Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 1415 og andre norske byer etter avtale. Vi reiser via Oslo med avgang kl. 16.50 til Delhi. Vi reiser via Doha med Qatar Airways, som er regnet som et av verdens beste flyselskap.

Avreise fra Trondheim kl. 1415 og andre norske byer etter avtale. Vi reiser via Oslo med avgang kl. 16.50 til Delhi. Vi reiser via Doha med Qatar Airways, som er regnet som et av verdens beste flyselskap.

Tirsdag 23. januar. Delhi (M)
Vi lander i Delhi kl. 08.25.
Her står vår gode lokal guide klar for å ta oss med ut i det indiske eventyret. Delhi har i løpet av de 10-15 årene gjennomgått en betydelig ”ansiktsløftning”, det er bygd en effektiv metro, bedre veier og fått et mye bedre renhold. Mye av dette ble gjort i forbindelse med Commonwealth Games som ble arrangert i byen i 2010. Byen, og ikke minst flyplassen, ble gjort mye mer effektiv.
På veien inn til byen besøker vi bl.a. komplekset Qutab Minar med den enorme minareten som stiger 70 meter over bakken. Komplekset er bygd over flere tidsepoker, og blir det første eksempelet på hvor sammensatt denne byen er. Så fort rommene våre er klare kjører vi til hotellet for innsjekking. Lunsj tar vi på egen hånd etter behov.

Overnatting på Royal Plaza Ramada www.hoteltheroyalplaza.com. Hotellet ligger svært sentralt i New Delhi med sine gode, komfortable rom, en god restaurant og svømmebasseng. Vi bor nært shoppingområdet ved Connough Place, så hvem vet, kanskje blir det allerede i dag shopping for noen av oss?
I dette området er det både morsomme og fargerike markedsgater og butikker med høy standard på varene, men hvor prisene er svært hyggelige.
Utpå ettermiddagen kjører vi ut på tur og gjør oss kjent med de nyere og mer moderne delene av byen. Bl.a. gjør vi et interessant stopp ved Birla House, hvor den store frihetsforkjemperen Mahatma Gandhi bodde sine siste år. Villaen er omgjort til et svært levende museum med mange bilder og gjenstander fra Gandhi’s spennende liv. Gandhi var en unik, samlende frihetsforkjemper, som kjempet en ikke-voldelig kamp.

Selv ble han imidlertid offer for et attentat, og fra huset til hagen kan vi her følge i fotsporene til stedet hvor han ble skutt.
Vi kjører også forbi parlamentet og stopper ved India Gate.
Middag om kvelden.

Etter en god frokost skal vi besøke Pragati Wheel School, som ligger ved det fruktbare jordbrukslandet på bredden av elva Jamuna. Mange hjelpeorganisasjoner gjør et strålende arbeid på mange plan for underpriviligerte i India, og i dag får vi selv besøke et flott prosjekt hvor noen idealistiske enkeltpersoner gir utdanning og omsorg for barn fra familier som ikke har noen muligheter til dette ellers. Her er det sjelden besøk så både barn og lærere setter stor pris på at vi kommer.
Foreldrene til disse barna er fattige bønder som har slått seg ned på «no man’s land» med fargerike åkerflekker langs elva. Vi besøker noen av hjemmene som ligger her og ser hvordan de lever og hva de dyrker.

Etter lunsj kjører vi mot gamle Delhi og passerer det storslåtte Red Fort (også kalt Delhi Fort) – et enormt festningsverk i rød sandstein – bygd på bredden av Yamunaelva. Samme byggherre som Taj Mahal.
Her ved elva besøker vi også den fine parken Raj Gat hvor Gandhi ble kremert.

I Old Delhi tar vi en tur med rickshaw (sykkeldrosje) gjennom de spennende, trange markedsgatene i denne bydelen. Her i Old Delhi opplever vi alt på veldig nært hold; folkelivet, handelen, luktene og den travle kommers atmosfæren.

Om kvelden kan du spise middag på hotellet eller velge å være med på en helt ny attraksjon, middag og folklore på restaurant «Ghungroo». Mer info og pris om dette kommer senere til dere som melder dere på turen.

Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører sørover på den helt nye motorveien som forbinder Delhi og Agra. Turen er på litt over 200 km, og vil ta ca. tre og en halv time. Vi ankommer Agra ved lunsjtider.
Ettermiddagens utflukt starter med et besøk ved et av verdens 7 nye underverker, det legendariske marmorpalasset Taj Mahal. Dette er nok uten tvil Indias mest kjente og fotograferte monument, men så er det også et praktfullt byggverk. Det ble opprinnelig bygd som et gravmonument som Shah Jahan fikk oppført til minne om sin elskede hustru, dronning Mumtaz Mahal.
Byggingen varte i 17 år (fra 1630) ved hjelp av 20.000 dyktige kunstnere og bygningsmenn fra ulike land. Det kostet, ikke uventet, en formue av statens midler. Resten av historien får vi høre når vi kommer på stedet.
Vi får god tid til å gå rundt og ta bilder og oppleve dette enestående byggverket. Hovedbygningen er bygget i hvit marmor hvor mange av veggene har vakre, innfelte halvedelstener, og hele anlegget med hage er laget strengt symmetrisk. Dette er bare et syn for øyet!

Senere besøker vi Agra Fort som ligger omkring 2 km nord-vest for Taj Mahal. Stormogulene Babur, Humayun, Akbar, Jehangir, Shah Jahan og Aurangzeb bodde alle her i hver sine perioder. Det store indiske Mogulriket hadde en tid sin hovedstad her i Agra.
Agra Fort er pga disse mogulene, det mest betydningsfulle fortet i hele India og er, som Taj Mahal, også oppført på Unesco’s verdensarvliste.
Agra Fort var stedet hvor Shah Jahan satt i fangenskap de siste årene av sitt liv fordi han etter å ha brukt ufattelige summer fra statskassen på byggingen av Taj Mahal, også ville sette i gang å bygge et helt identisk palass i svart marmor. Dette satte hans sønn en stopper for.
I fangenskapet fikk han et rom hvor han hadde direkte utsikt til Taj Mahal. Slik kunne han også under fangenskapet få sett sitt elskede Taj Mahal helt til han døde. Middag på hotellet. I Agra skal vi bo på fasjonable Double Tree by Hilton.

Frokost og noen rolige timer på hotellet før vi kjører til Bharatpur hvor vi setter oss på ekspresstoget Shatabdi Express med avgang litt før kl.16:00.
I løpet av litt over 2 timer på toget er vi framme i Sawai Madhopur hvor vi bytter til buss som kjører oss til hotellet i utkanten av Ranthambore nasjonalpark. Vi spiser lunsj underveis.

Middag og overnatting på trivelige Jungle Villas. www.Junglevilas.com .
Hotellet har en fin hage med et godt svømmebasseng.

Tidlig på morgenen blir vi med på safari i Ranthambore-parken. Denne parken var tidligere benyttet som jaktarena for de kongelige, men er nå fredet.
I dag er den spesielt kjent for sin voksende bestand av tigre og er et av de beste stedene i India for å se disse majestetiske dyrene i vill tilstand. Vi kan ikke love at vi får sett tiger, men både på vår tur i fjor og i forfjor hadde vi en flott opplevelse med tiger som kom og viste seg frem rett ved bilene vi satt i.
Er vi heldige så kan vi få sett tiger som både jakter og viser kjærlig omsorg for sitt avkom. Å se dyr i sitt rette element er en stor opplevelse.
Det finnes også mange andre dyreslag her som hyener, jungelkatter, sjakal, aper, krokodiller, villsvin, bjørner og ulike hjortedyr, samt mange spennende fugler. Parken har et variert landskap å by på, med små innsjøer, skog, flatland og fjellknauser.

Etter safarien og lunsj reiser vi videre nordover i Rajastan til Jaipur.
Veiene i India er av varierende standard, og trafikken kan nok virke svært uryddig for oss, men du verden hvilken spennende opplevelse dette er i seg selv.
Det går heller ikke så fort når man kjører på landeveien. Veien går ofte rett igjennom små og store landsbyer hvor trafikkbildet virker mer enn kaotisk for oss nordboere. Men du verden hvor mye vi får sett og opplevd på disse timene i buss! Det er ikke kjedelig et øyeblikk! Folk bor og har salgsbodene sine mer eller mindre ute i veien. Kuene går og sluntrer i veien, kanskje ser vi en karavane med kameler, hundene krysser, og biler, busser, oksekjerrer og motorsykler fullastede med varer og blide folk både inni og utenpå skaper mange flotte fotomotiver.
Vi ankommer vårt hotell i Jaipur sent om ettermiddagen. Middag og overnatting på Grand Uniara Herritage hotel. www.granduniara.com . Dette er ikke noe vanlig hotell, men et med virkelig historisk sus.

Jaipur er en storby samtidig som den har beholdt mye av sin sjarm fra tidligere tider. Byen har fått sitt navn etter sin grunnlegger, krigeren og astronomen Maharaja Sawai Jai Singh, som regjerte fra 1699 til 1743. Byen kalles ”den rosa byen”, som er lett forståelig når vi besøker gamlebyen og ser flere større og mindre bygninger i rosa farge. Rosa er lokalt gjestfrihetens farge.
Etter frokost kjører vi litt ut fra byen og besøker Amber Fort – et gedigent, klassisk, romantisk palass. Besøket her gir oss et godt innblikk i hvordan luksuslivet var hos maharajaene (lokale konger) i disse gamle indiske kongedømmene.
Luksusfølelsen forsterkes ytterligere ved at vi får ri på staselig dekorerte elefanter den siste strekningen frem til fortet, slik de kongelige har gjort opp gjennom alle tider.
De ujevne veggene i palassbygningene, som er tydelig preget av tidens tann, gir kanskje ikke et imponerende førsteinntrykk. Men når vi kommer inn og ser interiøret, blir det derimot veldig spesielt. Inne på fortet besøker vi Jag Mandir eller Seierssalen. Her fins veggmalerier som skildrer alt fra jakt- og krigsscener til ulike festlige anledninger.
Her kan vi også se det berømte mottagelsesrommet Sheesh Mahal, hvor både vegger og tak er dekorert med mosaikk av speil som ble importert fra Belgia.

På veien tilbake fra Amber Fort tar vi en kort stopp for å fotografere Hawa Mahal, vindens palass, som ligger midt ute i den lokale innsjøen.

Etter lunsj fortsetter turen inne i byen Jaipur og vi besøker Maharajaen’s bypalass (det tidligere kongepalasset). Deler av komplekset er i dag gjort om til våpenmuseum, mens andre deler leies ut til div festligheter som bryllup o.l.
Den gamle kongefamilien i Jaipur benytter fortsatt en liten del av dette palasset som sin private bolig. Palasset dekker nesten 1/7 av byens areal!
Senere på ettermiddagen besøker vi Jantar Mantar som er verdens største utendørs solobservatorium, laget i stein og marmor. Observatoriet har 17 store instrumenter og mange av disse er i god stand og fortsatt i bruk.
Turen avsluttes på flyplassen. Herfra flyr vi sørover til Bangalore, hvor vi skal bo to netter på The Lalit Ashok hotel.
www.thelalit.com/the-lalit-bangalore .

Det er nesten så vi ikke tror vi er i India lenger. Bangalore er en moderne storby hvor store deler av byen er velplanert og med mange nye bygninger. Byen er også kjent som Indias IT-hovedstad og mange vestlige firma har sine call-center her. Men her finnes også historie.
Vi besøker det flotte parkanlegget Lal Bagh, anlagt av Tipu Sultan og hans far i det 18. århundre. Vi finner en rekke gamle og spesielle trær, fontener, lotusbassenger, terrasser og et utvalg av tropiske og subtropiske urter. Besøk også på Bull Temple og vi kjører forbi en del offisielle bygninger. Vi tar oss tid til å gå litt rundt på et lokalt marked og besøker en lokal indisk familie. Middag og overnatting på hotellet.

Rolig formiddag i Bangalore. Om ettermiddagen drar vi til flyplassen for å fly videre sørover. Flyet går ca. kl. 1530 og det tar bare ca.1 time ned til Cochin. Vi sjekker inn på The Killians Hotel www.hotelkillians.com , en liten perle av et hotell i den trivelige gamlebyen. Cochin er den største byen i delstaten Kerala og den bærer preg av både jødisk, portugisisk, hollandsk og engelsk innflytelse. Middag på hotellet.

Vi både går og kjører litt i den gamle, sjarmerende delen av Cochin og besøker Den jødiske synagogen, Det Hollandske palasset og St. Thomas-kirken, hvor Vasco da Gama ble gravlagt.
I havna i Cochin ligger det mange fiskebåter og i vannkanten ser vi mange av de oppspente, meget spesielle kinesiske fiskegarna.
Vi kjører så sørover til Alleppy, hvor vi går ombord i luksuriøse husbåter og legger ut på et helt unikt ett-døgns cruise.
Vi kaster loss og med en stødig kapteins hånd seiler vi gjennom trange kanaler og vide elveløp i et stort deltalignende område innover i landet.
Området Backwaters er en fantastisk, naturskjønn del av delstaten Kerala. Dette døgnet blir en svært avslappende og opplevelsesrik del av turen.
Fremst på båten er det en sittegruppe og «spisestue», hvor vi nyter både landskapet som glir forbi, og ikke minst god mat som vi blir servert når vi ønsker det.

Båten glir sakte og stilt framover og her kan vi sitte i time etter time og bare la de vakre synsinntrykkene passere.
Det er mye hus og jorder langs bredden og her kommer vi veldig tett innpå de lokale innbyggernes hverdagsliv. Barna bader og morer seg i vannet, noen tar ukens vask, mens andre vasker klær eller kopper og kar.
Vi vil også komme til å se mange forskjellige fuglearter, bøfler som pløyer og mange andre båter slik som vår.
Både lunsj og middag serveres om bord fra eget kjøkken.
Vi overnatter på båten i komfortable lugarer m/dusj, wc og air-condition, mens den ligger til ro for natten. Hver båt har bare 2 til 3 lugarer, så vi reiser med flere båter i følge.

Vi spiser frokost ombord før vi sjekker ut ca. kl. 09:00, og utpå formiddagen kjører vi inn mot Cochin og videre til flyplassen. Ved 16-tiden forlater vi India og flyr ca. en times tid før vi lander i Colombo på vakre Sri Lanka.
Fra flyplassen er det bare ca. 30 min å kjøre til feriestedet Negombo hvor vi skal bo i natt på Camelot Beach hotel. www.camelot.lk .

Etter en god frokost kjører vi inn i landet og gjennom et utrolig frodig landskap. Dagens første stopp blir Pinnawela Elephant Orphanage.
Her har man tatt hånd om ca. 100 elefanter, for det meste individer som har vært skadd eller unger som av en eller annen grunn er forlatt av mora. Vi får se hvor fornøyd elefantene er når de blir tatt med for å bade i elva.
Videre gjør vi et interessant stopp ved The Cave Temple i Dambulla, et av Sri Lankas fineste verdensarv-steder.
Templet er helt fra det første århundret og har den fineste samlingen av buddhastatuer på hele Sri Lanka.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Sigiriya.
I umiddelbar nærhet til hotellet ligger Sigiriya Rock Fortress som kanskje er den mest besøkte attraksjonen på hele Sri Lanka. Stedet var godt kjent allerede i antikken som oppholdssted for buddhistiske munker.
Vi besøker restene av et godt planlagt kongepalass som inkluderer huletempel, finurlig anlagte vannsystemer for badebasseng og fontener, vakre små sjøer og Asias kanskje eldste hager.
Middag og overnatting på Camelia Resort and Spa. www.camelliaresortspa.com .

I den svale morgenbrisen etter frokost inviteres de spreke med på en fin tur hvor vi går helt opp på toppen av Sigiriya-klippen. Det er mange trapper for å komme opp men på toppen får vi lønn for strevet og en storslagen utsikt over landskapet rundt. Foruten en betagende utsikt er Sigiriya mest kjent for sine frodige veggmalerier i hulene vi passerer på veien opp.

Om du tror at denne morgenturen blir for strabasiøs går det fint an å bare slappe av ved bassenget på hotellet til de andre kommer tilbake.

Når vi drar fra Sigirya kjører vi gjennom flere små landsbyer hvor det myldrer av små tuk-tuk-taxier. Vi ser små veitempler og overalt blir vi møtt av smilende og hyggelige mennesker.

Vi stopper så i en av krydderhagene i landsbyen Matale. Gjennom et interessant og lærerikt miniforedrag får vi innføring i mange av de helbredende krydderplanter og urter som brukes i Ayurveda- behandlingen her på Sri Lanka og i Sør-India.

Du kan selvfølgelig også få kjøpt flere av produktene. Vi besøker videre et batikkverksted, hvor vi får sett den gamle prosessen med å lage batikkmønster, med voks og plantefarger som de viktigste komponentene.
Vel fremme i Kandy sjekker vi inn på Thilanka Hotel. www.thilankaresorts.com.
Hotellet har en flott beliggenhet i åsen med fin utsikt over selve byen.

Kandy by består av et forholdsvis lite sentrum og en vakker, kunstig innsjø som er 4 km i omkrets. Sjøen er omkranset av rikt blomstrende trær, og de omkringliggende fjellene og den blå himmelen speiler seg vakkert i innsjøen.
Sent på ettermiddagen blir vi med og ser Kandyan Dance, et tradisjonelt danseshow med dansere i storslagne kostymer.

I forrykende tempo danser de i takt med den heftige musikken. Mange av aktørene utfører akrobatikk i toppklasse.

Høydepunktet i forestillingen er når en eller flere av aktørene går barføtt over glødende kull.

Senere besøker vi tempelet for Buddhas hellige tann. Her utføres det daglig omfattende ritualer i tråd med gammel buddhistisk tradisjon. Dette er et av de helligste stedene for buddhister, og blir besøkt av pilegrimer fra hele verden. Middag på hotellet.

Fra morgenen av besøker vi Royal Botanical Garden, som ligger rett utenfor Kandy by. Denne enorme hagen ligger hele 1540 meter over havet, og dekker et område på ca. 150 mål. Her er det flere avdelinger med riktig eksotiske planter og trær og et orkidéhus, med mer enn 300 orkidéarter.

Vi fortsetter turen til Nuwara Eliya, som betyr «lysbyen», også kjent som byen med den evige våren. Her er luften ren og sval da vi er oppe i en høyde på hele 1884 m.o.h. Vi reiser gjennom et svært interessant kulturlandskap med sirlig tilrettelagte rekker av teplanter. Nesten hele veien får vi en utrolig fin utsikt over grønnkledte fjell og daler.
I områdene rundt Nuwara Eliya finner vi de beste tedistriktene på øya. Underveis passerer vi flere av de store tefabrikkene hvor teen tørkes, sorteres og pakkes for eksport. Sri Lanka produserer 25% av all te på verdensmarkedet.
Oppe i Nuwara Eliya ligger en svært kjent golfbane, som anses for å være en av de fineste i hele Asia. Byen ligger like i nærheten av vakre Lake Gregory..
Om kvelden sjekker vi inn på det lille, sjarmerende St. Andrews hotell bygd i flott, engelsk kolonistil. www.jetwinghotels.com .
Middag og overnatting.

Dagens tur går fra Nuwara Eliya som ligger på nesten 2000 moh og ned til Hikaduwa som ligger nede ved kysten.

Vi kjører også denne dagen gjennom vakre teområder hvor vi ser flere grupper av flittige kvinner, ofte tamilske kvinner fra Sør-India, som med raske hender plukker de beste bladene på plantene. Videre gjennom spredt bebyggelse, hvor jorden er godt utnyttet, med svært velordnede jordbruksterrasser hvor det dyrkes all slags frukt og grønnsaker som selges i små utsalg langs veien. Vegetasjonen for øvrig endrer seg gradvis når vi kjører nedover og på slettelandet ved kysten ser vi de vakre tulipantrærne og flere typer palmer.

Reisen mot kysten vil ta oss gjennom flere klimasoner fra det kjølige høylandet til tropene, og det bare på noen få timer. På veien til Hikkaduwa vil vi passere Kitulgala, et populært sted for rafting langs Kelanielva. Deler av filmen «Broen over Kwai» ble spilt inn her i 1957.

Siste delen av turen går på den flunkende nye motorveien som forbinder Colombo og de sydlige områdene av øya. Dette er den første virkelig gode veien som er bygd etter at britene var her og bygde veier og jernbane rundt 2. verdenskrig. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på Hikka Tranz Hotel. www.cinnamonhotels.com ,et praktfullt førsteklasses hotellanlegg som ligger rett på stranda.
Dette blir vårt hjem de tre siste dagene av turen. Stranda er lang og finkornet, og om været er klart kan vi nyte de vakreste solnedganger fra hagen på hotellet. Middag og overnatting.

Vi kjører ca. 30-40 min nordover langs kysten og blir så med på en fin halvdags båtsafari på Madu Ganga River.

Utgangspunktet for selve båtturen blir i Balapitiya på hovedveien mellom Colombo og Galle. Hele området vi skal besøke består av 38 øyer med 25 fuglearter, og minst 16 av Sri Lankas 35 mangrovetrearter finnes her.

I det båten kjører ut i denne forunderlige innsjøverdenen, vil du bli møtt av smil og latter fra lokalbefolkningen som en hyggelig start på reisen.
I mange landsbyer rundt disse elve- og innsjøområdene foregår det kokos-, maske- og kanelproduksjon. Massen fra kanduru-treet som finnes her, gir råmateriale for maskeproduksjon som området er spesielt kjent for. Småskala rekeoppdrett er også populært. Dovent svømmende kabaragoyas (øgler) vil passere båten, og mye fugl vil sveve over området. Selv om du ikke er en fugletitter til vanlig, så vil du nok likevel bli betatt av den eleganse og skjønnhet du ser hos disse fuglene.

En interessant, liten del av denne reisen vil være når båtføreren tar deg gjennom en naturlig tunnel av mangrovetrær. Elven åpner seg så mot den store innsjøen med de mange øyene. En av de største øyene her ute er Maduwa, hvor det bor ca. 750 familier på 300 hektar. Den mest spesielle øya er Five-Cents Islands med en strandlinje i form av en fem cent mynt. På en av de større øyene ligger byen Kotthuwa som huser et buddhistisk tempel som er over 2000 år gammelt. Tempelets store buddhastatue er hele 18 meter høy.

På veien tilbake til hotellet besøker vi et skilpaddeklekkeri. Her får vi fin informasjon om når og hvordan skilpaddene kommer opp fra havet, hvordan de legger sine egg, og hvordan de klekkes.
Tilbake til hotellet tidlig på ettermiddagen.
Ettermiddagen er fri til å nyte strandlivet, eller slappe av med en god bok ved bassenget. Vi møtes til middag på hotellet.

Herlige dager ved stranden og i den lille byen Hikkaduwa.
Frokost og middag på hotellet.

Frokost på hotellet og en god formiddag på hotellet, før vi tidlig på ettermiddagen reiser inn til Colombo, hovedstaden på Sri Lanka. Byen strekker seg 14 km langs vestkysten av landet og er en stor pulserende by med ca. 2 mill. innbyggere.
Byen er et konglomerat av ulike etniske grupper, religioner og kulturer. Bygningsmessig er det store kontraster mellom høye, moderne hoteller, herskapshus fra kolonitiden, supermarkeder, et elegant parlamentsområde og ikke minst veldig tradisjonelle markeder.

Turen rundt i byen vil omfatte mange interessante steder. Den gamle strandpromenaden Galle Face Green, ble for 100 år siden brukt som hesteveddeløpsbane. Nå er det den største åpne plassen i Colombo, og et yndet sted for alle som ønsker å nyte havet og sjølufta.

Vi ser Viharamahadevi Park, byens grønne lunge og den største, eldste og mest fargerike parken i byen. Independence Square, med Independence Memorial Hall, er det nasjonale minnesmerket på Sri Lanka, bygget for å markere uavhengighet fra britisk styre. Vi passerer Wolfendal-kirken, en rest av den nederlandske perioden. Denne flotte steinkirken på Wolfendal Street er bygget i 1749, og har unike gravsteiner nedfelt i gulvet.

Etter avsluttet rundtur kjører vi til flyplassen for å reise hjem til Norge. Flyavgang med Qatar Airlines kl. 21:25. Rundt midnatt bytter vi fly i Doha i Qatar og fortsetter gjennom natten til Norge.

Vi lander i Oslo tidlig på morgenen før vi, ca i 10-tiden, drar videre til våre respektive hjemsteder.

Med SmartReiser reiser du trygt i godt selskap med andre trivelige og interesserte reisende! Vel møtt!

Måltider som inngår i programmet er merket
F = Frokost / L = Lunsj / M = middag.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
For påmelding og praktisk informasjon se vedlagte påmeldingsskjema.
Det er et begrenset antall plasser på denne turen.

Pris: Kr. 33.900-  fra Oslo.
Kr 34.850,- fra Trondheim og andre SAS utgangspunkt i Sør-Norge..

Prisene gjelder pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom er kr 9.940,-

Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 personer. Depositum kr. 5.000,- betales ved påmelding.

Faktura utsendes.

Alt dette er inkludert i prisen:
·         Flyreise Norge – Delhi/ Colombo – Norge, samt innenlandsreiser i India og India-Sri Lanka.
·         All busstransport iht. program
·         Overnatting iht. program
·         Frokost hver dag, og for øvrig måltidene som er nevnt i programmet. Markert med F/L/M i progr.
·         Fullstendig, omfattende sightseeing-program.
·         Norsk reiseleder følger med på hele turen.
·         Kunnskapsrike, engelsktalende lokalguider.
·         Praktisk reiseinformasjon
·         Kjente flyskatter pr. 10.05.2017

Ikke inkludert i prisen:
·         Tips til guider og sjåfører
·         Avbestillingsforsikring
·         Kombinert reiseforsikring
·         Enkeltromstillegg
·         Turistvisum til India,reisebyrået kommer med nærmere opplysninger til de påmeldte senere.

Kan bestilles mot pristillegg:
·         Enkeltrom
·         Evt utvidelse av reisen 

Avbestillingsregler:
·         Fra bestillings tidspunktet til 20.10.refunderes depositum minus kr 2.500,- p.p.
·         Fra 21.10.– 06.12. refunderes ikke innbetalt depositum.
·         Fra 07.12. – 21.12. er avbestillingskostnaden 50% av reisens pris.
·         Fra 22.12. er avbestillings kostnaden 100% av reisens pris.

Avbestillingsregler er ifølge SmartReisers gjeldende regler for deltagelse i selskapsreiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 Reiseleder: Arve Mork

 Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

 Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. 

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.