Dagsprogram

Avreise kl 09:10 fra Værnes til Gardermoen og videre kl. 11.20 med ankomst kl 12:05 lokal tid. Tidsforskjellen er 2 timer i forhold til norsk tid. På Keflavik møter vi vår skandinavisktalende guide som også kjører bussen! Vi begynner vårt islandske eventyr med hummerfest på Det Røde Huset i Eyarbakki. Landsbyen er et av Islands eldste tettsted, hvor de har bevart litt av det gamle miljøet som er karakteristisk for de mindre handels- og fiskerbyene langs kysten. Restauranten er kjent for sin nydelige hummer og gode service.

Ut på kvelden ankommer vi Hotel Örk (www.hotelork.is) som er et svært godt hotell som ligger i den lille byen Hveragerdi, ca. 45 minutter fra Reykjavik. Her skal vi bo i 4 netter. Området har fin natur og flotte muligheter for fotturer. Hveragerdi blir omtalt som de varme kilders hovedstad.

Vi starter dagen med å kjøre langs den historiske Hvalfjördur. Under 2.verdenskrig ble denne fjorden en viktig base for krigsskip fra England og USA. Her finner vi også en hvalfangerstasjon som fortsatt er i bruk. Turen går videre til Hraunfossar, en foss der vannet renner i en lang strekning under lava og vegetasjon. Det er fascinerende å se at elven har delt seg i to. Den som går under lavaen er ren og pen, mens den som seiler forbi lavaen er “hvit“ som islendingene kaller sånne breelver. Herfra er det kort vei til lunsj på Hotel Reykholt.

Etter lunsj besøker vi Reykholt som er verdenskjent for Snorre Sturlasons kongesagaer. Vi får se Snorrastofa som er et forskningsinstitutt for middelalderlitteratur og Borgarfjördur lokalhistorie. Snorrastofa ble bygget i 1988 til minne om Snorre og er plassert der Snorre bodde fra 1206 – 1241. Byggingen av Snorrastofa var et samarbeid mellom Island og Norge og ble formelt åpnet i år 2000. Her vil vi få et privat foredrag om dette spennende stedet.
Fra “Snorri“ er det kun 5 minutters kjøring til Europas største varme kilde, Deildartunguhver. Videre kjører vi en morsom snarvei via Uxahryggir til nasjonalparken Thingvellir.
De lange sprekkene i landskapet her er såkalte forkastninger som har oppstått ved at kontinentalplatene beveger seg vekk fra hverandre. Hvert år beveger platene seg gjennomsnittlig 2-3 cm. På Thingvellir ble verdens første folketing, Althingi, samlet i 930. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

Etter frokost kjører vi mot sørkysten. Av dagens høydepunkter nevner vi blant annet den 60 meter høye Skogarfoss hvor vi kan gå helt opp til fossen, og ikke minst den 120 meter høye halvøya Dyrhólaey. Navnet på halvøya kommer av en karakteristisk dør i fjellet. Vi får også med oss Reynisdrangars flotte basaltsøyler og svarte sandstrand. Videre går turen til den 70 meter høye Seljalandsfoss som alltid er nydelig å se om ettermiddagen. Det er en opplevelse å gå hele veien rundt den høye fossen, uansett vær.

I dag har vi ordnet en enkel pikniklunsj før vi avslutter med et foredrag om vikingtida på det spennende museet i Hvolsvøllur. Her tar guiden vår oss gjennom blant annet Njåls saga med Gunnar fra Lidarende og hans ektefelle Hallgjerd Hoskullsdatter som hovedpersoner. På hotellets egen restaurant blir det servert en nydelig 2–retters middag om kvelden.

Etter frokost reiser vi sørover til fergehavna på sørkysten. Turen over med fergen «Herjolfur» til Vestmannaeyar tar bare 30 minutter. Også i dag blir det pikniklunsj underveis.

Tiden her ute blir på egen hånd eller i små grupper hvor vi går og ser det som interesserer oss mest. Aktiviteter må betales på stedet. Det er mye å bruke dagen til på i Vestmannaeyjar. Det nye museet Eldheimar anbefales på det sterkeste. De som ønsker en tur på bøljan blå kan bli med på tur rundt øya med en stor cabincruiser. Vil man strekke litt på beina kan man også gå opp den 200 meter høye vulkanen Eldfjell.

Før vi drar tilbake spiser vi middag her ute, men er tilbake til fastlandet og hotellet i rimelig tid om kvelden.

NB! Hvis dagsturen til Vestmannaeyjar må gå ut pga. dårlige værforhold blir det lagt opp til en alternativ sightseeing i området. Eyrarbakki, Hveragerdi, Hvolsvöllur, Fljótshlíð/Hlíðarendi. Da spiser vi middag på hotellet.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser inn til hovedstaden. På turen til Reykjavik kjører vi via noen av Islands mest berømte attraksjoner.

Skálholt kirke ligger hvor Islands hovedstad lå i ca 750 år. På Island var det to bispedømmer i perioden ca 1050 – 1900. Det ene hadde hovedsete her. Skálholt er også kjent som Islands første tettsted. Her vil vi få et morsomt og interessant foredrag om denne gamle hovedstaden. Videre går turen til Gullfoss, som er landets mest berømte foss. Det er mulig å gå helt ned til fossen og føle kreftene fra vannfallet. Islendingene kan takke den dyktige islandske damen Sigridur i Brattholti for at islandske forretningsfolk sammen med Norsk Hydro i sin tid ikke klarte å gjøre om denne vakre fossen til et vannkraftverk. Historien får vi servert på stedet.

Siste stopp på veien til Reykjavik gjør vi ved Islands kanskje største turistattraksjon, Geysir. Flotte varme kilder og ikke minst Strokkur, den svært aktive geysiren som med 5-7 minutters mellomrom sender kaskader av kokende vann og damp 30 meter til værs.

Ved ankomst Reykjavik kjører vi en runde og gjør oss litt kjent med byen før vi sjekker inn på hotellet. Vi skal vi bo på Centerhotel Plaza Reykjavik (www.centerhotels.com)

Reykjavik har mange spennende muligheter for besøk på egen hånd:
Nasjonalmuseet ligger sentralt i Reykjavik, og ved havna finner vi det vakre Harpa Konserthus. Byens største shoppingsenter, Kringla, ligger også sentralt. Hallgrimskirkja som er Islands største kirke er et monumentalt og vakkert byggverk. Laugardalslaug, som er et av Islands flotteste badeanlegg, ligger heller ikke langt unna. Badeanlegget er verdt et besøk både sommer og vinter. Herlig oppvarmede svømmebasseng og badekulper, «Heitur Pottur»!

I kveld blir det avskjedsmiddag på en av byens beste restauranter, Lækjarbrekka, som er en ekte islandsk restaurant i hjertet av byen. Her møtes vi med en hjemmekoselig atmosfære i et gammelt trehus. Restauranten er kjent for middager av høy kvalitet. Vi spiser et godt måltid og hygger oss utover kvelden.

Etter en rolig frokost sjekk vi ut av hotellet med avreise til flyplassen. Flyavgang kl 11:40 med ankomst Gardermoen kl.16.15 (husk tidsforskjellen), videre kl.18.05 med ankomst Værnes kl. 19.00

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 19.475,- pr. person i dobbeltrom.
Pris fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 5.650,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.500,- betales ved påmelding
(faktura sendes ut fra reisebyrået).
Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.10.2017.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Skandinavisktalende lokal driver/guide og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 24.06.2018 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 25.06.18 – 13.07.18 refunderes ikke depositum.
• 14.07. – 24.07.18 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 25.07.18 – frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.