Dagsprogram

Vi flyr med SAS fra Værnes og videre med Qatar Airways via Doha på veien til Katmandu.

SAS, Trondheim – Oslo, 12:35-13:30
Qatar Airways, Oslo – Doha, 16:50-01:20+1

Qatar Airways, Doha – Katmandu, 03:50-11:00

Etter å ha blitt behørig registrert ved ankomst på flyplassen møter vi vår guide under Nepaloppholdet og tar plass i bussen. På vei til hotellet tar vi en liten rundtur i byen for å strekke på beina etter flyturen. Vi skal besøke stupaen Boudhanat (Vishetens herre) som er den største i byen. Videre får vi også se Pashupatinath-tempelet som er et av hinduenes helligste templer vakkert beliggende ved Bagmatielvens bredd. Kun hinduer har lov å gå inn i selve tempelet, men vi kan se det hele fra utsiden. Etterpå kjører vi til hotellet for innsjekking før vi etter litt hvile møtes til felles middag om kvelden. Katmandu ligger ca. 1325 moh. Overnatting på Hotel Yatri Suites & Spa.

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og begynner eventyret for alvor!
Vi kjører til flyplassen og skal ta et mindre fly en drøy halvtime til Chitwan som «huser» en utrolig nasjonalpark. Underveis får vi panoramautsikt over «verdens tak», Himalaya. Ved ankomst sjekker vi inn på Hotel Jungle Villa Resort. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen får vi informasjon om alt vi kan finne i nasjonalparken. Her finnes nesehorn, reptiler, tigre, elefanter og fargerike fugler i skjønn forening. Dette er Tharufolkets rike og vi skal se på de tradisjonelle husene til denne minoriteten. Felles middag om kvelden før vi gjør oss klar til morgendagens utflukter.

I dag står vi tidlig opp. Lenge før frokosttid får vi servert te og kaker før vi kjører en halvtimes tid inn i nasjonalparken. Her rir vi på elefanter og får perfekt utsikt til de spesielle nesehornene med bare ett horn og ellers et yrende og spennende dyreliv! Etterpå blir det frokost før vi kjører til Nepals nest største by, Pokhara. Turen tar ca. 5 timer gjennom vakkert landskap. Lunsj underveis.

Pokhara var et viktig sentrum på handelsveien mellom India og Tibet i sin storhetstid. Nå er byen kjent for sin vakre beliggenhet og utsikt mot Himalaya og den idylliske sjøen ved byen. Vi sjekker inn på Hotel Swapnabagh Lakeside ved ankomst og spiser middag sammen om kvelden.

Frokost. I dag blir det en ny innholdsrik dag. Vi besøker Mahendra-grotten med sine stalakitter og stalagmitter. Ikke langt unna finner vi Setielven som gjennom årtider har skåret seg ned gjennom landskapet og vi får også et glimt av de frådende vannmassene. Vi besøker «Davi’s Fall» som er en undergrunnstunnell gravd ut av vannstrømmene. Nepal er kanskje fjell-landet framfor noe og vi skal besøke det internasjonale fjellmuseet. Her får vi et blikk inn i verdens fjellhistorie. Vi setter oss videre på et ettermiddagsfly til Katmandu hvor vi igjen overnatter på Hotel Yatri Suites & Spa. Felles middag om kvelden.

Vårt første møte med Nepal er over og vi vender blikket mot det mytiske fjellriket Bhutan. Vi flyr over fjellene og hvis det er klarvær får vi utsikt over mektige Mount Everest. Ved landing i Paro blir vi hentet av vår lokale guide og får servert vår første bhutanske lunsj. Lokale retter står på menyen. Underveis til hovedstaden Thimpu rekker vi et besøk til et av de buthanske buddhistenes viktigste helligdommer; Rimpung Dzong. Stedet er blant annet kjent for sine fantastiske veggmalerier. Etterpå kjører vi til Thimpu (2500 moh) hvor vi sjekker inn på hotellet. Middag om kvelden.

Frokost før vi skal ut på tur til fascinerende Punakha. På veien kjører vi Dochula-passet (3.050moh) hvor vi gjør et kort stopp hvis været er på vår side. Herfra får vi en mektig utsikt over de snødekte toppene i Himalaya. Punakha var fram til 1955 også hovedstaden i landet og vi besøker Punahka Dzong som en massiv bygning beliggende der to elver møtes. Middag og overnatting i Punhakha.

På veien tilbake til Paro skal vi blant annet stoppe ved mini-dyrehagen i Mothitang hvor vi får se Bhutans nasjonaldyr takin gresse rolig i de beskyttende omgivelsene. Dyret er en slags mellomting mellom en geit og antilope og er også kalt gnugeit. Vi er fremdeles i fjell-landskap og stopper også i dag underveis for å nyte den fantastiske utsikten fra «Buddha point» (Kuensel Phodrang) før vi ankommer hotellet vårt ut på ettermiddagen. Vi skal holde oss i ro et par netter og overnatter i Paro.

I dag står Bhutans mest berømte severdighet – Taktshangklosteret – på programmet. Hengende i fjellveggen er klosteret et fascinerende skue. Det blir en fottur på ca. 2 timer hver vei. Det er mulig å benytte seg av ponnitransport mot betaling på stedet for dem som ønsker det. På vei tilbake besøker vi også Kyichu Lhakang som er et av de 108 templene som ble bygd av den tibetanske kongen Songtsen Gembo og er et av de eldste landemerkene i landet. Om kvelden møtes vi til siste middag i Bhutan for denne gang.

Frokost før vi returnerer til Katmandu. Ved ankomst kjører vi til hotellet for litt hvile før vi tar en tur til Durbar-torget i sentrum av byen. Her blir det litt tid på egen hånd til oppdagelsesferd og kanskje litt shopping! Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag og begynner å fordøye inntrykkene fra en eventyrlig tur!

Frokost før utsjekking fra hotellet. Vi kan oppbevare bagasjen på hotellet mens vi har dagen fri til egne streiftog. Om ettermiddagen blir vi kjørt til flyplassen for hjemreise.

Fly Qatar Airways, Katmandu – Doha, 20:45-23:40

Fly Qatar Airways, Doha – Oslo, 01:10-06:10
Fly SAS Oslo – Trondheim, 09:00-09:55

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se vilkår.

Pris fra Trondheim kr 33.300,- pr. person
i dobbeltrom.
Pris fra andre byer i Norge: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.500,-

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 2. mars 2017.
 Overnatting del i dobbeltrom på beskrevne hotellet.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
 Måltider i henhold til programmet
 Sightseeing som beskrevet i programmet
 Inngangsbilletter i henhold til programmet
 Praktisk reiseinformasjon
 Engelsktalende lokale guider, samt norsk reiseleder som følger med på hele turen
 Visum til Bhutan

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Visum til Nepal. Ordnes ved ankomst og koster per i dag USD 25 per person.
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag som ikke er beskrevet

Avbestillingsregler:
• Frem til 01.08.17 refunderes depositum minus kr. 2.500,-
• Fra 01.08.17 til 20.09.17 refunderes ikke depositum.
• Fra 21.09.17 og fram til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Kenneth Pilskog

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.