Dagsprogram

KLM Trondheim – Amsterdam 06:00-08:15
KLM Amsterdam – Lima 12:35-18:10

Turen kan også tiltres fra andre norske byer hvor KLM har avganger.

Vi tar morgenflyet fra Værnes og reiser via Amsterdam rett til hovedstaden Lima.
Her blir vi møtt av vår hyggelige guide som tar oss med til vår sentralt beliggende hotell; Casa Andina Miraflores Centro. Etter innsjekking blir det tid til en sen velkomstmiddag før vi faller til ro og får litt hvile før reisen går videre i morgen.

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet og blir med på en halvdags bysightseeing i Lima.
I løpet av turen får vi med oss inntrykk fra både det moderne Lima og ikke minst de historiske stedene her i «Kongenes by». Vi besøker først distriktene Miraflores og
San Isidro hvor vi ser på eldgamle bosetninger fra før inkaenes tid, men gjør også et stopp i Parque del Amor (Kjærlighetens park) i Miraflores hvor vi får en vakker utsikt over Stillehavet. Vi skal også stoppe i den historiske bydelen hvor man finner presidentpalasset og erkebiskopens palass. Den store katedralen og rådhuset
finnes også i dette området sammen med flere bygninger med kolonihistorie.

Det blir litt fri tid til lunsj på egen hånd etterpå. Vi møtes igjen og drar til flyplassen for kveldsfly opp til høylandet og Titicacasjøen. Vi lander i Juliaca og turen til dagens endestasjon Puno tar ca. 1 time. Når vi kommer fram sjekker vi inn og bearbeider dagens inntrykk. Vi tar det med ro og overnatter på hyggelige Jose Antonio Puno Hotel, vakkert beliggende ved Titicacasjøen ca. 3.800 meter over havet.

Frokost på hotellet. Hele dagen skal vi oppleve Titicacasjøen! Vi starter med båttur til en hyggelig landsby på øya Taquile. Her finner vi frodig, kupert natur som kan minne oss om områder ved Middelhavet, og man lever langt fra fastlandets stress og mas. Mennene her ute sitter gjerne og strikker!
Etterpå går turen videre med båt til de flytende Urosøyene. Disse øyene er bygd opp ute i sjøen av tykke lag med siv. Urosindianerne lever fortsatt slik de har gjort i generasjoner, hvor de også bygger sine hus og møbler av siv. De livnærer seg på fiske og salg av håndverk. Vi får selv gå på den myke sivøya og se hvordan man bor og lever. Lunsj underveis og middag på egen hånd.

Frokost før vi sjekker ut og vender nesen mot den fantastiske inkabyen Cusco.
Vi setter oss på luksustoget Andean Explorer og kjører over det fascinerende landskapet. Lunsj på toget og lokale musikanter underholder underveis mens vi skuer ut av vinduene på de gressende lamaene og alpakkaene. Toget har en panoramavogn med store vinduer, og balkonger for å sikre perfekt utsikt over landskapet. Vi passerer flere idylliske landsbyer underveis som gjennom årtider har lært seg å overleve de karrige forholdene. Vel framme i Cusco sent om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt faste hotell her; hyggelige Jose Antonio Hotel sentralt beliggende i byen. Middagen tas på egen hånd her, men vår reiseleder tar dere gjerne med til et hyggelig sted.

Frokostbuffet på hotellet før vi drar til landsbyen Chinchero. Dette er en liten men viktig inkalandsby historisk sett, og stedet ble grunnlagt mot slutten av 1400-tallet.
De lokale innbyggerne er berømte for de tradisjonelle veve- og spinneteknikkene,
og de setter opp marked i byen for å selge de vakre arbeidene til de besøkende.
Om ettermiddagen går turen til en ny landsby; Misminay, hvor vi får et innblikk i eldgamle jordbruksteknikker. Vi får se på redskapene inkaene brukte i sin tid, og finner ut at man i dag bruker akkurat samme metoder. Det blir veldig interessant å se reisen til råvarene fram til de ferdige håndverksproduktene. Lunsjen blir også en opplevelse, og ingrediensene som blir brukt er veldig kortreiste.
Tilbake til Cusco om ettermiddagen og middag på egen hånd.

Tidlig frokost før et av verdens underverker står for tur – den ufattelige inkabyen Machu Picchu! Vi reiser med buss til Poroy jernbanestasjon og setter oss på toget som tar oss opp til byen Aguas Calientes rett ved foten av Machu Picchu. Vi får en uforglemmelig omvisning i på dette uvirkelige stedet. Vi kan love deg at det å være her oppe er bare helt magisk! Vi får høre den spennende historien, se inkaarkitektur og utrolig vakker natur.
Området ble faktisk gjenoppdaget først i 1911, og det er fremdeles usikkert hvilken inkakonge som bygde denne byen, hvorfor den ble bygd og hvorfor den ble forlatt. Dette er kanskje Sør-Amerikas mest spektakulære attraksjon, med mange spennende funn og teorier. Etter en gjennomgang av selve anlegget blir det tid til å gå rundt på egen hånd og ta inn de mektige inntrykkene. Vi spiser lunsj ved hovedinnganen og drar ned til Aguas Calientes etterpå. Her innlosjeres vi på El Mapi Hotel. Det blir fri tid til å rusle rundt, eller kanskje besøke en av de varme kildene byen har fått sitt navn fra. Felles middag på en lokal restaurant om kvelden.

Frokost på hotellet. Vi tar toget fra Aguas Calientes gjennom den hellige dalen Urubamba. Vi hopper av toget og besøker blant annet en lokal familie. Vi skal også se på et idealistisk rehabiliteringsprosjekt hvor de tar vare på utrydningstruede peruvianske dyrearter. Her er det stor sannsynlighet for at vi får se både verdens største fugl, Condoren, med et vingespenn på 3 meter, og Puma m.m. Lunsj på en lokal restaurant. Siste stykket til Cusco kjører vi buss. Middag på egen hånd.

Frokost på hotellet. Det er ikke uten grunn Cusco står på Unescos liste over verneverdige byer. Rundt Plaza de Armas, det historiske sentrumet i byen, finner vi mange unike og vakre bygninger i spansk kolonistil. Vi drar på utflukt til Koricancha, ”Solens Tempel”, hvor vi får se godt bevarte rester av et utrolig byggverk fra Inkatiden. Vi får se Plaza de Armas (våpenplassen) og vi besøker den enorme katedralen med sine gedigne utskårne tre- og sølvarbeider, altere og mektige malerier.
Vi kjører videre opp i høyden over byen til Inkafestningen ”Sacsahuaman”. Her må vi bare undres over alt det flotte steinarbeidet som er utført på en tid da man hadde forholdsvis enkelt verktøy å hjelpe seg med. Vi får også med oss de arkeologiske utgravningene av Qenko, Puca Pucara og Tambomachay som var viktige religiøse og administrative inkasentre. Det blir til slutt besøk til en workshop hvor vi får se på og muligheter til å kjøpe fantastiske arbeider i sølv og tremalerier.
Om kvelden blir det middag akkompagnert av livlig folkemusikk!

Etter en rolig frokost sier vi farvel til fantastiske Peru og flyr nordover til det spennende nabolandet Colombia. Dette er et nytt bekjentskap for våre påmeldingsturer og et veldig spennende turistland i stor utvikling. Vi lander i Bogota og blir tatt med til sentrum, og kommer nok ikke til hotellet før sent om kvelden.
Vi skal overnatte på lekre Bioxury Hotel under oppholdet i Bogota.

Frokost før det blir utflukt hele dagen. Vi starter naturlig nok med en byrundtur,
og får se det historiske sentrum. Her finner vi en rekke vakre historiske bygninger; Colonteateret, San Carlos-torget, San Ignacio-kirken, Presidentpalasset, Bolivartorget, Gullmuseet og mye mer. Vi tar kabelbane opp til Montserratehøyden og ser på utsikten. Vi spiser lunsj underveis. Om ettermiddagen blir det en spennende tur ca. 49 kilometer ut av byen hvor vi får se landsbygda før vi kommer til landsbyen Zipaquirá. Stedet er spesielt kjent for sin saltkatedral som ligger inne i selve saltgruvene, og er regnet som Colombias første underverk! Etter omvisningen rekker vi også en liten rusletur i selve landsbyen Zipaquirá før vi drar tilbake til Bogota.
Felles middag om kvelden.

Frokost og en rolig morgen. Vi sjekker ut og kjører til flyplassen for en times flytur til Medellin rundt lunsjtider. Innsjekking på Du Parc Hotel. Vi har litt fri tid om ettermiddagen før vi møtes til middag om kvelden.

Frokost. I dag blir det utflukt til den store steinen ved Peñol. Denne berømte vulkanske steinen reiser seg 210 meter over bakken og gir en strålende utsikt over Guatapeområdet. Der er 700 trappetrinn for å komme seg til toppen, men dere får belønningen når man kommer opp! Vi spiser lunsj i området og får også rusle litt rundt å se på de vakre og fargerike bygningene i kolonistil. Tilbake til hotellet om ettermiddag. Middag på egen hånd.

Frokost. Vår ferd i spennende Colombia går i dag videre nordover. I dag reiser vi med formiddagsfly til Santa Marta på kysten til det karibiske hav, og her blir det herlig å slappe av et par dager med sand mellom tærne. Her skal vi ta det med ro og kanskje begynne å fordøye inntrykkene så langt på turen. Det var her de første spanske bosettere kom først til når de kom til Colombia og for den som ønsker finnes det mange forskjellige utflukter en kan kjøpe på hotellet når vi kommer hit.
Vi gjør oss kjent i området og spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Frokost. Dagen fri til egne aktiviteter og streiftog.

Frokost. Vi sjekker ut og kjører sørvestover i retning Cartagena. I ren kjøretid tar turen drøye 4 timer, men vi gjør et stopp i byen San Basilio de Palenque. Byen har en spesiell plass i slavehistorien. Her var det de afrikanske slavene som var bragt over havet av spanjolene flyktet for å søke sin frihet. Forsøket var suksessfullt, og i 1691 erklærte den spanske tronen at slavene i San Basilio de Palenque skulle få sin frihet. Vi spiser en lokal lunsj før turen går videre til havnebyen Cartagena hvor vi skal bo på flotte Tcherassi Hotel & Spa, ikke så langt fra sjøen og den gamle bydelen. Middag på egen hånd.

Frokost. Vi starter naturlig nok den første hele dagen i Cartagena med en byrundtur. Utflukten starter i den moderne bydelen Bocagrande. Her får vi se typisk republikansk arkitektur før vi drar til La Popa-klosteret, bygd i 1606 beliggende på en høyde med strålende utsikt over byen. Det blir også besøk til festningen San Felipe de Barajas som i sin tid ble bygd for å verne byen mot angrep fra pirater. Vi reiser videre til den gamle bydelen og vandrer gjennom de gamle, vakre gatene. Vi rekker også et besøk til håndverkssenteret Las Bovedas underveis. Tilbake til hotellet etterpå, og kvelden fri til egne streiftog.

Frokost. I dag er det siste dagen med utflukt på turen og vi drar ut på bølgan blå! En times båttur fra havnen ligger den lille vakre øya Isla Del Encanto («Sjarmens øy»). Her finnes en 300 meter lang strand som innbyr til et rolig tempo hvor man kan slappe av i vakre omgivelser. Vi tilbringer noen timer her og spiser også lunsj sammen før vi ut på ettermiddagen tar turen tilbake til byen. Middag på egen hånd.

Frokost. Vi avslutter med en rolig dag i Cartagena. Reiselederen vil komme med anbefalinger for den som ønsker å fylle dagen med utflukter, mens andre vil kanskje shoppe litt.

Frokost før vi får tid til de siste småturer ved hotellet om formiddagen.
Vi sjekker ut og spiser en sen avskjedslunsj før turen går til flyplassen for hjemreise.
Fly KLM Cartagena – Amsterdam 18:40-10:00+1 (lander neste dag)

Fly KLM Amsterdam – Trondheim 14:30-16:45

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program, oppgitte reisetider og pris.

For priser og øvrige betingelser, se vilkår.

Pris fra Trondheim kr 44.850,- pr. person i dobbeltrom.

Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 9.500,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 8.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 7. mars 2018.
• Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis i Peru og Colombia.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 24.08.2018 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 25.08.2018 –25.09.18 refunderes 50% av turprisen.
• 26.09.18 – frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet