Dagsprogram

Avreise med SAS fra Værnes Lufthavn kl 07.50 via Oslo og New Jersey. Ankomst Nashville Airport kl 21.30.
Enda en gang drar SmartReiser til USA på en amerikansk musikalsk rundreise.

Denne gang i regi av våre gode venner countrymusikerne Ottar Bighand Johansen & Ann-Kristin Dørdal.
Etter at vi har ankommet Nashville kjører bussen direkte til Loretta Lynn’s Ranch på landsbygda vest for Nashville.

Her skal vi overnatte den første natten som gjester i Countrydronningens eget rike.

Etter brunch får vi omvisning på farmen på hennes husmuseum med mulighet til å ta bilder og kjøpe suvenirer. Deretter tar vi plass i turbussen og kjører til Lynchburg. Her skal blir det omvisning hos Jack Daniel’s etterfølgere. For over 150 år siden var det en gruppe «Moonshiners» som fikk tillatelse til å starte sitt eget whiskeydestilleri her. De eksporterer nå sine flasker over hele verden. Med til historien hører det at hjembyen Lynchburg fortsatt har et forbud mot å selge whiskey over disk. Vi sjekker inn på vårt hotel i Nashville. Ottar Bighand ønsker oss velkommen som æresgjester Downtown Nashville.

Etter frokost blir det sightseeing for å få et inntrykk av musikkbyen, og se hvor Countrylegendene har sine hjem og favorittspillesteder. Ved lunsjtider får vi være med Ottar Bighand inn i platestudioet OMNI Sound Studio for å overvære en ekte plateinnspilling slik man gjør det i Nashville. På kvelden er det gjort klart for en konsert på Bobbys Idle Hour på Music Row. Her er det Ottar Bighand, Ann-Kristin og deres amerikanske venner skal spille live – dette blir nok en av turens store høydepunkter!

Dagen i dag starter med frokost, før vi besøker Johnny Cash sitt museum. Han var en av tidenes mest betydningsfulle musikkartister med sin fyldige barytonstemme. Stilen hans dekket et vidt spekter, med elementer av country, rock & roll, blues og spirituals. Etterpå blir det lunsj med Nashville-quiz og tid til å se seg om på egen hånd i byen.
På kvelden samles vi for å dra på Opry Country Classics-konsert på berømte Ryman Auditorium i sentrum av byen. Dette var hovedscenen for legendene i Nashville der mange artister fikk sitt gjennombrudd før 1974. Nå har denne scenen fått sin renessanse som hovedscene tre måneder i året. Noen av legendene herfra er Dolly Parton, Tammy Wynette, Loretta Lynn, Hank Williams og Patsy Cline.

Fredagsfrokost og ut for å besøke Nashvilles mest besøkte sted;
Country Music Hall of Fame® and Museum. En million turister ankommer hvert år. Å komme på CM Hall of Fame er en æresutnevnelse som kom istand i 1961 da Jimmie Rodgers, Fred Rose og Hank Williams ble utnevnt som de første. Vi får bruke god tid og se utstillinger og plaketter fra gamle og nye helter.
Deretter er det satt av tid på egen hånd til avslapping og shopping før vi samles til en skikkelig festmiddag. Her hadde vi ønsket oss westerntema for de som liker å kle seg ut – og det er mer naturlig enn overraskende om man ankommer med boots og cowboyhatt altså !

Lørdagsfrokosten kan vi ta i vårt eget tempo i dag. Nå har vi blitt godt kjent med Nashville, og hele dagen er fri til å plukke ut våre egne favorittaktiviteter. Det er ikke vanskelig å finne unike temabutikker eller stjernenes egne minnemuseum. Kanskje frister et besøk på Willie Nelsons museum eller hva med Brad Paisley’s General Store ? De som har lyst kan møte i hotellresepsjonen sammen med reiseledelsen. En lørdagskveld i Countrymusikkens hjemby bør kunne bli en svært minneverdig opplevelse å ta med seg videre på turen.

Vi starter med frokost på hotellet, og sjekker ut etterpå. Vi drar så med en Greyhoundbuss vestover på gode veier til vi møter Mississippi som er USAs lengste elv. Den starter nord i Minnesota og renner ut i Mexicogulfen 370 mil lenger sør. Her entrer vi en klassisk hjulbåt, slik som vi husker dem fra Mark Twains Huckleberry Finn. Etter denne opplevelsen drar vi bort til hotellet i Memphis sentrum for å sjekke inn. Om kvelden samles vi i resepsjonen for å gå kveldstur igjennom den berømte Beale Street. Her finnes det mange små klubber og restauranter med live bluesmusikk.

Frokost før vi blir hentet og tatt med litt utenfor sentrum til Elvis Presleys verden i Graceland. Her kommer vi tett på de tingene Elvis elsket og får innblikk i alle deler av hans sammensatte liv.
Vi hører ham synge, og vi får se hans biler og fly blant mange andre gjenstander. Vi spiser dagens lunsj her i Graceland, før vi
returnerer til Memphis sentrum for flere aktiviteter.

Etter frokost møter vi vår buss-sjåfør som skal bli med oss til Sun Studios. Her startet, foruten Elvis, storheter som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins og Roy Orbison sine platekarrierer. Vi besøker både muséet og selve platestudioet,  før vi begir oss ut på shopping og tid på egenhånd.  Om kvelden drar vi igjen til Beale Street og spiser middag på Blues City Café. Selvfølgelig med live bluesmusikk fra scenen.  Deretter er det bare å kose seg.

I dag ser vi for oss at man kan ha en fridag den som vil og bare
gjøre det man har lyst til. Sentrum er i gangavstand, med alle sine spesialbutikker, shoppingsentre og museum. Dersom noen ønsker å gå med reiseleder så anbefaler vi at dere slår følge til Memphis Rock and Soul Museum som har sin egn Wall of Fames med blant annet Roy Orbison, Cowboy Jack Clement, Frank Stokes, Cassietta George, Irvin Salky, Earth, Wind & Fire,
Three Six Mafia, Justin Timberlake, B.B. King, Johnny Cash, Al Green and Jerry Lee Lewis. Ikke noen lettvektere der heller altså.

I dag skal vi spise frokost og sjekke ut av hotellet. Akkurat som Elvis skal vi fly direkte fra Memphis til New York City, men vi kan ikke love at vårt fly heter Lisa Marie altså. Flyavgang er klokken 10.45 og vi ankommer NYC klokken 14.00. Bussen som henter oss gjør en liten sightseeingrunde med oss så vi får et inntrykk av skyskraperne og utsikten til Frihetsgudinnen der ute på øya. Videre gjennom the Financial District før vi sjekker inn på vårt hotell som ligger midt i hjertet av levende Times Square. Om kvelden samles vi til middag under neonlysene på en italiensk restaurant som heter Godfather.

Etter frokost idag tar vi en tur med lokalguide ned til Ground Zero og Battery Park. Vi legger også inn et besøk i en av byens skyskrapere på Rockefeller Center, der vi også spiser lunsj. Deretter er det tid på egen hånd i denne meget livlige byen.

Siste dag i New York for denne gang. Det blir fri tid til å suge inn de siste inntrykkene fra The Big Apple før vi i løpet av ettermiddagen drar til Newark Airport i New Jersey for å fly hjem. Flyavgang kl. 18.55.

Vi lander i Oslo klokka kl 08.15, og reisende fra Trondheim bytter fly. Videre klokka 10.05 med ankomst Værnes Lufthavn kl 11.00.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på program og oppgitte reisetider. For priser og øvrige betingelser se Reiseinformasjon/vilkår

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 37.650,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer gir vi pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 12.450,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende påmeldte.

Depositum kr 7.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået).
Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 3. mai 2018.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turisthoteller
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet (F,L,M)
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Tips til sjåfører, restauranter, lokalguider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 26.juni 2018 refunderes depositum minus kr.3.500,-.
• 27.06.2018 – 10.08.18 refunderes 50% av turprisen.
• 11.08.18 – frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt. Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte for at turen går.

Reiseleder fra SmartReiser:
Ann-Kristin Dørdal
Ottar Bighand er vår Country-guide i Nashville

Husk gyldig pass!
SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.