Dagsprogram

Kl. 1130 avg fra Værnes via Oslo med mulighet for påstigning.
Avreiser fra andre SAS byer i Norge er også mulig. Da møter man gruppen i Oslo og reiser videre sammen derfra. Flybytte i Istanbul med ankomst Tel Aviv kl. 0250. Rask transfer ca. 45 min til Nathanya ved Middelhavskysten.
Selv på denne tiden av året kan vi regne med at temperaturene vil ligge på
20 grader og over på dagtid. I Eilat er det enda varmere.

Etter reisen med den nattlige ankomsten blir det godt å komme i seng og få
seg litt velfortjent søvn, før eventyret starter på alvor. Sen frokost og fridag i trivelige Nathanya i dag. Stranden og byen er få meter unna, og hotellet kan by på et godt svømmebasseng. Du kan gå mange kilometer langs stranden

Nathanya er en av Israels mange fine feriebyer ved Middelhavet.
Vi slapper av og tar livet med ro på stranden litt utover formiddagen.

Senere kjører vi nordover langs kysten, og gjør et svært interessant stopp ved Atlit interneringsleir rett sør for Haifa. Dette er et interessant sted å besøke. Jødene som kom til Israel rett etter Holocaust, ble internert her den første tiden etter ankomst til «Det lovede landet».

Videre kjører vi via Karmelfjellet, hvor vi passerer det store Bahai-templet med de vakre hagene rundt. Vi kjører forbi universitetsområdet og tar et stopp ved Mukhraka. Dette er minnestedet hvor profeten Elia utfordret Baals-profetene. Vi er høyt oppe nå og har en fin utsikt over landskapet rundt oss. Turen går videre over ”Armageddonsletten” og forbi Taborfjellet.

Vi gjør et interessant stopp i Jesu barndomsby, Nasaret. Her besøker vi den mektige, moderne Bebudelseskirken. Den er bygget over stedet hvor Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Sent på ettermiddagen kjører vi ned til Tiberias. Ved Genesaretsjøen, som ligger i en stor fordypning i landskapet, er vi 200 meter under havets overflate! Her skal vi bo 3 netter på trivelige Restal Hotel, et godt hotell, bare et steinkast fra Tiberias sentrum. Tiberias er en livlig by med mange butikker og kveldsmarked.

Jesus Trail, også kjent som Gospel Trail, er en 65 kilometer lang tursti i Galilea-regionen i Israel. Den forbinder viktige steder fra Jesu liv, så vel som andre historiske og religiøse steder. Jesus Trail er en flott naturopplevelse. Her får vi følge de samme stiene som Jesu gjerne brukte på sine vandringer mellom Nasaret og Kapernaum. På denne måten kommer vi også nært på det robuste og vakre landskapet i Galilea i Israel.
Vi kjører først med buss i retning Nasaret, hvor vi starter vandreturen.
Vi skal ikke gå hele Gospel Trail, men ta en del, ca. 15 km i dag og ca. 15 km i morgen. Terrenget som stien går gjennom er ikke vanskelig, men vi må være i normalt god form og bruke gode tursko. Hver av oss kjøper med lunsjmat fra Tiberias og så tar vi en hyggelig pikniklunsj underveis.

Når bussen henter oss igjen, kjører vi litt over en time og tilbringer så et par herlige timer om ettermiddagen i oasen Sakne. Denne ligger i en vakker hage med fine plener og flere naturlige basseng med småfisk og krystallklart badevann som holder ca. 25 grader. Her er det fint både å bade, rusle litt rundt eller ta sin ettermiddagskaffe ved ett av bordene i parken.
På veien tilbake stopper vi ved dåpsstedet Yardenit. Mange kristne kommer hit for å få en «second blessing» i den kjente elva hvor også Jesus ble døpt.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Vi blir kjørt ut med buss til omtrent der vi sluttet å gå i går og fortsetter i dag videre mot Tiberias. Vi får en fin utsikt over Genesaretsjøen før vi begynner nedstigningen mot sjøen.
Når vi igjen møter bussen fortsetter vi til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Det var i disse traktene at de spesielle brødundrene fant sted. Herfra går vi en fin tursti nedover igjennom åkrene og ender ved fiskefangststedet Tagba som ligger ved Genesaretsjøen.
Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker.
Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg i 3 år og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler. Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Du som ikke ønsker å være med på vandreturene kan tilbringe tiden og ha noen rolige dager i Tiberias. Ta f.eks. et besøk i Tiberias Hot Springs Spa.
Vi henter deg gjerne før vi gjør ettermiddagsaktiviteten disse to dagene.

Om formiddagen tar vi en fin båttur på Genesaretsjøen. Denne går vanligvis fra Tiberias til kibbutz Nof Ginosar eller kibbutz Ein Gev på motsatt side av sjøen.

Dette blir en god opplevelse. Vi kan i stillheten ute på sjøen virkelig
fornemme hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Etter et lite stopp
i kibbutzen drar vi videre sørover Jordandalen. Her får vi et godt innblikk i hvordan den golde ørkenen er dyrket opp både på jordansk og israelsk
side av grensen.

Om ettermiddagen passerer vi verdens eldste by, Jeriko som ligger ca. 400 m.u.h. Vi leser historien om Sakkeus som vi alle kjenner fra Bibelhistorien. Herfra stiger veien raskt opp mot Jerusalem hvor vi ankommer en liten time senere. Da er vi allerede ca. 800 m.o.h.!

Middag og overnatting på et godt sentralt hotell i Jerusalem.

En spennende dag i en like spennende by ligger foran oss.
Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den gamle bydelen.
Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene i byen.
Vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen som ligger innenfor murene, og også den nyere delen av byen. Vi besøker Getsemanehagen og går deler av Via Dolorosa til Gravkirken.
Gamlebyen syder av liv på fredagen. Muslimene iler til moskeen for sin fredagsbønn, og jødene handler inn det de trenger til sabbaten som begynner
ved solnedgang.
Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her på å se og oppleve. Om ettermiddagen skal vi kjøre og gjøre stopp ved det israelske parlamentet, Knesset og få en opplevelse av hvordan Jerusalem er utenfor de gamle bymurene.

Om kvelden starter feiringen av Sabbaten. Ved solnedgang går vi til Klagemuren og opplever det yrende folkelivet der. En spesiell opplevelse,
og vi ser at dette stedet er svært viktig for jødene. Hit kommer mange jødene på Sabbatskvelden for å be og feire. Mange ganger kan vi se både soldater og andre synge og danse rundt i glede mens de ortodokse står og leser i sine bønnebøker.

Jerusalem er en stille by på Sabbaten, men ikke kjedelig av den grunn. Mange av butikkene i gamlebyen er åpne. Det blir anledning for de som ønsker det, å være med gjøre en vandring oppe på den gamle bymuren,
og vi besøker også Gordons Golgata, eller Gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen.

Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve basargatene og den særegne stemningen ved selv å være her.

Etter nok en god frokost kjører vi ned mot Dødehavet. Enda en gang er vi mer enn 400 m.u.h. som er jordens laveste områder. Pga at det meste av vannet fra Jordanelven brukes til vanning, synker Dødehavet stadig og er ekstremt saltholdig, ca 33%. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann har et saltinnhold på ca. 3,3%.
I dette området er også Herodes sitt enorme, «uinntagelige» festningsverk Masada, som vi får et glimt av fra veien.

Senere kommer vi frem til Ein Bokek. Det er det største og mest kjente behandlingstedet ved Dødehavet for bl.a. psoriasis og leddproblemer.
Hotellene her gjør bruk av det mineralholdige vannet fra Dødehavet i sine behandlinger. Vi tar oss tid til et spennende bad i sjøen hvor alle garantert flyter som korker.
Mot sydenden av sjøen passerer vi de store fabrikkene som gjør seg bruk av mineralene fra sjøen, både til kosmetikk og gjødsel. Herfra går veien sakte oppover igjen til vi kommer frem til feriebyen Eilat som ligger helt innerst i Rødehavet. Underveis stopper vi ved Yotvata kibbutzen for en interessant omvisning på deres jordbruksområder.

Her skal vi tilbringe tre netter og to herlige dager. Eilat ligger helt innerst i Rødehavet og har svært behagelig luft- og sjøtemperatur hele året.
På denne tiden kan vi normalt regne med ca. 20-24 grader både i luften og vannet.
Vi skal bo på komfortable Americana Hotel, i den nyere delen av feriebyen. Romslige og komfortable rom med balkong som alle vender ut mot bassenget.

Frokost på hotellet, og dagen er ellers fri til egne aktiviteter.
Eilat har fine strender, et undervannsobservatorium, delfinarium og gode shoppingmuligheter. Om ønskelig så kan du også ta en lokal utflukt herfra med spennende ørkenopplevelser, f.eks. til Petra i Jordan eller båttur på Rødehavet. Dette blir ekstrautflukter som betales på stedet.

Frokost på hotellet, og dagen fri til egne aktiviteter. Samme muligheter som i går. Om kvelden er det yrende folkeliv og trivelig å gå ned i områdene nært stranden.

Ved ni tiden starter vi opp turen nordover. Denne gangen kjører vi lenge gjennom det store Mitzpe Ramon krateret. Når vi kommer opp på kraterkanten har vi en flott utsikt både over krateret og til de spesielle ørkenfjellene rundt om.
Vi stopper ved Avdat Nasjonalpark hvor vi skal ut å gå en tur, og oppleve en fin oase her midt ute i ørkenen.
Sent på ettermiddagen kommer vi frem til beduinleiren Chan Shayarot hvor vi skal tilbringe kvelden og natten. Vi installerer oss med soveposer på gode madrasser i store beduintelt hvor vi sover sammen. Her, sittende rundt ildstedet får vi fortalt historier fra beduinlivet og servert søt te og en god middag. Utenfor teltet kan vi høre kamelene knegge og over oss har vi en helt utrolig, flott stjernehimmel. Stedet har gode toaletter og sanitærforhold.
Mens vi er her kan du også få ri på kamel!.
Skulle det være noen som synes det blir ubehagelig å ligge i sovepose i de store teltene så har vi også noen få, enkle, to manns-rom til disposisjon.
Si fra ved bestilling om du ønsker denne varianten.

Etter frokost i teltet skal vi kjøre videre nordover. Bare etter ca. en halv time stopper vi ved kibbutzen og huset hvor Israels første statsminister,
Ben Gurion bodde en del av sitt liv. Her har han også et vakkert gravsted
med en flott utsikt.

Videre går turen innom Beer Sheva som er den største byen mellom Eilat og Tel Aviv. I Bibelhistorien knyttes denne byen ofte til Abraham, og vi skal derfor besøke det helt nye besøkssenteret Abrahams Well Visitor Center.
Her får vi innblikk i historien til Abraham. Han var en enestående vert for sine gjester, en fredsskaper og regnes som den åndelige far til både islam, jødedom og kristendom.

Mot Tel Aviv kjører vi igjennom store jordbruksarealer og etter hvert som vi nærmer oss storbyen blir det jo mer og mer urbant.

Som siste stopp i dag tar vi en sving innom gamle Jaffa (Joppe). Her var det Peter fikk sitt berømte syn om å gå til ”hedningene”. Stedet er også nevnt i forbindelse med den dramatiske historien om Jona som ble slukt og måtte oppholde seg 3 dager i hvalens buk.
Siste natten i Israel skal vi bo på Hotel Gilgal, bare et steinkast fra den fine og lange stranda i Tel Aviv. Avskjedsmiddag på hotellet.

Tidlig om morgenen kjører vi ut til Ben Gurion-flyplassen og reiser hjem til Norge.
Flyavgang kl. 0855. Etter flybytter i Istanbul og Oslo kl.1630 til 1830 kommer vi tilbake til Trondheim og andre byer i Sør Norge ca kl.1930.

På denne turen kan det ordnes grei tilslutning fra alle norske byer hvor det er SAS forbindelse til Oslo. I noen få tilfeller kan det bli overnatting i Oslo.

De måltidene som er inkludert i turopplegget er markert med (F,M) for hver dag. F= frokost og M= Middag.

Du finner nyttige, praktiske opplysninger i vedlagte påmeldingskjema.

Alle som melder seg på må være normalt godt gangfør, da det blir noen turer i terrenget på denne turen.

OBS! Vi har kun 28 plasser på turen.

Pris for reisen er kr 21.425 pr. person i dobbelt- rom med utreise fra Trondheim.
Fra Oslo kr. 20.650 p.p.
Etter avtale med reisebyrået kan det være mulig å tiltre reisen fra andre flyplasser i Norge hvor SAS flyr fra. Tilleggene her kan variere men blir rimeligere jo tidligere det bestilles.

Tillegg for enkeltrom kr 6.500.
Prisene er basert på ei gruppe på minimum
20 betalende personer.
Depositum, kr 3.000, betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim – Tel Aviv t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Omfattende sightseeingprogram og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.
• Praktisk reiseinformasjon m.m

Alle som melder seg på må være normalt godt gangfør, da det blir noen turer i terrenget på denne turen. OBS! Vi har kun 28 plasser på turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører, beregn ca. 75 USD pr person. Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.

Kan bestilles mot pristillegg:
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltrom

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
31.08. refunderes 50% av depositumet.
01.09.-30.09. refunderes ikke depositumet.
01.10.-16.10. er avbestillings gebyret
50% av reisens pris.
Fra 17.10. betales 100% av reisens pris.

Reiseleder:
Arve Mork

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.