Dagsprogram

Fly Ethopian Airlines ET 715, Oslo – Addis Ababa, 18:45-06:20+1 (lander neste dag). Flyvningen går via Stockholm før samme fly går direkte til Addis Ababa.

Ankomst kl. 06:20; vi blir møtt på flyplassen og kjører til Jupiter hotell. Vi sjekker inn hvis det er ledige rom så tidlig på dagen, og får litt kaffe og snacks før vi kjører til Det Etiopiske Bibelselskaps hovedkontor, møter ledelsen og spiser lunsj sammen med dem. Etter lunsj besøker vi St. Georges katedralen for å få et lite inntrykk av etiopisk kirkeliv og kultur. Det blir middag og tidlig kveld på hotellet.

Etter frokost kjører vi til flyplassen for formiddags fly til Lalibela og er fremme ved lunsjtider. Vi får en kort busstur opp fjellsidene til byen som ligger på 2600 meters høyde og sjekker inn på Harbe hotell. Etter lunsj på hotellet besøker vi 5-6 av de 11 monolitt kirkene som er hogd ut i fjellet.

Lalibela er i dag en ganske liten by. Men for 800 år siden var den Etiopias hovedstad. På slutten av korsfarertiden oppholdt kong Lalibela seg noen år i Jerusalem. Tilbake i Etiopia grunnla han en ny by, «Et nytt Jerusalem,» slik at folk skulle slippe den farefulle reisen til Jerusalem. Det har gitt byen en plass på UNESCOs liste, pluss ti tusener av pilgrimmer og tusener av turister. Middag på hotellet.

Etter frokost har vi 2 alternativer:

1. Ridetur på muldyr oppover fjellsiden 600 meter til Asherton Maryiam-kirken som ligger på 3200 meters høyde. Fantastisk utsikt hele veien opp og på toppen. Høyt oppe i fjellsiden kommer vi forbi noen åpninger med ei slags dør. Innenfor bor ei eremittnonne. Hvis vi er tidlig ute og veldig, veldig heldige får vi en prat. Turen tar ca. 4 timer.

2. Busstur til Nakutulab, ei grottekirke 4 km utenfor Lalibela. Den er vel verdt et besøk og helt forskjellig fra de andre kirkene vi besøker. Lørdag er markedsdag og besøk i kirka lar seg godt kombinere med besøk på markedet.

Etter lunsj besøker vi resten av monolittkirkene.
Lunsj på Ben Ababa Restaurant og middag på hotellet.

Gudstjeneste i ortodokse kirker begynner ved soloppgang og varer 2-3 timer. Morgenfugler kan få med seg litt av gudstjenesten før frokost. Etter frokost kjører vi til flyplassen og skal være fremme i Axum midt på dagen og tar inn på Yared Zema Hotel. Også denne byen er på UNESCOs liste.

Etter lunsj besøker vi Monolittparken, Arkeologisk museum, og Tesion Maryam Kirken. Axum er arnestedet for etiopisk kultur og kirkeliv. Kong Esana ble døpt omkring år 330, kristendommen ble statsreligion. Byen var hovedstad i århundrer. Her ble konger og keisere kronet og her skal du få høre den spektakulære historien om hvordan Paktens ark forsvant fra tempelet i Jerusalem og kom til Axum hvor den oppbevares i et kapell og voktes av en munk. Lunsj og middag på hotellet.

Frokost på hotellet. Om formiddagen blir det en utflukt gjennom Adawafjellene til Yeha. For 2500 år siden var Yeha hovedstad for et stort rike på begge sider av Rødehavet. Her er ruinene etter et stort palass som hadde 2 eller 3 etasjer. Men mest imponerende er de 12 meter høye loddrette murene av uthogd firkanta stein etter et tempel. Det viser at her har vært en høyt utviklet kultur. 5 km fra Yeha finner vi et kloster med to evangeliebøker karbon datert til mellom 390 og 660. Det er verdens eldste fullstendige evangelier. Sannsynligvis er de skrevet av St. Abba Garima som kom fra Syria i 494. Dateringa skjedde for 3-4 år siden. Det mest eksepsjonelle er at disse evangeliebøkene har vært brukt og lest helt til våre dager.

Om ettermiddagen besøker vi Dronningen av Sabas palass litt utenfor Axum. Her skal du få høre en litt annen versjon av dronningens besøk hos Kong Salomo enn den du kjenner fra Bibelen. Deretter får du valget mellom fritid på byen eller besøke et par andre historiske steder.
Lunsj på en av byens restauranter og middag på hotellet.

Etter frokost kjører vi til flyplassen og flyr tilbake til Addis Ababa. Etter ankomst spiser vi lunsj på Makush Restaurant nær flyplassen og fortsetter sørover med buss til Hawassa, en 5 timers tur. Etter innsjekking på Haile Resort Hotel tar vi det med ro før vi spiser middag på hotellet.

Frokost. Vi besøker et av Bibelselskapets regionale senter. De legger opp et program der vi kommer rundt og møter folk direkte i deres arbeid. Vi besøker to oversettelsesprosjekter og Good Samaritan prosjektet der vi håper å stikke innom et kurs der de underviser. Et annet interessant prosjekt er «Faith comes by hearing,» hvor grupper kommer sammen for å lytte til bibeltekster. Dette opplegget brukes også i fengslene, og det er mulighet for at vi kan besøke en gruppe der. Alle dagens måltider på hotellet.

Frokost før retur til Addis Ababa via Butajira, en litt mer kronglet og interessant vei enn den vi kom på. Sannsynligvis blir det lunsj i det fri med lunsjpakke fra hotellet. Underveis passerer vi Tiya, det siste av Etiopias 9 steder på UNESCOs liste over verdensarv steder. Hvis tiden tillater det, tar vi en stopp. Vi regner med å være i Addis så tidlig på ettermiddagen at det blir litt fritid og mulighet for en tur på byen. Vi sjekker inn på Jupiter hotell for ei natt. Om kvelden blir det middag på en tradisjonell etiopisk restaurant. Der får vi et godt inntrykk av kulturen gjennom etiopisk dans og musikk.

Vi begynner dagen med besøk på NLM og NMS. Deretter blir det besøk på Nasjonalmuseet der vi i løpet av en times tid får et inntrykk av Etiopias historie fra forhistorisk tid til keiser Haile Selassie, kalt Løven av Juda, og det kommunistiske terrorregimet etter at keiseren ble styrtet i 1974. Lunsj på Luci Restaurant rett ved museet. Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter og shopping. Avskjedsmiddag om kvelden sammen med ledelsen i Det Etiopiske Bibelselskap.
Avreise til flyplassen ca. kl. 21.00

Fly Ethiopian Airlines, ET 714, Addis Ababa – Oslo, 10:00-07:45 (lander neste dag, og flyvningen går via Stockholm.

Ankomst Oslo kl. 07:45

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Oslo kr. 25.250,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer; på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 1.650,-

Prisen er beregnet ved minimum
14 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall
4. november 2018.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter per 22. mai 2018.
• Overnatting i dobbeltrom på nevnte hoteller.
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Reiselederne fra Bibelselskapet møter gruppen ved gaten på Gardermoen og blir med på hele rundreisen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg kr. 1.650,-
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.
• Visum til Etiopia ordnes ved ankomst og koster per i dag USD 50 per person.

Avbestillingsregler:
• Frem til 03.11.2018 refunderes depositum minus kr.1.500,-
• Fra 04.11- 05.12.2018 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 06.12.18 – frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Ved betaling med kredittkort tilkommer 2% av beløpet i gebyr.

Reiseledere fra Bibelselskapet:
John Gunnar og Konstanse Raen

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Påmelding sendes snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
post@smartreiser.no

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.