Dagsprogram

Kl. 09.10 avg. Værnes. Det er også mulig å ha utreise fra Oslo.
Flybytte i Oslo og Istanbul med ankomst Ben Gurion flyplassen ved Tel Aviv kl. 21.35 lokal tid.
Etter en varm mottagelse, er det ca. en halvtimes kjøretur til Gil Gal hotel i Jaffa i Tel Aviv.
Etter den lange reisen blir det godt å komme i seng og få oss litt velfortjent søvn, før eventyret starter på alvor.
www.hotelgilgal.com

Etter frokost forlater vi hotellet og tar en sving innom gamle Jaffa (Joppe). Her var det Peter fikk sitt berømte syn om å gå til ”hedningene”. Stedet er også nevnt i forbindelse med den dramatiske historien om Jona som ble slukt og måtte oppholde seg 3 dager i fiskens buk.
Her i Jaffa ligger også Den Norske Israelsmisjons kirke hvor vi blir med på søndagens gudstjeneste.
Senere kjører vi nordover og hvis pastor Samuel Aweida er tilgjengelig, vil vi stoppe ved Eliaskirken i Haifa, hvor han vil fortelle om det gode arbeidet de driver her for både jøder og arabere. Aweida er selv araber.
Vi fortsetter opp på Karmelfjellet, passerer det vakre Bahaitemplet med tilstøtende hager, kjører forbi universitetsområdet og tar et stopp ved Mukhraka. Dette er minnestedet hvor profeten Elia utfordret Baals-profetene. Vi er høyt oppe nå og har en storslagen utsikt over landskapet rundt oss.
Turen går videre over ”Armageddonsletten” og forbi Taborfjellet.
Vi gjør et interessant stopp i Jesu barndomsby, Nasaret. Her besøker vi den mektige, moderne Bebudelseskirken, som er bygget over stedet hvor Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Sent på ettermiddagen kjører vi ned til Tiberias. Her ved Genesaretsjøen, som ligger i stor fordypning i landskapet, er vi 200 meter under havets overflate.
Her skal vi bo 4 netter på Emily Hotel, et nytt, fint hotell. http://emilyshotel.wix.com/emilys_hotel

Jesus Trail, også kjent som Gospel Trail, er en 65 kilometer lang tursti i Galilea-regionen i Israel, som forbinder viktige steder fra Jesu liv, så vel som andre historiske og religiøse steder. Jesus Trail tilbyr et alternativ for reisende og pilegrimer til å oppleve Jesu vandringer som er autentisk, eventyrlig og pedagogisk, ved å vandre gjennom det robuste og vakre landskapet i Galilea i Israel.
Vi kjører først med buss i retning Nasaret, hvor vi skal starte å gå. Vi skal ikke gå hele Gospel Trail, men ta en del, ca. 15 km i dag og ca. 15 km i morgen. Terrenget som stien går gjennom, er ikke vanskelig, men vi må være i normalt brukbar form og bruke gode tursko. Hver av oss kjøper med lunsjmat og så tar vi en hyggelig pikniklunsj underveis.

Når bussen henter oss igjen, kjører vi litt over en time og tilbringer så et par herlige timer om ettermiddagen i oasen Sakne – en vakker hage, fine plener og flere naturlige basseng med småfisk og krystallklart badevann som holder ca. 25 grader. Her er det fint både å bade, rusle litt rundt og ta sin ettermiddagskaffe.
På veien tilbake stopper vi ved dåpsstedet Yardenit. Mange, spesielt amerikanske kristne, kommer hit for å få en «second blessing» i den kjente elva hvor også Jesus ble døpt.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Vi blir kjørt ut med buss til omtrent der vi sluttet å gå i går og fortsetter i dag videre mot Tiberias og får bl.a. en flott utsikt over Genesaretsjøen før vi begynner nedstigningen mot sjøen.
Når vi igjen møter bussen, fortsetter vi til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Det var i disse traktene at de spesielle brødundrene fant sted. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg i 3 år og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Om formiddagen tar vi en fin båttur på Genesaretsjøen. Denne går vanligvis fra Tiberias til kibbutz Nof Ginosar.

Dette blir en god opplevelse, og vi kan i stillheten ute på sjøen, virkelig fornemme hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Etter et lite stopp i besøkssenteret på kibbutzen drar vi videre nordover i Galilea, et av de frodigste områdene i Israel, og det har jo først og fremst sin grunn i Jordanelva som springer ut herfra og gir liv til hele regionen. Vi skal i løpet av dagen besøke det vakre stedet ved Jordans kilde, Banias eller Cecarea Filipi, som det er omtalt som i Bibelen. Herfra skal vi gjøre en liten vandring, ca 45 min nedover langs elva og i skogen. Golanhøydene skal også besøkes i løpet av dagen. Igjen er vi høyt oppe og herfra kan vi se både det snødekte Hermonfjellet, litt inn i Syria og mot Genesaretsjøen.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Etter frokost starter vi på turen sørover Jordandalen. Dalen er frodig og vi ser at jorden er godt utnyttet både på jordansk og israelsk side av grensen. Det dyrkes mye grønnsaker i dette området. Hele tiden ser vi over til landet Jordan på venstre side når vi kjører her. Vi kjører også innom verdens eldste by Jeriko, og leser historien om Sakkeus.

Rett etter Jeriko kommer vi ned til Dødehavet. Da har vi så langt i dag kjørt fra -200 m.u.h. til -400 m.u.h. og kommet frem til jordens laveste områder. Sjøen er ekstremt saltholdig, ca 33%. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann har et saltinnhold på ca. 3,3%.
I dette området er også Herodes’ enorme, «uinntagelige» festningsverk, Masada. Vi tar gondolheisen opp og lar oss overvelde over hva som var bygd her oppe allerede for nesten 2000 år siden. Ikke minst får vi høre den imponerende historien om jødenes oppstand mot romerne, like etter Jesu død.

Senere på ettermiddagen er vi fremme i Ein Bokek som er det største og mest kjente behandlingstedet ved Dødehavet for bl.a. psoriasis og leddproblemer.
Vi skal bo på et av de gode spahotellene her, Hotel Oasis.
Dette er et av hotellene hvor man i behandlingen bl.a. gjør bruk av det mineralholdige vannet fra Dødehavet. Vi har gratis adgang til badeanlegget. Her kan vi nyte varmt, godt vann fra Dødehavet, boblebad og tyrkisk hamam.
På hotellet kan du også bestille og prøve noen av spa-behandlingene de tilbyr (betales), eller du kan ta deg en rusletur i den lille byen Ein Bokek.

Fra morgenen vil det bli noen timer hvor vi kan gå ned til sjøen og bade. Her flyter alle så lett som korker, uansett størrelse eller fasong!!
Fra Dødehavet kjører vi opp mot Jerusalem og forserer en høydeforskjell på ca. 1200 m på drøyt en time. Men før vi kommer til Jerusalem skal vi stoppe i Betlehem, og vi prioriterer her stopp ved grottene ved hyrdemarkene.

Vi rekker akkurat frem til Jerusalem («The City of gold») i det man starter feiringen av Sabbaten. Ved solnedgang tar vi litt tid ved Klagemuren og opplever det yrende folkelivet. En spesiell opplevelse, og vi ser at dette stedet er svært viktig for jødene. Hit kommer jødene på Sabbatskvelden for å be og feire. Mange ganger kan vi se både soldater og andre synge og danse rundt i glede.
I Jerusalem skal vi bo i 3 netter på gode Montefiore Hotel, som ligger svært sentralt, i gåavstand til gamlebyen. www.montefiorehotel.com/english

Jerusalem er en stille by på Sabbaten, men ikke kjedelig av den grunn. Mange av butikkene i gamlebyen er åpne. Det blir anledning for de som ønsker det, å være med å gå oppe på den gamle bymuren, og vi besøker også Gordons Golgata, eller gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen. Kanskje får vi også mulighet til å bli med på en gudstjeneste sammen med Messiastroende jøder.
Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve den særegne stemningen med selv å være her.

En spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den gamle bydelen. Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene i byen.
Men vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen som ligger innenfor murene, og også den nyere delen av byen. Vi besøker Getsemanehagen og går deler av Via Dolorosa til Gravkirken.
Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her på å se og oppleve. Om ettermiddagen skal vi kjøre forbi det israelske parlamentet, Knesset, og Israel Museum. Senere besøker vi
Yad Vashem, det store moderne museet som viser, og det med god dokumentasjon, mye av det som skjedde under Holocaust.
Dette blir et sterkt møte med en uhyggelig, ikke alt for fjern fortid.
Vi er nå vest i byen, ikke langt fra Ein Kerem, hvor Johannes døperen ble født og vokste opp

Tidlig om morgenen kjører vi ned til Ben Gurion-flyplassen og reiser hjem til Norge.

 

Flyavgang kl. 0850. Etter flybytter i Istanbul og Oslo (kl. 1655), kommer vi tilbake til Trondheim kl. 2030.

De måltidene som er inkludert i turopplegget er markert med (F,M) for hver dag. F= frokost og M= Middag.

Du finner nyttige, praktiske opplysninger i vedlagte påmeldingskjema.

Alle som melder seg på må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de kommer til å trenge daglig, ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Reiseinformasjon/vilkår

Pris for reisen er kr 19.400 pr. person i dobbel-/ trippelrom med utreise fra Trondheim.

Fra Oslo kr. 18.600.

Etter avtale med reisebyrået kan det være mulig å tiltre reisen fra andre flyplasser i Norge hvor SAS flyr fra. Tilleggene her kan variere men blir rimeligere jo tidligere det bestilles.

Tillegg for enkeltrom kr 5.880.

Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 betalende personer. Depositum, kr 3.000,-, betales ved påmelding.

 

Inkludert i prisen:

·         Flyreise Trondheim – Tel Aviv t/r.

·         Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering. 

·         Transfer flyplass – hotell t/r

·         Måltider som beskrevet i programmet.

·         Meget omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.

·         Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.

·         Praktisk reiseinformasjon m.m

 

 Ikke inkludert i prisen:

·         Avbestillingsbeskyttelse

·         Kombinert reiseforsikring

·         Enkeltromtillegg

·         Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 60 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.

 

Kan bestilles mot pristillegg:

·         Avbestillingsbeskyttelse.

·         Kombinert reiseforsikring

·         Enkeltrom

 

Avbestillingsregler:

Fra bestillingstidspunktet til

31.08. refunderes 50% av depositumet.

01.09.-30.09. refunderes ikke depositumet.

01.10.-17.10. er avb. gebyret 50% av reisens pris.

Fra 18.10. betales 100% av reisens pris.

 

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

 

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.