Dagsprogram

Reisende fra Trondheim møter vår reiseleder på Værnes og sjekker inn. Vi flyr til Amsterdam hvor alle møtes og setter oss på flyet til New York.

Fly KLM, Trondheim – Amsterdam 06:00-08:15
Fly Delta, Amsterdam – Atlanta 10:35-14:21
Fly Delta, Atlanta – New Orleans 19:30-20:08

Etter immigrasjonsprosedyrer på flyplassen i Atlanta flyr vi til New Orleans hvor vår svenske New Orleans guide Monica møter oss ved ankomst og tar oss med inn til byen. Monica har bodd her i en årrekke og sørger for at vi får en unik innføring i byens historie og kultur. Vi skal bo på Wyndham Hotel som ligger «midt i smørøyet» i det Franske kvarteret med kort gangavstand til det meste av konserter og folkeliv.

Vi starter med frokost på hotellet, og deretter vil Monica ta oss med på en liten rundtur i det franske kvarteret. Vi får vi se mange av byens mest kjente attraksjoner, som for eksempel det livlige franske kvarteret, historiske Jackson Square med alle kunstnerne og St.Louis-katedralen. Denne formiddagsturen avsluttes ved Jackson Square hvor den livlige åpningsparaden for French Quarter Festival har sin endestasjon. Hele området her oser av historie og musikk, og ligger midt i byens hjerte. Resten av dagen på egen hånd for å suge inn den fantastiske atmosfæren. Middag velger dere selv på en av de utallige restaurantene i området.

Etter frokost drar vi igjen med Monica ut på tur. I løpet av dagen skal vi avlegge den historiske sørstatsplantasjen Oak Alley et besøk. Denne plantasjen er oppkalt etter dens særtrekk – en 240 meter lang allé med dobbel rad av eiketrær plantet i det 18. århundre. Inne i bygningen blir vi vist rundt av en guide kledd i datidens klesdrakt. Her spiser vi en enkel lunsj. Etter besøket på Oak Alley fortsetter vi til sumpområdene for en nydelig båttur på stille vann. Her vil vi garantert kunne oppleve alligatorer som plutselig kommer svømmende opp på siden av båten. Etter dette kjører vi tilbake til New Orleans og nyter ettermiddagen og kvelden på French Quarter-festivalen. Middag på egen hånd.velden.

Dagen nytes på egenhånd i New Orleans, med den fantastiske stemningen og den gode musikken som treffer alle rett i hjertet. Om kvelden blir vi med på middagscruise om bord på den gamle hjulbåten Natchez. Om været er bra vil vi få en uforglemmelig solnedgang over elva. Vi koser oss med live jazzmusikk i tradisjonell stil og nyter utsikten over byen fra den mektige Mississippi-elven.

Etter frokost møter vi vår buss-sjåfør som skal bli med oss på resten av reisen. Vi vender nesen i retning Tennessee og Memphis. Vi stopper underveis for en lunsj (ikke inkludert). Turen går effektivt på brede veier og vi ankommer Memphis om ettermiddagen. Vi sjekker inn på Comfort Inn Downtown Hotel som ligger rett ved hovedgaten i sentrum. Etter litt tid til egen disposisjon går vi i samlet tropp til den historiske gaten Beale Street som er bluesgaten framfor noen. Her finnes små klubber og restauranter med live bluesmusikk og vi skal spise middag på en av dem – Blues City Café

Frokost før vi blir hentet og tatt med litt utenfor sentrum til Elvis Presleys verden i berømte Graceland. Her kommer vi tett på de tingene Elvis elsket og får innblikk i deler av livet hans her.
Vi hører ham synge, og vi får se hans biler og fly blant mange andre gjenstander. Vi spiser dagens lunsj her i Graceland. Ferden går deretter inn til sentrum, hvor vi får en sightseeing i byen med Sun Studios som et av høydepunktene. Her startet, foruten Elvis, storheter som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Roy Orbison sine platekarrierer. Vi besøker både museet og selve platestudioet. Middag på egen hånd i kveld.

Etter frokost reiser vi videre til en ny musikkby, Nashville. Underveis vil vi gjøre et stopp i Jackson for å besøke Casey Jones Village og museum. De som ønsker det kan løse billett til museet, eller ta en liten rusletur på området. Casey Jones var en amerikansk jernbaneingeniør som ble folkehelt da han på heroisk vis prøvde å hindre et persontog fra å kollidere med et godstog. Han mistet livet, men feires ennå som en stor amerikansk helt. Vi kommer til Nashville ganske tidlig på ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell Guesthouse Inn i Music Valley litt utenfor byen. Etter innsjekking får vi litt fri tid før vi drar opp i gata og spiser middag på en lokal restaurant. Etterpå blir det stor forestilling på berømte Grand Ole Opry som ligger like ved.

I dag skal vi ta en tur sammen vår lokale guide rundt om i Nashville. Byen er kjent både fra den amerikanske borgerkrigen, der den ble erobret av nordstatsstyrkene i det berømte ”slaget ved Nashville” i 1864, og ikke minst fra sin posisjon som countrymusikkens høyborg i USA. Vi skal selvfølgelig besøke Country Music Hall of Fame, hvor vi gjennom gjenstander, fotografier og originale opptak får oppleve livet og stemmene til mange store artister som Hank Williams, Jim Reeves, Ernest Tubb og mange flere. Turen omfatter også besøk til Studio B hvor Elvis blant annet spilte inn «Are you lonesome tonight». Etter dagens formiddagsprogram blir det fri ettermiddag i Nashville sentrum. Vi møtes om kvelden og spiser turens siste middag på Puckett’s restaurant før vi drar tilbake til hotellet.

Etter en rolig formiddag blir vi hentet og kjørt ut til flyplassen for å starte på hjemreisen.

Fly Delta, Nashville – Detroit, 16:34-19:15
Fly Delta, Detroit – Amsterdam, 22:50-12:35+1

Fly KLM, Amsterdam – Trondheim 14:35-16:40

De som reiser til andre byer i Norge får andre tider på siste strekningen.

For priser og påmelding, se påmeldingsskjema.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 29.250,- pr. person del i dobbeltrom.
Pris fra andre byer i Norge med KLM-forbindelse: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 7.500,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 bet. deltagere

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 2. juni 2017.
• Overnatting del i dobbeltrom på beskrevne hotell
• Busstransport iht program
• Måltider i henhold til programmet F for frokost, L for lunsj og M for middag
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
•  Svensktalende guide ifb programinnslag i New Orleans, Engelsktalende lokale guider i Memphis og Nashville
• Norsk reiseleder som følger med på hele turen Trondheim t/r

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg kr. 7.500,-
• ESTA innreisetillatelse til USA ordnes av hver enkelt på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
• Tips til sjåfører, guider og hotellpersonale
• Programinnslag som ikke er beskrevet

Avbestillingsregler:
• Frem til 03.02.18 refunderes depositum minus kr. 2.500,-
• Fra 04.02.17 til 06.03.18 refunderes ikke depositum.
• Fra 07.03.18 og fram til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Kenneth Pilskog

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.