Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 06.35 / Oslo ca. kl. 0700. Fra begge byene er det direktefly til Stockholm, hvor vi bytter fly, og flyr direkte til Los Angeles hvor vi lander allerede kl. 12.20 lokal tid, samme dag. Her blir vi møtt på flyplassen og kjørt til hotellet som ligger en kort kjøretur fra flyplassen.
Resten av ettermiddagen tar vi det med ro og gjør oss kjent i nærområdet, evt. tar en taxi til stranden ved Redondo Beach.
Overnatting på Best Western Plus Avita Suites. www.avitasuitestorrance.com.

Vi bruker formiddagen til å hvile ut. Om ettermiddagen kjøres en interessant sightseeingtur i sentrum av Los Angeles og til Hollywood. Turen avsluttes på flyplassen for avreise til Rarotonga. Flyavgang ca. kl. 2200.

Vi ankommer Rarotonga, ca. kl. 06.00. Her blir vi hilst varmt velkommen med live polynesisk musikk og vakre, duftende blomsterkranser. Fra flyplassen er det kort vei, kun 10 minutter, frem til vårt hyggelige hotell, ”The Edgewater Resort”.

Dette hotellet ligger helt i sjøkanten, inne i en lagune beskyttet av korallrevet utenfor. Her er det fint både å snorkle og bade. Hotellet har også svømmebasseng, en god restaurant samt sykkel- og bilutleie. Lokalbussen kjører også innom hotellet.
Resten av dagen er til avslapping, bading og snorkling m.m.
www.edgewater.co.ck/.

Cook Islands består av 15 større og mindre øyer med et totalt innbyggertall på bare
ca. 16000 mennesker. Øyene ligger spredt over et stort område på ca. 2 millioner kvadratkilometer! Bare noen få øyer er befolket. Hovedøya Rarotonga ligger i den sørlige delen av øygruppen. Her finner vi også den lille hovedstaden Avarua og det meste av næringslivet.
Øya består av et lavtliggende kystbelte og et høyereliggende innland. Det er grønt og frodig overalt med en utrolig artsrikdom m.h.t. blomster og trær. Cook- øyene har selvstyre men er tett knyttet til New Zealand og innbyggerne her bærer New Zealand pass.

I løpet av dagen blir vi tatt med ut på en fin halv dagstur rundt øya, som bare er ca. 30 km i omkrets. Vi får et spennende innblikk i alt som dyrkes og vokser her, kultur, næringsveier, landskap og historie. Mot slutten av turen tar vi et lite stopp inne i den lille hovedstaden Avarua. Tropisk lunch serveres underveis.

Utpå dagen skal vi utforske mer av denne vakre øyas historie og kultur når vi besøker Highland Paradise en gammel familieboplass som nå er utviklet med en stor tropisk hage med historiske minnesmerker. Stedet ligger høyt oppe og herfra får vi panoramautsikt over sydsiden av øya, med all sin frodige, tropiske prakt.
Vi lærer om den lokale floraen, spiselige planter, kokospalmen og lokal medisin laget på urter. På denne turen får vi også høre mer om lokale tradisjoner, historie fra før og etter misjonærene kom til øyene, besøk på et gammelt offer- og henrettelsessted, se kompassteinen og mange andre gamle hemmeligheter. Dette stedet har vært høvdingesete for Tinomana stammen, som i alle år har vært distriktets kongefamilie.
Vi spiser en lett lunch under oppholdet her.

Dagen er helt til din disposisjon.
Men om du vil kan du f.eks. ta bussen inn til byen og utforske den, eller f.eks. være med reiselederen på en sykkeltur rundt øya (30 km) med et eller flere forfriskende badestopp underveis. Å sykle her er veldig fint da det for det meste er flatt og fint.
Få bakker om vi sykler rundt kysten. Om kvelden spiser vi en god middag sammen.

Mens vi er her på Cook Øyene skal vi også oppleve enda en øy. Etter en rolig morgen drar vi til flyplassen og tar et innenlandsfly (45 min.) ut til paradiset Aitutaki, som er kjent for en av de flotteste lagunene i verden.
Her blir vi igjen møtt med duftende, vakre blomster-kranser og kjørt til utrolige Tamanu Beach Resort. Et lite, eksklusivt resort hotell innhyllet i en vakker, tropisk hage med et par basseng og rett på en stille og fredelig strand. Vi skal bo i nyrenoverte, flotte bungalows rett ved stranden. www.edgewater.co.ck/.

Øya Aitutaki er nok den ultimate sydhavsdrømmen for de fleste av oss. Her, langt ute i Stillehavet fjernt fra den moderne verdens mas og jag, bor det bare i underkant av 2000 mennesker. Her råder den totale stillheten og freden. Palmene lener seg utover de nesten uberørte strendene og langs veiene kan vi til tider plukke eksotisk nedfallsfrukt som mango! Aitutaki lagunen er 12 km bred og 15 km lang med krystallklart turkis vann og med et vell av tropisk, fargerik fisk uten sidestykke.
Du så kanskje Tore på sporet programmet herfra for noen år tilbake?
For mange år siden så led en norsk sjømann skipbrudd utenfor øya. Han ble reddet i land og ble godt mottatt. Han likte det behagelig sydhavslivet og giftet seg etter hvert med ei lokal prinsesse, så her er det enda innbyggere med norsk blod i årene!
I kveldingen møtes vi til en utsøkt middag, i hotellets åpne restaurant, med palmesus og bølgebrus i bakgrunnen. Vi bivåner et forrykende, flott sydhavsshow, med grasiøse danserinner og atletiske flammedansere. En utrolig fin kveld!

Etter frokost drar vi ut i den store lagunen med en fin åpen båt med soltak, for en hel dag med mange utrolige sanseinntrykk og herlig avslapping.
Her kan vi virkelig nyte dagen med snorkling, soling og bading fra kritthvite «pudderstrender» i herlig tropisk vann. Vi gjør strandhugg på et par ubebodde palmeøyer og spiser grill-lunch på ”One foot Island”. Du vil ikke tro at slike steder enda finnes før du har opplevd dette eventyret! Ta med passet for stempel! Noen vil nok mene at denne dagen er verdt hele Jorda rundt turen, den er bare helt ubeskrivelig. Vi overnatter enda en natt på Aitutaki.

Ut på formiddagen flyr vi tilbake til Rarotonga.
I dag, lørdag, er den store markedsdagen inne i hovedstaden Avarua, så vi stopper et par timer her hvor de har mye artig underholdning og mange salgsboder. Her selges alt fra lokalt produserte grønnsaker, håndarbeid, klær, krydder og mye mer.
Senere kjører vi til samme hotell som vi bodde på sist, og nyter enda en god ettermiddag her før vi i morgen flyr videre vestover.

Det er søndag i dag og da går øyfolket i kirken. Kirkelivet her ute i Stillehavet er meget spesielt og det er absolutt verdt å bli med og oppleve dette.
Vi drar til Arorangi Christian Church og får med oss gudstjenesten og all den herlige, sterke sangen. Hit kommer damene i sine vakreste kjoler med store, bredbremmede hatter og mennene i sine stilige, mørke dresser. Etter gudstjenesten mingler vi litt på kirkebakken.

Om ettermiddagen flyr vi fra Rarotonga over til New Zealand. Flytiden er bare ca. 4 timer men underveis krysser vi den internasjonale datolinjen, så når vi lander er det allerede blitt den 28. november.

New Zealand er ganske likt Norge på mange måter; et langstrakt, grønt land med mye kystlinje. Begge land ligger nært et av polområdene, og vi har begge en befolkning på ca. 5 mill. mennesker

Vi ankommer Auckland på New Zealand kl. 18.25 lokal tid. Ved ankomst blir vi møtt av vår gode driver/guide. Turen inn til Auckland tar bare ca. 30 min. og etter innsjekk rekker vi å ta en liten spasertur ut i byen. Overnatting på Auckland City Hotel.
http://achhobson.co.nz/.

Frokost på hotellet.
I dag legger vi kursen videre nordover gjennom det natur-skjønne landskapet på Nordøya. Vi kjører langs de vakre strendene ved Hibiscuskysten, over høye åser og ned til Whangarei. Her besøker vi det morsomme Claphams klokke-museum.
Dette muséet har en imponerende samling av gamle klokker og spilledåser. Samlingen inneholder også en gammel klokke som dateres så langt tilbake som til 1720. På sjøsiden av byen ligger det en større marina med de mest luksuriøse seilbåter og yachter.

Herfra fortsetter vi gjennom rike jordbruksområder til Paihia. Det var her den endelige avtalen ble underskrevet om at maoriene og europeerne på New Zealand skulle leve fredelig sammen. Med bakgrunn i denne historiske avtalen er det her bygd et museumsområde, Waitangi Treaty House, som vi skal besøke. Vi får også se flere lange krigskanoene som maoriene brukte i tidligere tider. I dag brukes de primært til kapproing ved spesielle festlige anledninger. Paihia er en trivelig, liten by å gå ut i om kvelden. Vi overnatter to netter på Kingsgate Hotel Autolodge.
https://www.millenniumhotels.com/en/bay-of-islands/kingsgate-hotel-autolodge-paihia/.

Etter frokost går vi ned til Paihia havn, for å gå om bord i en moderne katamaran som tar oss med ut til Bay of Island.
På dette 4 timers cruiset vil vi normalt se mange delfiner i sitt naturlige element. Er vi heldige så kan vi også se hvaler i dette området.
I denne store bukta vi skal cruise i ligger det 144 små og store øyer og en myriade av bortgjemte strender. Den naturlige skjønnheten i Bay of Island må bare oppleves.
På veien utover passerer vi Cape Brett-fyrtårnet, og om bølgene ikke er for høye, så kjører båten tvers igjennom ”Hole in the Rock”, en stor åpning i en av de store havsklippene.
Ved lunch tid går vi av i den gamle, sjarmerende hvalfangerbyen Russel, hvor vi tilbringer et par timer før vi fortsetter med en lokalbåt inn til havna i Paihia.
Kvelden tilbringes i Paihia.

Etter frokost kjører vi sør- vestover mot Kaiparakysten hvor de har greid å bevare en hel skog med de gigantiske Kauri trærne. Vi får se flere av disse trærne som kan bli opp mot 2000 år gamle, bli 50 meter høye.
Det er midtsommer på disse sydlige trakter og vi opplever mye vakre, blomstrende trær og busker langs veien. Ved ankomst Auckland, ser vi godt hvorfor byen ofte er kalt ”City of sails”. Her i de store marinaene ligger hundrevis av små og store seilbåter. Vi kjører en sightseeing runde og gjør oss litt kjent i byen. Overnatting på Sky City Hotel, sentralt i Auckland. www.skycityauckland.co.nz/.

Etter frokost på hotellet, kjører vi ut til flyplassen for viderereisen til Singapore. På turen ut ser vi mange større og mindre hauger som omkranser byen. Alle disse er utdøde vulkaner. Flyavgang kl. 1100 og vi ankommer Singapore kl. 1630 lokal tid.
Turen inn til byen tar bare en halv times tid på gode veier.

Vi skal bo på gode Grand Copthorne Waterfront hotel og kommer vi litt opp i etasjene så vil vi ha en storslagen utsikt over byen. Etter at vi har installert oss, tar vi gjerne en liten, trivelig spasertur ned på Clarke Quay ved Singapore River.
https://www.millenniumhotels.com/en/singapore/grand-copthorne-waterfront/.

Frokost på hotellet. Så kjører vi ut på en svært interessant bysight-seeing, hvor vi bl.a. får et overblikk over byen med besøk i den botaniske hagen som er kjent for sine utrolige mengder med vakre orkidéer.
Vi går gjennom Chinatown med sine templer og yrende handleliv og får høre historien om grunnleggeren av byen, Sir Stamford Raffles og se hans monument. Vi besøker også en håndverksbedrift.
Utpå ettermiddagen, når det «offisielle» programmet er slutt har du tid på egen hånd. I Singapore er det svært mye å oppleve og det er enkelt og trygt å komme seg rundt. Reiselederen vil være behjelpelig med tips.
Kanskje noen vil ta en tur og besøke det legendariske Raffles Hotell, det flotte, gamle hotellet i engelsk kolonistil, og ta en ”Singapore Sling” i Long Bar?

Frokost på hotellet.
Dagen er fri til å utforske denne spennende storbyen på egen hånd. Her finner du foruten Chinatown også «Little India», «Arab Street» og den berømte shoppinggaten Orchad Road, mange museer, gallerier, parker, norsk sjømannskirke, observasjonsdekket på Marina bay Sands hotellet og de tropiske drivhusene i samme området m.m.

Tidlig på kvelden drar vi ut til flyplassen og her får vi god tid til å se oss om på en av verdens flotteste flyplasser, med orkidé haver, solsikke- og kaktus-hage på taket, svømmebasseng og selvfølgelig et vel av butikker med gode og mindre gode tilbud.
Kl. 2100 er det flyavgang med Singapore Airways. Vi ankommer Colombo på Sri Lanka kl. 2355. Fra flyplassen er det bare 30 min å kjøre til vårt gode hotell Camelot Beach hotel hvor vi skal bo de to første nettene. Hotellet ligger rett på stranden og har et fint hage og bassengområde. www.camelot.lk.

Avslapping ved stranden i Negombo. Ved vår første fellesmiddag her vil vi oppdage at maten på Sri Lanka er av ypperste klasse. Dette blir bare et av mange gode middager vi skal spise her på øya.

Etter frokost og kanskje en liten tur på stranden sjekker vi ut og reiser til Pinnawela Elephant Orphanage. Her har man tatt hånd om ca. 100 elefanter, for det meste individer som har vært skadd eller unger som av en eller annen grunn er forlatt av mora. Vi får oppleve «kortesjen» av fornøyd elefanter som blir tatt med for å bade og boltre seg i elva.

Videre gjør vi et interessant stopp ved Dambulla Rock Cave, et av Sri Lankas fineste World Heritage steder.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Sigiriya. I umiddelbar nærhet til hotellet ligger Sigiriya Rock Fortress som kanskje er den mest besøkte attraksjonen på hele Sri Lanka. Stedet var kjent allerede i antikken som oppholdssted for buddhistiske munker. Vi besøker restene av et godt planlagt kongepalass som inkluderer huletempel, finurlig anlagte badebasseng og fontener, vakre små sjøer og Asias kanskje eldste hager. Middag og overnatting på Camellia Resort and Spa.
www.camelliaresortspa.com.

I den svale morgenbrisen etter frokost inviteres du med på en fin tur hvor vi går helt til topps på Sigiriya-klippen. Det er mange trapper for å komme opp men på toppen får vi lønn for strevet og en storslagen utsikt over landskapet rundt. Foruten en betagende utsikt er Sigiriya mest kjent for sine frodige veggmalerier i hulene vi passerer på veien opp.

Om du tror at denne morgenturen blir for strabasiøs går det fint an å bare slappe av ved bassenget på hotellet til de andre kommer tilbake.

Når vi drar fra Sigirya kjører vi gjennom flere små landsbyer hvor det myldrer av de små tuk-tuk-taxiene, ser små veitempler, og overalt blir vi møtt av smilende og hyggelige mennesker.
Vi stopper så i en av krydderhagene i landsbyen Matale. Gjennom et interessant og lærerikt miniforedrag får vi innføring i mange av de helbredende planter og urter som brukes i Ayerveda behandling, av folk flest, her på Sri Lanka.

Du kan selvfølgelig også få kjøpe flere av produktene. Vi besøker også et lite batikkverksted, hvor vi får sett den gamle prosessen med å lage batikkmønster, med voks og plantefarger som de viktigste komponentene.
Vel fremme i Kandy sjekker vi inn på Thilanka Hotel. www.thilankaresorts.com. Hotellet har en fin beliggenhet I åsen med fin utsikt over selve byen.
Kandy by består av et forholdsvis lite sentrum og en vakker kunstig innsjø som er 4 km i omkrets. Sjøen er omkranset av rikt blomstrende trær, og de omkringliggende fjellene og den blå himmelen speiler seg vakkert i innsjøen.
Sent på ettermiddagen blir vi med og ser Kandyan Dance, et tradisjonelt danseshow med dansere i storslagne kostymer.

I forrykende tempo danser de i takt med den heftige musikken. Mange av aktørene utfører akrobatikk i topp klasse.

Høydepunktet i forestillingen er når en eller flere av aktørene går barføtt over glødende kull.
Senere besøker vi tempelet for Buddhas hellige tann. Her utføres det daglig omfattende ritualer i tråd med gammel buddhistisk tradisjon. Dette er et av de helligste stedene for buddhister, og blir besøkt av pilegrimer fra hele verden. Middag på hotellet. www.thilankahotel.com.

Fra morgenen av besøker vi Royal Botanical Garden, som ligger rett utenfor Kandy by. Denne enorme hagen ligger hele 1540 meter over havet, og dekker et område på ca. 150 mål. Her er det flere avdelinger med riktig eksotiske planter og trær og et orkidé-hus, med mer enn 300 orkidéarter.

Vi fortsetter turen til Nuwara Eliya, som betyr «lysbyen», også kjent som byen med den evige våren. Her er luften ren og sval da vi er oppe i en høyde på hele 1884 m.o.h. Vi reiser gjennom et svært interessant kulturlandskap med sirlig tilrettelagte rekker av teplanter. Nesten hele veien får vi en utrolig fin utsikt over grønnkledte fjell og daler.

I områdene rundt Nuwara Eliya finner vi de beste tedistriktene på øya. Underveis besøker vi en tefabrikk og får en guidet tur igjennom fabrikken for å få en liten innføring i hvordan de forskjellige te-typene blir fremstilt. Vi får selvfølgelig anledning til å kjøpe med oss te av høy kvalitet for å ta med hjem. Sri Lanka produserer 25% av all te på verdens-markedet.

Oppe i Nuwara Elilya ligger en svært kjent golfbane, som anses for å være en av de fineste i hele Asia. Byen ligger like i nærheten av vakre Lake Gregory. Om kvelden sjekker vi inn på sjarmerende Grand hotel, bygd i flott, engelsk kolonistil. Middag og overnatting. www.grandhotel.tangerinehotels.com.

Formiddagsturen i dag går fra Nuwara Eliya til Tissamaharama som ligger nede på slettene ved kysten. Vi sjekker inn på Chaarya Resort and Spa som ligger let lite stykke utenfor nasjonalparken vi skal besøke i ettermiddag.

Sent på ettermiddagen drar vi ut på en spennende safari i Yala Nasjonalpark. Dette er den mest besøkte og best utviklede safariparken på øya, og vi finner stor spennvidde i dyrelivet.
Det mest vanlige å se er elefant, flekket rådyr, bjeffende hjort, apekatter, påfugl, krokodiller, sjakaler, leppebjørn, villsvin og bøffel, og er vi riktig heldig så kanskje vi får sett leopard. I vannhullene rundt om i parken kan vi se hvithalset stork og svartnakkestork. Den sistnevnte er den største fuglen på Sri Lanka.
www.chandrikahotel.com.

På veien mot kysten gjør vi et stopp i Galle. Denne kystbyen var på 17-hundretallet sentrum for den store hollandske virksomheten i landet. Majestetiske Galle Fort er godt vedlikeholdet og bærer vitnesbyrd om denne rike tiden. Galle er en av de best bevarte byene fra kolonitiden i hele Sørøst-Asia og står oppført på Unescos verdensarvliste. Byen er spennende å utforske så vi tar oss god tid her før vi kjører videre.

Etter dette stoppet kjører vi langs en fin kyststrekning, og kanskje får vi sett noen av fiskerne som sitter og fisker, på sin spesielle måte, fra høye påler som er satt ned i sjøen.

Utpå ettermiddagen får vi en flott, liten båtsafari på Madu Ganga River!
Utgangspunktet for selve båtturen blir i Balapitiya på hovedveien mellom Galle og Beruwala . Hele området vi skal besøke med båt, består av 38 øyer med 25 fuglearter og minst 16 av Sri Lankas 35 mangrovetrearter finnes her.

I mange landsbyer rundt disse elve – og innsjøområdene foregår det kokos-, maske- og kanelproduksjon. Massen fra kanduru treet som finnes her, gir råmateriale for maskeproduksjon, som området er spesielt kjent for. Småskala rekeoppdrett er også populært. Dovent svømmende kabaragoyas (øgler) vil passere båten, og mye fugl vil sveve over området. Selv om du ikke er en fugletitter til vanlig, så vil du nok likevel bli betatt av den eleganse og skjønnhet du ser hos disse fuglene.
Et interessant, liten del av denne reisen vil være når båtføreren tar deg gjennom en naturlig tunnel av mangrovetrær.

Elven åpner seg så mot den store innsjøen med de mange øyene. En av de største øyene her ute er Maduwa, hvor det bor ca. 750 familier på 300 hektar. Den mest spesielle øya er Five-Cents Islands med en strandlinje i form av en fem cent mynt. På en av de større øyene ligger byen Kotthuwa som huser et buddhistisk tempel som er over 2000 år gammelt. Tempelets store buddhastatue er hele 18 meter høy.
Vi sjekker inn på fasjonable Taj Bentota hotel hotellet sent på ettermiddagen.
www.vivanta.tajhotels.com/en-in/bentotat-sri-lanka.

Vi avslutter Jorda Rundt turen med 4 netter og 3 fulle dager her ved stranden i Bentota. Vi har halvpensjon på hotellet og spiser både en god frokost og en utsøkt middag her. Hotellet ligger på stranden med stor, frodig hage og de har et eget stort svømmebasseng med solsenger rundt.

Frokost på hotellet og en god formiddag på hotellet, før vi tidlig på ettermiddagen reiser inn til Colombo, hovedstaden på Sri Lanka. Byen strekker seg 14 km langs vestkysten av landet og er en stor pulserende by med ca. 2 mill. innbyggere.
Byen er et konglomerat av ulike etniske grupper, religioner og kulturer. Bygningsmessig er det store kontraster mellom høye hoteller, herskapshus fra kolonitiden, moderne supermarkeder, et elegant parlamentsområde og ikke minst veldig tradisjonelle gatebasarer.

Turen rundt i byen vil omfatte mange interessante steder. Den gamle strandpromenaden Galle Face Green ble for 100 år siden brukt som hestevedde-løpsbane. Nå er det den største åpne plassen i Colombo, og et yndet sted for alle som ønsker å nyte havet og sjølufta. Nasjonaldagen feires også her. Vi ser Viharamahadevi Park, byens grønne lunge og den største, eldste og mest fargerike parken i byen. Independence Square, med Independence Memorial Hall – er det nasjonale minnesmerket på Sri Lanka, bygget for å markere uavhengighet fra britisk styre. Vi passerer Wolfendal-kirken, en rest av den nederlandske perioden. Denne flotte steinkirken på Wolfendal Street er bygget i 1749, og har unike gravsteiner nedfelt i gulvet.

Etter avsluttet rundtur kjører vi til flyplassen for å reise hjem til Norge. Flyavgang med Turkish Airlines kl. 21:25.

Ankomst Oslo ca. kl. 1045 og har da gode videre forbindelser til alle andre SAS destinasjoner i Norge i løpet av ettermiddagen. Bla ankomst Trondheim ca. kl. 1400.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se Reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim og andre SAS destinasjoner i Sør-Norge kr 69.550,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 18.500,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 8.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 27. mai 2018.
• Overnatting i dobbeltrom.
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet, se (F/L/M).
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 18.10. refunderes depositum minus kr. 4.000,-.
• 19.10. –18.11. refunderes ikke depositum.
• 19.11.- 02.12. 2018 refunderes 50% av turprisen.
• 03.12.18 – frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Påmelding sendes snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
Telefon: 72596210,
E-mail: post@smartreiser.no

Send med en god kopi av 1. side i passet.

Sluttregning sendes ut med forfall ca. 6 uker før utreise.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning: + 2% av turens pris.