Dagsprogram

Kl. 08.00 avg. Værnes. Det er også mulig å ha utreise fra Oslo og andre byer hvor SAS flyr fra. Flybytte i Oslo og Istanbul med ankomst Ben Gurion flyplassen ved Tel Aviv kl. 2005, lokal tid.

Etter en varm mottakelse, er det ca. 45 min kjøretur inn til Gil Gal hotel som ligger i hjertet av Tel Aviv, bare et par kvartaler fra den fine stranden. Etter den lange reisen blir det godt å roe ned på hotellet.
http://www.hotelgilgal.com/ før eventyret begynner på alvor i morgen!

Vi starter turen med en rolig dag i Tel Aviv. Byen har en flott, flere kilometer lang sandstrand, med godt badevann, så her går det absolutt an å tilbringe noen timer. Ellers så har byen mange fine severdigheter. En spasertur langs strandpromenaden til gamle Jaffa er også fin (ca 6 km).

Etter en sen frokost, forlater vi hotellet og kjører nordover kysten på den såkalte Sharonsletten, som er et viktig frukt- og jordbruksområde for Israel. Vi gjør et svært interessant stopp ved Atlit interneringsleir, rett sør for Haifa. Dette er stedet hvor jødene som kom til Israel etter Holocaust, ble internert den første tiden de var i landet. Det er en interessant historie rundt denne leiren, og det er nå et historisk monument som er vel verdt å besøke.

Vi fortsetter opp på Karmelfjellet, passerer det vakre Bahaitemplet med tilstøtende hager, kjører forbi universitetsområdet og tar et stopp ved Mukhraka, stedet til minne om profeten Elia som utfordret Baals-profetene.

Turen går videre over ”Armageddonsletten», forbi Taborfjellet. Sent på ettermiddagen kjører vi ned til Tiberias ved Genesaretsjøen, som ligger i en stor fordypning i landskapet, 200 m.u.h.!

Her skal vi bo på samme trivelige hotell i 3 netter.
Emily Hotel. http://emilyshotel.wix.com/emilys_hotel

Galilea er et av de frodigste områdene i Israel, og det er jo først og fremst fordi Jordanelva har sitt utspring her nord for Genesaretsjøen. Om formiddagen tar vi en fin båttur på sjøen. Denne går vanligvis fra Tiberias til kibbutz Nof Ginosar.

Dette blir en god opplevelse, og vi kan i stillheten ute på sjøen virkelig fornemme hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Etter et lite stopp i besøkssenteret på kibbutzen fortsetter vi til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Det var også i disse traktene at de helt spesielle brødundrene fant sted. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg i 3 år og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Etter frokost kjører vi til Jesu barndomsby, Nazareth. Her besøker vi Bebudelseskirken, som er bygget over stedet hvor Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Vi skal også ta oss tid til å besøke Den bibelske hagen, ”Nazareth Village”. Her har man på et større naturområde mye som forteller oss om hvordan det så ut her på Jesu tid. Sauene og geitene går og beiter og kornåkeren ligger nyslått. Vi får se snekkerverkstedet, olivenpressen, møllesteinen, hvordan de farget garn og spant, og hvordan de bodde og levde innendørs. Før vi drar videre spiser vi også en «Bibelsk lunch.» Dette blir et meget interessant stopp. Etter besøket her kjører vi kun i litt over en time og tilbringer så noen herlige ettermiddagstimer i oasen Sakne. En vakker hage med fine, grønne plener og flere naturlige badebasseng med krystallklart vann som holder minst 25 grader. Her er det fint både og bade, rusle litt rundt og ta sin ettermiddagskaffe.
Middag og overnatting på hotellet i Tiberias.

Etter frokost starter vi på turen sørover Jordandalen, hvor vårt første stopp blir dåpstedet Yardenit. Mange kristne pilegrimer kommer for å få en «second blessing» med neddykking i den kjente elva hvor Jesus også ble døpt.

Videre sørover Jordandalen ser vi at jorda er godt utnyttet og det dyrkes mye grønnsaker i dette området. Hele tiden ser vi landet Jordan på venstre side. Vi kjører forbi verdens eldste by, Jeriko, og dagens hovedstopp blir bading i Dødehavet og stopp i Ein Gedi. Dødehavet er regnet for å være
det laveste punktet på jordoverflaten, ca. 400 m.u.h.! Sjøen er ekstremt saltholdig, ca 33%. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann ligger på et saltinnhold på ca. 3,3%. De som ønsker det får anledning til å bade i sjøen, hvor alle flyter så lette som korker. Etterpå besøker vi oasen Ein Gedi, stedet der David gjemte seg for kong Saul i en hule.

Fra Dødehavet kjører vi opp til Jerusalem, og forserer en høydeforskjell på ca. 1200 m på drøyt en time. Vi kommer frem til Jerusalem «The City of gold» sent på ettermiddagen.

Her i Jerusalem skal vi bo i 4 netter på gode Montefiore Hotel http://www.montefiorehotel.com/english/, som ligger svært sentralt i den nyere delen av Jerusalem, men i gåavstand til gamlebyen.

En spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen, som ligger innenfor murene, og den nyere delen av byen. Vi besøker Getsemanehagen, og går deler av Via Dolorosa til Gravkirken. Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den spennende gamle bydelen. Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene. Så går vi opp på Sionsberget og går inn til plassen foran yppersteprestens bolig.

Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her med å se og oppleve. Vi skal kjøre forbi det israelske parlamentet Knesset, og Israel Museum som stiller ut den store modellen over hvordan Jerusalem så ut på Jesu tid, og de kjente Dødehavsrullene. Senere besøker vi Yad Vashem, det store, moderne museet som viser, med god dokumentasjon, mye av det som skjedde under Holocaust. Dette blir et sterkt møte med en uhyggelig og ikke alt for fjern fortid. Vi er nå vest i byen, ikke langt fra Ein Kerem, hvor Johannes døperen ble født og vokste opp.
Om ettermiddagen drar vi til Betlehem, Jesu fødeby, og besøker Fødselskirken. Vi drar også til området ved Betlehemsmarkene hvor engle-sangen som forkynte fred på jord, lød julekvelden for over 2000 år siden.

Butikkene er åpne frem til ca. kl. 1600, og det er både interessant og morsomt å rusle rundt i gamlebyen i de orientalske basarene. Det blir anledning for de som ønsker å være med å gå oppe på den gamle bymuren. Så besøker vi Gordons Golgata, eller gravhagen, som noen også kaller denne vakre hagen.
Her kan vi både se Golgataklippen og den tomme graven.

Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve den særegne stemningen med selv å være her. Det er Sabbats kveld og ved solnedgang går vi til Klagemuren og opplever det yrende folkelivet her. En spesiell, flott opplevelse, og vi ser at dette stedet er svært viktig for jødene.

Tidlig om morgenen kjører vi til Ben Gurion flyplassen, ca. 45 min kjøretur fra Jerusalem. Flyavgang kl. 0940. Etter et flybytte i Istanbul og Oslo ankommer vi våre respektive hjemme flyplasser i Norge ca. kl.17-1800

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Alle som melder seg på denne turen må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de daglig kommer til å trenge ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris for reisen er kr 20.750,- pr. person i dobbel-/ trippelrom med utreise fra Trondheim og kr. 19.850 pr. person fra Oslo. Etter avtale med reisebyrået kan det være mulig å tiltre reisen fra andre flyplasser hvor SAS flyr fra i Norge. Tillegg for enkeltrom kr 5.950,-.

Prisene er basert på ei gruppe på minimum 25 betalende personer. Depositum, kr 3.000,-, betales ved påmelding.

Alt dette er inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim/Oslo – Tel Aviv t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering. Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Fullstendig og meget omfattende sightseeing program
• Inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til de norske reiselederne.
• Norsk tegnspråktolk; Kristin Sara.
• Praktisk reiseinformasjon m.m.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører ca USD 80 p.p.

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
8 uker før avreise, refunderes depositumet minus
kr. 1500 p.p.
8-6 uker før avreise refunderes ikke depositumet.
6-4 uker før avreise er avbestillingsgebyret 50% av reisens pris. 4 siste ukene er gebyret 100%.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Passet må være gyldig min. 6 måneder etter hjemreise.
En god kopi av 1. side i passet må følge med påmeldingen, evt ettersendes snarest.

Du kan enten få tilsendt en faktura eller betale kontant.
Om turen betales med kredit kort påløper et gebyr på 2%..

OBS! Påmeldings frist senest 14.6. 2017 med forbehold om fortsatt ledige plasser ved påmelding!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.