Dagsprogram

SAS Trondheim-Oslo 07:15-08:10
Lufthansa Oslo – Frankfurt 10:00-12:15
Lufthansa Frankfurt – Malta 14:00-16:30

Om reisebyrået får tidlig påmelding så kan det være mulig med tilslutning fra andre byer i Norge hvor SAS flyr. Slike varianter må søkes opp etter hver enkelt forespørsel og endelig pris vil kunne gis når flyselskapet bekrefter.
Fra flyplassen er det bare ca en halv time å kjøre før vi ankommer vårt utmerkede hotell, Cavalieri Hotel (****) i Slima i St. Julians Bay.
Hotellet ligger helt i sjøkanten og alle våre rom vender ut mot bukten og hovedstaden Valletta. Rommene er store og komfortable med en fin balkong. På grunnplanet finner vi et større bassengområde med solsenger og uteservering. Det er trapper ned til sjøen for de som vil svømme i havet. Slima er et av de mest populære områdene på Malta for å gå ut på restauranter eller handle. Etter å ha sjekket inn går vi en kveldstur og gjør oss litt kjent.

Etter en god frokost drar vi på utflukt til den sjarmerende fiskerlandsbyen Marsaxlokk helt øst på øya. I havna finner vi mange av de tradisjonelle Luzzo-fiskebåtene med sterke blåfarger og Osiris` øye i baugen. Osiris var den egyptiske guden for fruktbarhet og har prydet fiskebåtene her i uminnelige tider. Vi setter av god tid så vi på egen hånd kan besøke det livlige, lokale søndagsmarkedet hvor man sikrer seg ingredienser til en god søndagsmiddag. Det kan jo være interessant også å se innom en av de lokale søndagsmessene.

På markedet omsettes fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt med stor entusiasme, og det aller meste er produsert på øya. På markedet kan vi også finne suvenirer, klær og forskjellig til glede for oss turister. Inne i byen finnes det mange gode restauranter så vår lunsj i dag skulle være berget.
Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon for avslapping på hotellet, ved bassengkanten eller streiftog på egen hånd. Om kvelden samles vi til en god middag på hotellet.
Er vi heldige så vil vi kunne få noen fine, fargesprakende solnedganger fra hotellbalkongen.

Etter frokost møtes vi i bussen for heldagstur inn til hovedstaden Valletta. Selv om Valletta er en travel by så bor det bare ca. 5000 mennesker innenfor murene. I gamlebyen finner vi barokke hus bygd sammen med militære festningsverk. Vi tar plass ved festningen like før klokka tolv for å overvære den daglige kanonsalutten. Her oppe har vi også den beste utsikten over Valletta og havneområdet.

Øya har hatt stor strategisk betydning for Storbritannia gjennom tidene.
Det er utrolig å tenke på at Valletta klarte å motstå overgivelse på tross av langvarige tunge bombeangrep fra Italia under 2. verdenskrig. Sir Winston Churchill besøkte Malta hele seks ganger og i Valletta finner man en riktig så talende byste av ham. I månedsskiftet januar-februar 1945 møtte han den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt her til samtaler i forkant av det berømte Yalta-møtet, der man la de siste planene for å gjenopprette verdensfreden.
Før jul i 1989 møttes presidentene George H.W. Bush og Mikhail Gorbatsjov på Malta. De kom i hvert sitt krigsskip som ankret opp utenfor, og da møtet var over var de enige om å avslutte den kalde krigen og ta fatt på en mer produktiv samarbeidslinje.
Da Malta hadde en strategisk posisjon i løpet av 2. verdenskrig har de også et interessant krigsmuseum som vi besøker. Vi avrunder vår sightseeingdag i Valletta med et besøk i den imponerende Johanneskatedralen.
Vi spiser en god lunsj mens vi er her i Valletta.

Vi spiser frokost på hotellet før vi drar på besøk til Malteserordenens hovedsete fra 1530 – Vittoriosa. Denne festningsbyen er også kjent som Birgu. Dette er en av de tre større byene rundt det som er kalt Grand Harbour of Valletta. Her er det markedsdag i den vakre gamlebyen og vi legger inn tid til å rusle rundt og se på dette. Deretter videre til Senglea med utsikt til havna. Etter byvandringen krysser vi havnebassenget med maltesiske gondoler som kalles Dghajsaer. Dette er lange, slanke farkoster der gondolieren står bak og ror. Vel ankommet Valletta Waterfront tar vi heis opp til the Upper Barraka Gardens og gamlebyen. Herfra blir det buss tilbake til hotellet. Turen avsluttes ved lunsjtider så du må gjerne benytte ettermiddagen her i trivelige Valletta og ta den lokale bussen tilbake hotellet når du måtte ønske.

I dag blir det en spennende utflukt langs vestkysten av Malta. Første stopp er ved klippene som er det høyeste punktet på Malta. Klippene stuper bratt ned i havet og minner mye om området ved Englands sørkyst. Deretter går turen til den eneste skogen på øya – Buskett Gardens. Det var Malteserordenen som plantet skogen her med alle slags varmekjære vekster; kaktus, appelsin, furu, sypresser og alskens ville blomster.
Under utflukten får vi smake på god malteservin. Øya har for øvrig hatt sin egen vinproduksjon i hele 2000 år. Vi spiser en enkel lunsj i en liten landsby som heter Dingli. Restauranten er familiedrevet så her trør alle familiemed-lemmene til for å lage god mat og en hyggelig atmosfære. Vi går rundt og får små smaksprøver av f.eks. maltesiske varianter av ravioli, steinovnsbakt olivenbrød, paier, gode oster og mange andre lette, spennende retter.

Etter en velsmakende smaksrunde avslutter vi dagen med et besøk i Den Blå Grotte «Wied iz-Zurrieq». Dette er en fin liten tur i små motorbåter hvor vi kommer helt inn i den vakre grotten med azurblått vann. Det tas værforbehold, så derfor er ikke kostnaden på båtturen lagt inn i turprisen. De som ønsker å være med båt inn i grottene betaler ca. 8 Euro på stedet. Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 15:00. Resten av dagen er til egen disposisjon.

Frokost på hotellet. Etter ca. 45 minutters kjøretur vestover kaster vi loss for en halv times ferjetur. På andre siden legger vi til i havnebyen Mgarr på den hemmelighetsfulle øya Gozo. Her på Gozo går livet i et rolig og avslappet tempo som det nok har gjort siden tidlig middelalder. Vi besøker festnings-byen Victoria som de lokale kaller Rabat. Herfra har vi panoramautsikt utover øya med den enorme Gozokatedralen som det ruvende midtpunktet.

Turen fortsetter til Ramla Bay med sin vakre rødlige sand. Her skal vi besøke den fortryllende Calypsohulen. En eksotisk variant av vår hjemlige Torghatten med vakker utsikt. I følge gresk mytologi ble Odysseus holdt fanget her av nymfen Calypso. Videre drar vi til en annen spesiell naturformasjon; «Azur-vinduet». Dette er en millioner av år gammel naturskapt bergportal som ligger litt ut fra stranden. Vakkert er det i alle fall. Deretter tar vi en pause i Xlendi, en pittoresk fiskerlandsby med en veldig lun havn. Dagens lunsj blir på Churchill Restaurant i Xlendi. I følge innehaveren ble restauranten omdøpt umiddelbart etter at Churchill spontant gikk i land her sammen med Roosevelt i 1945.

Vi tar oss tid til å gå og se oss om i Xlendi som er en perle med vakre hus bygd innimellom mektige bergformasjoner. Fra utsiktspunktene ser vi milevis med azurblått hav. Xlendi har også en fin badestrand, kanskje vi skal prøve?
Tilbake til hotellet sent på ettermiddagen.

Etter frokost tar vi plass i bussen for vår siste utflukt for denne gang. Vi skal besøke den gamle hovedstaden på Malta, Mdina. Nå har vi snart vært en uke på tur, og på denne siste dagen skal vi bare ta en kortere tur slik at vi har mesteparten av ettermiddagen til egen disposisjon. Kanskje vil du ut og se på folkelivet og gjøre den siste shoppingen? Eller bare sette deg ned med en god bok på balkongen og la blikket gli ut over den vakre bukten og nyte solnedgangen. På kvelden samles vi til en god avskjedsmiddag.

Frokost før vi kjøres til flyplassen.

Lufthansa Malta – München              12:25-14:50

Lufthansa München – Oslo               15:35-17:55   

SAS Oslo – Trondheim                      20:20-21:20

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 12.475,- pr. person
Pris fra Oslo kr. 11.350 i dobbeltrom.
Pris fra andre byer på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 1.500,-, begrenset antall.

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 20.01.2018.
• Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Lokal guide og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 02.08. refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 03.08. – 20.09. refunderes ikke depositum.
• 21.09. – 02.10. refunderes 50% av turprisen.
• 03.10. – frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Kenneth Pilskog, daglig leder

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.