasjonalpark.
Dette er den mest besøkte og best utviklede safariparken på øya, og vi finner stor spennvidde i dyrelivet.
Det mest vanlige er å se er elefant, flekket rådyr, bjeffende hjort, apekatter, påfugl, krokodiller, sjakaler, leppebjørn, villsvin og bøffel, og er vi riktig heldig så kanskje vi får sett leopard. I vannhullene rundt om i parken kan vi se hvithalset stork og svartnakkestork. Den sistnevnte er den største fuglen på Sri Lanka.
www.mandarahotel.com.

På veien mot kysten gjør vi et stopp i Galle. Denne kystbyen var på 17-hundretallet sentrum for den store hollandske virksomheten i landet. Majestetiske Galle Fort er godt vedlikeholdet og bærer vitnesbyrd om denne rike tiden. Galle er en av de best bevarte byene fra kolonitiden i hele Sørøst-Asia og står oppført på Unescos verdensarvliste. Byen er spennende å utforske så vi tar oss god tid her før vi kjører videre.

Etter dette stoppet kjører vi langs en fin kyststrekning, og kanskje får vi sett noen av fiskerne som sitter og fisker, på sin spesielle måte, fra høye påler som er satt ned i sjøen.

Utpå ettermiddagen får vi en flott, liten båtsafari på Madu Ganga River!
Utgangspunktet for selve båtturen blir i Balapitiya på hovedveien mellom Galle og Beruwala . Hele området vi skal besøke med båt, består av 38 øyer med 25 fuglearter og minst 16 av Sri Lankas 35 mangrovetrearter finnes her.

I mange landsbyer rundt disse elve – og innsjøområdene foregår det kokos-, maske- og kanelproduksjon. Massen fra kanduru treet som finnes her, gir råmateriale for maskeproduksjon, som området er spesielt kjent for. Småskala rekeoppdrett er også populært. Dovent svømmende kabaragoyas (øgler) vil passere båten, og mye fugl vil sveve over området. Selv om du ikke er en fugletitter til vanlig, så vil du nok likevel bli betatt av den eleganse og skjønnhet du ser hos disse fuglene.
Et interessant, liten del av denne reisen vil være når båtføreren tar deg gjennom en naturlig tunnel av mangrovetrær.

Elven åpner seg så mot den store innsjøen med de mange øyene. En av de største øyene her ute er Maduwa, hvor det bor ca. 750 familier på 300 hektar.
Den mest spesielle øya er Five-Cents Islands med en strandlinje i form av en fem cent mynt. På en av de større øyene ligger byen Kotthuwa som huser et buddhistisk tempel som er over 2000 år gammelt. Tempelets store buddhastatue er hele 18 meter høy.
Vi sjekker inn på strandhotellet Ekho Surf hotel sent på ettermiddagen.
www.ekhohotels.com/ekhosurf. Hotellet ligger helt i første rekke langs stranden og alle får Superior rom med havutsikt.

Vi avslutter Sri Lanka turen med 4 netter og 3 fulle dager her ved stranden i Bentota. Vi har halvpensjon på hotellet og spiser både en god frokost og en utsøkt middag her. Hotellet et eget stort svømmebasseng med solsenger rundt.

Frokost på hotellet og enda en god dag på hotellet, før vi sent på ettermiddagen kjører inn mot Colombo og flyplassen.
Avreise Colombo kl. 2100, flyskifte i Doha med ankomst Oslo neste dag.

ca. kl. 0630 og har da gode videre forbindelser til alle andre SAS destinasjoner i Norge i løpet av ettermiddagen. Bla ankomst Trondheim ca. kl. 1000

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Pris fra Oslo kr. 20.950. Trondheim kr. 21.850,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre SAS destinasjoner i Norge: Pris på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr. 5500,-

Prisen er beregnet ved minimum 15 betalende.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 1.11. 2018.
• Overnatting i dobbeltrom.
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet, se (F/L/M).
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder fra Smartreiser reiser fra Værnes og blir med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.
• Elektonisk visum som ordnes på nettet. Informasjon sendes ut senere om hvordan dette gjøres.

Avbestillingsregler:
• Frem til 14.12. refunderes depositum minus kr. 2.000,-.
• 15.12. –01.01. refunderes ikke depositum.
• 02.01.19 – frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arve Mork

Husk gyldig pass som er gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Påmelding sendes snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
Telefon: 72596210,
E-mail: post@smartreiser.no

Send med en god kopi av 1. side i passet
Sluttregning sendes ut med forfall ca. 6 uker før utreise.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning: + 2% av turens pris.