Dagsprogram

Kl. 06.25 avg. Tromsø. Det er også mulig å ha utreise fra Trondheim, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Oslo og Mørebyene.
Videre reise fra Oslo kl. 11.40 med flybytte i Istanbul og ankomst Ben Gurion flyplassen ved Tel Aviv kl. 21.35 lokal tid.

Etter en varm mottagelse, er det bare ca. en halvtimes kjøretur til Gil Gal hotel i sentrum av Tel Aviv. Hotellet er moderne, har en trivelig atmosfære og ligger bare et steinkast fra den lange og fine stranda og strandpromenaden. Etter den lange reisedagen blir det godt å komme i seng og få seg litt velfortjent søvn, før eventyret starter for alvor. www.hotelgilgal.com

Etter frokost forlater vi hotellet og kjører nordover mot Galilea. På veien stopper vi i Cesarea ved havet hvor Peter, etter å ha fått sitt berømte syn om å gå til ”hedningene”, møtte Cornelius og hans familie. Her finner vi også et imponerende, stort romersk teater.
Turen går så videre nordover i områder på utmerkede veier og gjennom områder med mange byer og tettsteder. Vi fornemmer allerede her at Israel er et svært moderne land med mye industri men innimellom ser vi også frodige brukthager og grønnsakdyrking. Det bygges også nå en ny jernbane inn mot landet Jordan.
Vi kjører over ”Armageddonsletten” og forbi Taborfjellet til høydene utenfor Nasaret hvor vi i dag skal starte å gå et lite stykke av Jesus Trail, også kjent som Gospel Trail, Dette er en 65 kilometer lang tursti i her i Galilearegionen. Den forbinder viktige steder fra Jesu liv og virke, så vel som andre historiske og religiøse steder. Jesus Trail er laget for reisende og pilegrimer til å oppleve Jesu vandringer som er autentisk, eventyrlig og pedagogisk, ved å vandre gjennom det robuste og vakre landskapet i Galilea i Israel.
Vi skal ikke gå hele Gospel Trail, men ta en del, ca. 15 km i dag og ca. 15 km en dag senere. Terrenget som stien går gjennom, er ikke vanskelig, men vi må være i normalt form og bruke gode tursko. Hver av oss kjøper med lunsjmat og så tar vi en hyggelig pikniklunsj underveis.
Senere på ettermiddagen kjører vi ned til Tiberias..

Her ved Genesaretsjøen, som ligger i stor fordypning i landskapet, er vi 200 meter under havets overflate! Vi skal bo 3 netter i området ved Genesaretsjøen.

I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt sjøen hvor Jesus hadde mye av sitt virke. Om morgenen får vi en fin båttur på Genesaretsjøen. Denne går vanligvis fra Tiberias til kibbutz Nof Ginosar. Dette blir en god opplevelse, og vi kan i stillheten ute på sjøen, virkelig fornemme hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Etter et lite stopp i besøkssenteret på kibbutzen drar vi videre.

Vi drar opp til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Herfra er det en flott utsikt over sjøen. Det var i disse traktene at også de spesielle brødundrene fant sted. De som ønsker det kan være med reiselederen å gå på en fin tursti herfra og ned til fiskefangst stedet Tagba. Det tar bare 20- 25 min. Det er ganske forunderlig å sitte her nede ved bredden av sjøen og få lese historiene, både om da han kalte disiplene sine og ikke minst om da Jesu møtte disiplene sine igjen etter oppstandelsen. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg i 3 år og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler. Her besøker vi restene av synagogen fra Jesu tid. Middag og overnatting på hotellet.

Torsdag 21. mars. JESUS TRAIL – NASARET – OASEN SAKNE (F/M)
Vi blir kjørt ut med buss til omtrent der vi sluttet å gå på tirsdag og fortsetter i dag å gå Jesus Trail videre mot Tiberias og får bl.a. en flott utsikt over Genesaretsjøen.
Senere på dagen gjør et interessant stopp i Jesu barndomsby, Nasaret. Her besøker vi den mektige, moderne Bebudelseskirken, som er bygget over stedet hvor Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Vi tar oss god tid og nyter de vakre utsmykningen i og utenfor kirken.
Når bussen henter oss igjen, kjører vi litt over en time og tilbringer så et par herlige timer om ettermiddagen i oasen Sakne – en vakker hage med fine plener og flere naturlige basseng med småfisk og krystallklart badevann som holder ca. 25 grader. Her er det fint både å bade, rusle litt rundt og ta sin ettermiddagskaffe eller bare en is. Middag og overnatting på hotellet.

Første stopp på veien sørover blir ved dåpsstedet Yardenit. Mange, spesielt amerikanske kristne, kommer hit for å få en «second blessing» i den kjente elva hvor også Jesus ble døpt
Her sørover opplever vi som oftest et vell av vårblomster på denne årstiden, virkelig vakkert. Dalen er frodig og vi ser at jorden er godt utnyttet til jordbruksformål både på jordansk og israelsk side av grensen. Det dyrkes mye grønnsaker i dette området. Hele tiden ser vi over til landet Jordan på venstre side når vi kjører her. Vi kjører også forbi verdens eldste by Jeriko.
Rett etter Jeriko kommer vi ned til Dødehavet. Da har vi så langt i dag kjørt fra -200 m.u.h. til – 400 m.u.h. og kommet frem til jordens laveste områder. Sjøen er ekstremt saltholdig her med ca. 33%.salt. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann har et saltinnhold på ca. 3,3%.
Vannet og lufta her ved Dødehavet er spesielt godt for bl.a. psoriasis og leddproblemer.
Vi skal selvfølgelig få bade her og her flyter alle rundt som små båter!! Det blir mye moro ut av slikt  !
Fra Dødehavet kjører vi opp mot Jerusalem og forserer en høydeforskjell på
ca. 1200 m på drøyt en time.
Vi rekker akkurat frem til Jerusalem («The City of gold») i det man starter feiringen av Sabbaten. Ved solnedgang tar vi litt tid ved Klagemuren og opplever det yrende folkelivet. En spesiell opplevelse, og vi ser at dette stedet er svært viktig for jødene. Hit kommer jødene på Sabbatskvelden for å be og feire. Mange ganger kan vi se både soldater og andre synge og danse rundt i glede.
I Jerusalem skal vi bo i 4 netter på Eyal Hotel, som ligger svært sentralt, i gåavstand til gamlebyen. Middag og overnatting.

Eyal

En spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den gamle bydelen. Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene i byen.
Men vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen som ligger innenfor murene, og også den nyere delen av byen. Vi besøker Getsemanehagen og går deler av Via Dolorosa til Gravkirken.
Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her på å se og oppleve.
Jerusalem er en stille by på Sabbaten, men ikke kjedelig av den grunn. Mange av butikkene i gamlebyen er åpne. Det blir anledning for de som ønsker det, å være med å gå oppe på den gamle bymuren, og vi besøker også Gordons Golgata, eller gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen.

Ettermiddagen er fri til egne streiftog. Middag og overnatting på hotellet.

Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her med å se og oppleve. Vi skal kjøre forbi det israelske parlamentet Knesset, og Israel Museum som stiller ut den store modellen over hvordan Jerusalem så ut på Jesu tid, og de kjente Dødehavsrullene. Senere besøker vi Yad Vashem, det store, moderne museet som viser, med god dokumentasjon, mye av det som skjedde under Holocaust. Dette blir et sterkt møte med en uhyggelig og ikke alt for fjern fortid. Vi er nå vest i byen, ikke langt fra Ein Kerem, hvor Johannes døperen ble født og vokste opp.
Om ettermiddagen drar vi til Betlehem, Jesu fødeby, og besøker Fødselskirken. Vi drar også til området ved Betlehemsmarkene hvor engle-sangen som forkynte fred på jord, lød julekvelden for over 2000 år siden.

Fridag i Jerusalem. Reiselederen vil komme med forslag om hva vi kan oppleve og det blir helt sikkert en spennende dag.
Kanskje får vi også mulighet til å bli med på en gudstjeneste sammen med Messiastroende jøder.
Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve den særegne stemningen med selv å være her.

Etter frokost kjører vi ut mot kysten og tilbringer mesteparten av dagen i kystbyen Netanya ute ved Middelhavet.
Middag og overnatting på . Hotellet har svømmebasseng og ligger rett overfor stranden og den fine, nye strandpromenaden. Vi slapper av, gjør den siste shoppingen og nyter sola før vi skal reise hjem i morgen tidlig.

Tidlig om morgenen kjører vi til Ben Gurion-flyplassen og reiser hjem til Norge.
Flyavgang kl. 0855. Etter flybytter i Istanbul kommer vi til Oslo kl. 1630. Ankomst Tromsø kl. 20.25.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Alle som melder seg på denne turen må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de daglig kommer til å trenge ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris for reisen er kr 19.500,- pr. person i dobbeltrom med utreise fra Tromsø.
Pris fra Oslo kr. 18.100,-
Pris fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Mørebyene fra ca. kr. 18.600,-
Avhengig av tidlig bestilling fra de sist nevnte byer.

Tillegg for enkeltrom kr 5.300.
Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 betalende personer. Depositum kr 3.000,-, betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim – Tel Aviv t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Meget omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.
• Praktisk reiseinformasjon m.m

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 70 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.

Kan bestilles mot pristillegg:
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltrom

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
18.12. refunderes 50% av depositumet.
19.12.-25.01. refunderes ikke depositumet.
26.01.-17.02. er avb. gebyret 50% av reisens pris.
18.02. – 18.03. betales 100% av reisens pris.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.