Dagsprogram

Vi flyr med SAS fra Værnes kl 0920, bytter fly i Oslo, og ankommer Dublin
Kl. 1230, lokal tid. Her blir vi møtt av vår skandinavisktalende guide, som følger oss til bussen og videre oppover langs den irske østkysten til Belfast. Denne kjøreturen tar ca 2 timer og vi stopper undervegs.
Ved ankomst til Belfast sjekker vi inn på hotellet og slapper av litt før vi på kvelden spiser felles middag på hotellet.

Frokost på hotellet før guiden vår tar oss med på en rundtur i og rundt byen. Vi ser bl.a. klokketårnet Albert Memorial, som er benevnt som Nord-Irlands svar på «det skjeve tårn i Pisa», og Operahuset som er et av Belfasts kjente landemerker. Vi legger også turen innom Shankill og Falls road, som vil gi oss et innblikk i hvordan livet var i Belfast under tiden med opptøyer og uroligheter.
Etter denne sightseeingen blir det tid for lunsj på egenhånd, før vi på ettermiddagen skal besøke Titanic-muséet som ble åpnet i 2012 i forbindelse med 100-årsjubileet for det berømte forliset. Her gjenskapes historien om verdens mest berømte skip, og vi blir med på en på en interaktiv reise hvor vi på egenhånd går gjennom de mange forskjellige galleriene og får oppleve den sanne historien om Titanic fra planleggingen, byggingen og helt fram til jomfruturen.
Resten av dagen tar vi på egenhånd.

Etter frokost forlater vi Belfast og kjører gjennom provinsen som er inndelt i
9 grevskap, hvorav 6 tilhører Nord-Irland, mens de 3 andre ligger i republikken IrIand. Turen går gjennom store landbruksområder og vi etter hvert fram til den lille byen Enniskillen, som skiller øvre og nedre del av innsjøen Erne. Enniskillen var stort sett uberørt av konflikten i Nord-Irland fram til IRA sprengte en bombe her i 1987. Denne bomben har imidlertid i ettertid blitt sett på som et veiskille i fredsprosessen.

Vi kjører videre over grensen til Irland, og vel framme i Sligo gjør vi et opphold. Byen ligger ved Atlanterhavskysten og var allerede i middelalderen et strategisk knutepunkt for handel. Under den store hungersnøden på midten av 1800-tallet, var det mange som reiste ut herfra. Det er muligheter for å kjøpe seg lunsj her, før vi setter oss i bussen og fortsetter gjennom grevskapet Connacht. Vi slapper av og nyter utsikten til den flotte naturen på vår ferd videre mot Galway, den pittoreske og livlige byen, som er hyllet i sanger og fortellinger verden over.

Vi sjekker inn på hotellet og vi spiser middag her på kvelden.

Vi spiser en rolig frokost på hotellet før vi guiden vår tar oss med på en rundtur i Galway og området rundt byen.
Regionhovedstaden Galway har ca 75.000 innbyggere og er ofte omtalt som Irlands mest «irske» by, og det er lett å skjønne hvorfor.
Den lille samlingen av brosteinsgater, fargerike murhus, puber og markeder kjennes som en verden langt unna travle og kosmopolitiske Dublin. Her i Galway hører man ofte mer irsk språk enn engelsk, og du trenger ikke lete lenge etter bygninger og minnesmerker med mange hundre års historie. Galway blir også omtalt som Irlands kulturelle hjerte.

Etter den flotte turen i byen og det fascinerende Connemara-landskapet, er det tid for lunsj på egen hånd.

I kveld skal vi få oppleve et av turens høydepunkter når vi drar inn til Salthill Hotell, rett utenfor Galway, for en helaften med middag og folkemusikkshowet Trad on the Prom.
Dette showet har i mange år vært sett på som den beste folkemusikkopplevelsen på Irland. Vi får oppleve topp ”entertainere”,
som sangere, musikere og riverdancere. Innimellom fortelles det om irsk folkemusikk og man demonstrerer mange av de særegne irske instrumentene.
Dette vil garantert bli en uforglemmelig aften!

Frokost på hotellet.
Vi starter dagen med å legge kursen mot de storslåtte Cliffs of Moher,
som er de høye klippene helt ute ved Atlanterhavet.
Vi kjører sørover gjennom Burren. Dette er et område som innbefatter en
ca. 100 kvadratkilometer stor nasjonalpark, som bl.a. inneholder dusinvis av megalittiske graver og keltiske kors, samt ruiner av et Cistercienser-kloster, som dateres tilbake til det 12. århundre.
Du vil se små landsbyer som ble forlatt i perioder med hungersnød, og grønne stier hvor du kan gå milevis uten å se en bil. Floraen på Burren er en blanding av Arktis og Middelhavet, og sjeldne blomster som gentian, orkideer og rød storkenebb er noen av de vanligste blomstene vi ser her.

Cliffs of Moher er en av Irlands mest spektakulære attraksjoner.
Klippene rager for det meste 215 meter over havet og er ca. 8 km lang.
Herfra har man den beste utsikten over landskap og hav på hele Irland.
På en klar dag kan du se Aranøyene i den sydlige delen av Galwaybukta og dalene og åsene i Connemara. Det er lett å forstå at folk i tidlige tider mente at her er verdens ende.
Mens vi er på dette fantastiske stedet passer det godt å spise lunsj på egen hånd, før vi deretter forsetter vår ferd videre sørover. Når vi kommer fram til Killimer tar vi bilferga over elva Shannon til Talbert og kjører inn i regionen Kerry. Her skal vi bo i 2 netter.
Vi spiser middag på hotellet.

Frokost på hotellet.
Vi legger i dag ut på en fantastisk rundtur i grevskapet Kerry, langs en av de mest berømte kystveger i Europa og gjennom et landskap fylt av flotte kontraster. Vi passerer fjell, store torvmyrer, innsjøer og noen steder en fantastisk utsikt mot Atlanterhavet.
En naturopplevelse av de sjeldne!
På vegen tilbake til hotellet gjør vi et besøk i Muckross House, en stor og velholdt herregård med elegant møblerte værelser.
Her vil vi få et interessant innblikk i hvordan både herskap og tjenere levde.
Kvelden er til egen disposisjon.

Vi spiser frokost på hotellet før turen fortsetter mot Dublin. ”It’s a long way to Tipperary”, men vi kommer etter hvert fram til byen med den berømte sangen, og her gjør vi et kort stopp. Vi fortsetter videre til byen Cashel, hvor vi stopper ved et festningsverk og en kirke fra tidlig middelalder, og dette er en av de mest fotograferte og fremste turistattraksjoner i Irland.

Utpå ettermiddagen kommer vi fram til Dublin og sjekker inn på vårt hotell.
er like ved.

Frokost på hotellet.
Deretter tar guiden oss med på en sightseeing for å gjøre oss litt kjent i byen, med bl.a. et besøk på Trinity College, og vi blir også med på en omvisning i det kjente Guinness-bryggeriet.
På kvelden går turen til Abbey Tavern, en ekte 16-hundretalls taverna som ligger i Howth, en liten fiskerlandsby litt utenfor Dublin. Her får vi middag og blir underholdt med flott irsk folkemusikk, sang og dans.

Etter en rolig frokost, sjekker vi ut fra hotellet og kjører ut til flyplassen for å sette kursen hjemover. Vi reiser med SAS også på returen, og flyet går fra Dublin kl. 1255, og etter flybytte i Oslo, lander vi på Værnes kl. 1830.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 19.850,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.250,-.

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået).
Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.10.2017.
• Overnatting i dobbeltrom på hotell
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokal guide og norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Fram til 28.02.2018 refunderes depositum minus kr.1.750,-.
• 01.03. – 18.04.2018 refunderes ikke depositum.
• 19.04.– 30.04.2018 refunderes 50% av turprisen.
• 01.05.2018 fram til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Reiseleder fra SmartReiser: Arne Ødegaard

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet