Dagsprogram

KLM Trondheim – Amsterdam kl. 06:10 – 08:25
KLM Amsterdam – Quito kl. 10:00 – 14:45.

Turen kan også tiltres fra andre norske byer hvor KLM har avganger.

Etter ankomst Quito blir vi hentet av vår lokale guide som tar oss med til Otavalo. Byen har ca. 90.000 innbyggere og ligger i Imbabura-provinsen,
ca. 12 mil nord for Quito.
Vi kjører gjennom et vakkert landskap med høye fjell på begge sider.
Vi sjekker inn på Chorlavi Hacienda, en av de gamle, velholdte herregårder (haciendas) som nå i de senere år er gjort om til hotell med historisk sus.
Her skal vi bo 2 netter på samme hotell.
Vi slapper av før det blir felles middag

Frokost på hotellet. Otavalosamfunnet er kjent for sine fargerike mønster, håndverksprodukter og musikk.
Tradisjonene her var rikt utviklet lenge før den spanske invasjonen på 1500-tallet. Vi besøker byen Peguche som har spesialisert seg på produksjon av tepper, hengekøyer, gensere og andre tekstilprodukter med tradisjonelt snitt.
I tillegg til tekstilproduksjon lager de også ulike typer musikkinstrumenter.
Vi besøker et slikt sted, La Casa de Instrumentos Andinos, og får en liten privat konsert med, for oss, ganske ukjente instrumenter. Vi spiser lunsj på en lokal, sjarmerende Hacienda. Etter lunsjen får vi oppleve innsjøen i Cuicochakrateret. Den ligger helt ved foten av den kjente vulkanen Cotacachi. Dette er et spesielt vakkert område med to små øyer ute i sjøen og flott jordbrukslandskap rundt om. Tilbake til Otavalo om ettermiddagen.
Felles middag om kvelden.

Frokost på hotellet. I dag skal vi bevege oss i retning Quito, men først gjør vi et besøk i landsbyen hvor lokale kunstnere viser fram sine vakre treskjæringsarbeider.
Resten av dagen vies til arkeologi og astronomi her i det de kaller «Midt i verden». Vi får også innblikk i hvordan svært tidlige kulturer visste ganske nøyaktig hvor ekvatorlinjen gikk. Etter en god lunsj setter vi kursen mot Quito. Underveis besøker vi soluret i Quitsato med sin vakre steinmosaikk. Mosaikken er hele 52 meter i diameter! På veien inn til byen stopper vi også ved Quito’s stolthet; Ekvatormonumentet. Her kan vi stå med en fot sør for og en nord for ekvator. Her viser de også interessante eksperiment i forbindelse med ekvatorlinjen.

Mange deler av gamle Quito står på Unescos verdensarvliste og er vakkert vedlikeholdt og fredet. I dag besøker vi både de moderne delene av byen og de gamle bydelene med alle de spesielle torgene, kirkene og andre vakre bygninger fra kolonitiden. Spesielt imponerende er Santo Domingo-klosteret, hvor man kan se det beste av religiøs kunst og arkitektur fra den spanske kolonitiden. Utpå ettermiddagen tar vi gondolheisen fra ca. 2950 m.o.h. til kanten av Rucu Pinchincha-vulkanen, 4050 m.o.h. Herfra er det en spektakulær utsikt over byen, andre vulkaner og snødekte fjelltopper som omgir byen.
Etter dagens sightseeing blir kvelden til egen disposisjon.

Vi reiser med formiddagsfly til de eventyrlige Galapagosøyene. Flytiden er bare ca. 2–3,5,t, avhengig av om vi får direktefly eller fly med mellomlanding. Vi lander på øya Baltra og her ute blir vi møtt og tatt med på en kort kjøretur til Itabaca-kanalen, som vi krysser over med ferge, og videre til hotellet vårt på øya Santa Cruz. I ettermiddag skal vi besøke det økologiske reservatet i høylandet på øya.
Her får vi en utrolig interessant omvisning hvor vi får se og lære mer om de enorme skilpaddene. Vi blir også tatt med på en fottur for å se på den spesielle floraen på øya. Middag på egen hånd.

Etter frokost går turen til fots, ca. 45 min til Tortugua Bay Beach, en vakker hvit sandstrand. Stranden har fått navn etter de spesielle sorte skilpaddene som legger sine egg her. I området her kan vi se mange slags sjøfugler, b.la. den morsomme og spesielle boobien med blå føtter.
Er vi heldige får vi også se haviguaner og fantomkrabber.
Om ettermiddagen kan de som vil, være med til Charles Darwins forsknings-stasjon, et senter for forskning på utvikling av artene. Stedet er også hjem for mange titalls forskjellige skilpadder som lever på øya. Senteret forteller også om øyas tilblivelse, utvikling og historie frem til i dag.

Båttur til en av de nærliggende øyene Isabela Island eller San Cristobal Island.

VIKTIG:
Vær oppmerksom på at reiserutene og besøk til øyene er sterkt regulert av Galapagos nasjonalparkmyndigheter. Øya som vi får besøke vil bli bekreftet bare en uke i forveien.
Båtreisen og denne utflukten går sammen med andre grupper som blir tildelt samme øy. Vi går den korte veien til/fra havna.

Alternativ 1: Isabela Island
Isabela den største øya og ligger på vestsiden i Galapagos øygruppen.
Her vil vi besøke enten Concha Perla Bay eller besøkssenter og Flamingo-lagunen.
I Flamingo-lagunen kan vi observere den rosa flamingoen i deres naturlige omgivelser av ferskvann og mangrover. Concha Perla Bay er et fantastisk sted å snorkle, omgitt av mengder av fargerik fisk og lekne strand- eller sjøløver. Dette er også et ideelt sted for å observere iguaner, pingviner, boobier og andre marine fugler. Denne turen er både med båt og til fots.

Alternativ 2: San Cristobal
Vi starter med tur til besøkssenteret, hvor vi gjennom gode utstillinger finner viktig informasjon om øyenes historie. Vi vil fortsette til Tijeretas, en liten høyde hvor en hel koloni av de elegante fregattfuglene holder til. Fra dette stedet er det en vakker utsikt over øyene. Punta Carola er et annet sted vi skal besøke på denne utflukten. Her er det flott å observere en stor koloni av sjøløver og haviguaner som ligger på steinene, og også her er det mye sjøfugl. Etter en svært interessant og innholdsrik dag drar vi tilbake til Puerto Ayora. Middag på en lokal restaurant.

Frokost før vi flyr tilbake til fastlandet hvor vi lander i Guayaquil.
Her skal vi bo på Grand Hotel Guayaquil.
Denne kosmopolitiske kystbyen er Ecuadors største havneby og er moderne i utformingen. Vi finner flere store parker og en imponerende vakkert restaurert elvepromenade, en velholdt «gamleby» og gode shoppingmuligheter m.m. Det finnes også mange flotte, historiske bygninger og monumenter i byen.
Guiden vil ta oss med rundt for å oppleve mye av dette.

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og reiser til flyplassen for fly til Puerto Maldonado ca. kl. 09:30. Her ute ved havet var det også at Thor Heyerdal startet sin Kon-Tiki-ferd. Flyet lander i Puerto Maldonado kl. 12:25.
Puerto Maldonado er en by sørøst i Peru i nedslagsfeltet for Amazonas, 55 kilometer vest for den bolivianske grensen. Byen ligger akkurat her hvor elvene Tambopata og Madre de Dios møtes, sistnevnte strømmer videre inn i Madeira River som en sideelv til Amazonas.
I nærheten ligger Manu National Park, Tambopata National Reserve og Bahuaja-Sonene National Park, som er etablert for å beskytte naturressurser. Dette er noen av de mest uberørte primære regnskoger i verden. Her finnes flere u-formede sjøer, såkalte Oxbow lakes, som er blitt til ved at store buer av hovedelven har blitt løsrevet når hovedelven har tatt et mer direkte løp.
Det er også vanlig at hundrevis av fugler, inkludert arapapegøyer, kommer hit for å spise leire.

Fra hotellet kjører vi ca. 15 minutter til jungelopplevelsens hovedkvarter.
Her pakker vi om og tar med oss bare det nødvendige utstyret for de neste 2 dagene. Resten blir trygt lagret her til vi kommer tilbake.

Her starter våre 2 dager med jungelopplevelser. Alle de lokale guidene på denne delen av turen er biologer, eller har andre spesialfelt innen dyreliv og natur.
Turen går så med buss videre 20 km til havnen i den lokale landsbyen Infierno. Herfra er det ca. 40 min. tur med en åpen langbåt til Corto Maltes Amazonia Lodge.

Ved ankomst til lodgen vil lederen ønske oss velkommen og gi oss en introduksjon til programmet for de neste dagene.
Bungalowene og lodgen for øvrig er bygd slik for at du skal få en helt spesiell og unik naturopplevelse. Det er ett fellesbygg med resepsjon, salonger, restaurant og bar, med bungalowene liggende spredt utover i hagen. Husene står på påler og har bare lette bambusvegger. Rommene er innredet med 2 senger med myggnett, et bord med to stoler, greit bad med dusj, toalett og vask. Noen ganger er det også varmt vann i dusjen! Men her ute er det jo så varmt at en kald dusj også kan være kjærkommen!
Så spiser vi lunsj og har tid til en forfriskende dukkert i bassenget. I etter-middag vil vi få vår første kontakt med jungelen. På denne vandringen vil vi se et stort utvalg av tropiske trær, medisinplanter, insekter, sommerfugler og andre dyr.
Fra hengekøyene ved hovedbygget, kan du slappe av mellom turene og bare nyte synet av elven og lydene fra jungelen.
Før middag blir vi tatt med på en nattlig båttur for å se etter de små Caiman-krokodillene og andre spesielle nattdyr.

Etter en deilig middag, kan de som ønsker det ta en drink i baren eller bare ha litt «small-talk» i lodgens hyggelige salong.
Overnatting på Corto Maltes

Vi starter dagen tidlig og går frem til dette underlige fenomenet, en ”undulat-leireslikke”. Fra et skjul vil du på klare dager kunne se undulater i hopetall, minst fem forskjellige arter, og kanskje noen større papegøyer som slår seg ned i den bløte leiren for å spise av den. Dette gjør de for at kroppen skal skille ut gift og andre avfallsstoffer som de kan ha fått i seg. Altså en slags renselsesprosess for fuglene. Vi besøker stedet ved daggry, når fuglene er mest aktive.
Vi går tilbake og spiser frokost på lodgen. Etter frokost, vil vi ha tid til å utforske den fine hagen på lodgen. Utpå dagen skal vi i båt igjen på Madre de Dios-elven. Denne gangen på en ekspedisjon til Monkey Island» (Apekatt-øya) hvor noen arter av disse interessante og underholdende dyrene lever i frihet. Vi besøker videre den vakre og bortgjemte Sandoval Lake. Området er hjem for mange spesielle fuglearter; særlig hoatziner, Kingfisher og en type skarv.
Her lever det også forskjellige arter apekatter, som ekornaper, brølaper og kapusineraper. Innsjøen har også en oterfamilie som man ofte kan se. Vi padler rundt på sjøen i kanoer, og er vi heldige så får vi med oss en vakker solnedgang, spektakulært og uforglemmelig.
Kroppen krever hvile og mat etter en aktiv dag i jungelen. Når vi er vel tilbake på lodgen, har kokken dagens middag klar, med mye spennende mat med eksotiske smaker og gode desserter. Hvis du fortsatt har energi igjen kan du koble av med musikk og samtaler i baren, eller bare nyte lydene fra regnskogen rundt deg fra din hengekøye.
Eller hva med litt herlig massasje av stedets vel kvalifiserte massører?

Etter frokost tar vi båt ned elven tilbake til utgangspunktet, Infierno. Ved elvehavna står bussen og venter for å ta oss med tilbake til lodgens hovedkvarter, hvor vi henter resten av vår bagasje. Vi drar så videre til flyplassen som ligger kun 10 min unna. Deretter er det bare en snau time med fly til Cusco i det Peruvianske høylandet. Derfra fortsetter vi Perueventyret i et helt annet modus!
Cusco er en flott by som ligger ca, 3400 m.o.h. og var hovedstad og hjertet i Inkariket.
Det er ikke uten grunn Cusco står på Unescos liste over verneverdige byer. Byen har en helt spesiell atmosfære og sjarm. Rundt Plaza de Armas, det historiske sentrum i byen, finner vi mange unike, vakre bygninger i spansk kolonistil, flere kirker og godt bevarte bygninger med flotte spanske balkonger.
Foruten området rundt Plaza de Armas fremstår Cusco en forholdsvis moderne og velstående by i peruviansk sammenheng. Vi finner mange trivelige, gode kaféer og restauranter her. Byen har ca. 300.000 innbyggere. Den koloniale delen, Centro Colonial, er godt bevart og de fleste severdigheter finnes i dette området.
Butikkene og markedene i Cusco har et stort utvalg av tepper, gensere, votter, luer etc. i lamaull, samt belter, vesker, smykker og musikkinstrumenter, både i små, billige butikker og i de mer eksklusive forretningene. I de førstnevnte kan man vandre rundt og kikke, prute og handle til lave priser. Mange av de lokale innbyggerne går til daglig rundt i sine fargerike drakter og hatter, så her vil du garantert finne mange gode fotoobjekter.
Her i Cusco skal vi i første omgang bo 2 netter på hyggelige og hjemmekoselige Jose Antonio Hotel, som ligger svært sentralt og i gåavstand til det meste.
Om kvelden går vi sammen til et fargerikt folkloreshow og en god middag på Tunupa restaurant.

Etter frokost forlater vi Cusco og drar til Misminay, en ganske bortgjemt landsby i Andesfjellene. På veien, som går opp i 3700 m.o.h., passerer vi gjennom et flott jordbrukslandskap, hvor det i hovedsak dyrkes poteter.
Veien smalner og vi kjører tilslutt på det vi ville kaldt gårdsveier, frem til dette spesielle indianske samfunnet. Vi blir møtt med både fløytespill, trommer og blomster. Etter å ha gått noen meter inn til selve landsbyen blir vi ønsket velkommen av landsbylederen.

Misminay ligger høyt og spektakulært som en naturlig balkong hvor du kan se vidt utover det harmoniske, bakkete landskapet og de snødekte fjellene som omgir den hellige dalen. Dette synet etterlater et dypt inntrykk på alle som besøker stedet. Familiene her oppe bor sammen i små, ett eller to roms hus og har ofte marsvin, kyr og sauer som husdyr. (Visste du forresten at marsvin er festmat her i Peru?) Foruten å dyrke jorda, jobber mange av mennene som bærere for turgåere på Inkastien til Machu Picchu under den tørre sesongen. Landsbyen dyrker potet, mais, bønner og quinoa, et slags mel, i de våte månedene. Kvinnene tar seg av husholdningen, barn og dyr, samt vever og produserer familiens fargerike ponchos, chullos (luer), skjørt, sjal og andre plagg.

Vi får være med ut på jordene der mennene arbeider og se hvordan de jobber med jorda, med sine eldgamle teknikker og redskaper. De vil også vise oss instrumenter som ble brukt av inkaene, særlig i høylandet.
Vi får se de forskjellige produktene som kommer fra dette området, og hvordan den lokale maten er produsert. Til lunsj får vi smake lokal mat laget med ferske og naturlige ingredienser, vel tilberedt av både menn og kvinner i landsbyen.
Etter lunsj kjører vi tilbake til Cusco og skal utforske denne spennende byen.
Ettermiddagens halvdags bysightseeing går mest til fots gjennom de historiske delene av denne fantastiske byen. Mange av husene er bygd på grunnmurene av gamle inkapalasser. Vi vil besøke , ”Temple of the Sun”, der vi får se godt bevarte rester av et utrolig byggverk fra inkatiden. Spanjolene gjorde det senere om til kloster. Vi får se nærmere på områdene rundt Plaza de Armas (våpenplassen) og vi besøker den enorme katedralen med sine vakre tre- og sølvarbeider, altere, kapeller og store malerier. Vi kjører videre opp i høyden over byen til inkafestningen ”Sacsahuaman”. Her må vi bare undres over alt det flotte steinarbeidet som er utført på en tid da man hadde forholdsvis enkelt verktøy å hjelpe seg med. Som avslutning på dagen kan de som ønsker det bli med å gå ned til byen. Det er en fin 40 minutters spasertur gjennom lokale boligområder, kunstnerområdet San Blas og hvor vi kommer forbi den kjente muren med den utrolig fint tilpassede 12-kantede steinen.

Vi spiser en tidlig frokost på hotellet og drar så av gårde med buss til Poroy stasjon som ligger ca. 30 min kjøring fra Cusco. Herfra tar vi toget frem til Aguas Calientes ved foten av Machu Picchu. Underveis serveres litt snacks.
Togturen tar ca. 3 timer, og er en flott tur der landskapet skifter fra fjellområder med dype daler og høye fjell på begge sider, gjennom flate landbruksområder og til slutt tett jungel.

Vel fremme i Aguas Calientes tar vi buss helt opp til selve Machu Picchu og går rett inn i anlegget. Guiden er med og her får vi en av reisens mest spesielle omvisninger. Dette blir en helt fantastisk dag, og vi kan love deg at det å være her oppe er helt magisk! Vi får høre den spennende historien om stedet, se utrolig inka-arkitektur, soluret, bo- og lagerområder m.m. Vi er høyt oppe så vi har en utrolig vakker natur rundt oss på alle kanter. Området ble gjenoppdaget, helt overgrodd, først i 1911, og det er fremdeles usikkert hvilken inkakonge som bygde denne byen, hvorfor den ble bygd og hvorfor den ble forlatt. Dette er kanskje Sør-Amerikas mest spektakulære turistattraksjon, med mange spennende funn og teorier.

Etter en guidet omvisning spiser vi en god lunsj på det eneste hotellet som er her oppe. Senere kan vi gå inn i anlegget igjen og bruke ettermiddagen der på egen hånd helt frem til stengetid kl 17. Reiselederen går gjerne en tur, med de som ønsker det, opp til den kjente Solporten. Overnatting og middag på gode
El Mapi Hotel (www.elmapihotel.com) i Aguas Calientes, byen ved foten av Machu Picchu. Før eller etter middag kan vi rusle litt i den lille intime byen Aguas Calientes og vi kan f.eks. besøke de lokale varme kildene som har gitt byen navn!

Frokost på hotellet.
Tidlig på formiddagen tar vi igjen en togtur, denne gangen bare til Ollantaytambo stasjon, ca. en og en halv time fra Aguas Calientes. Herfra kjører vi buss gjennom den frodige, «Hellige dalen» tilbake til Cusco. Underveis spiser vi lunsj og besøker en lokal familie for å se deres husdyr og delikatesser, masser av marsvin!!
Underveis stopper vi ved et rehabiliteringsprosjekt hvor de tar vare på de utrydningstruede peruvianske dyre- og fugleartene.
Her er det stor sannsynlighet for at vi får se verdens største fugl, kondoren, med et vingespenn på hele 3 meter! Den lokal pumaen får vi også kanskje se.
Vel tilbake i Cusco sjekker vi inn på samme hotell som sist, Jose Antonio Hotel. Kvelden er til egen disposisjon.

Vi tar en velfortjent fri formiddag i Cusco og reiser ikke fra byen før ca. kl. 1200. Så tar vi farvel med høylandet og flyr ned til hovedstaden, Lima, som ligger nede ved Stillehavet.
Vi lander i Lima ca. kl. 1500 og hva passer vel bedre enn å ta en liten sightseeing med det samme vi er i farta? Vi gjør oss kjent i det gamle, vel restaurerte, historiske sentrumet av Lima, med omvisning i den historiske delen av Lima som er kjent som «Kongenes by». Vi besøker bytorget, Plaza de Armas, med storslagne bygninger som regjeringsbygningen, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset..
Etter det kjører vi videre til den trivelige bydelen Miraflores hvor vi skal bo dette siste døgnet i Peru.
Kveldens middag, og vår avslutningsmiddag, inntas på fasjonable Rosa Nautica restaurant, bygd ytterst ute på en lang pir ved Stillehavet. Herlig mat og god stemning!

Frokost på hotellet. I dag er det hjemreisedag og etter en innholdsrik tur med mange inntrykk er det nå dagen for å roe helt ned og bare gjøre det du selv har lyst til. Rommene er bestilt så vi kan ha dem helt til avreise ca. kl. 1800.
Lunsj på egen hånd. Miraflores har mange spennende butikker og restauranter, og et flott, moderne kjøpesenter som er bygd som en balkong med utsikt over Stillehavet. Vel verdt et besøk.
Fra Miraflores til flyplassen er det en liten time å kjøre. Vi sjekker inn og har flyavgang med KLM fra Lima ca. kl. 21:00.

Vi lander i Amsterdam om ettermiddagen kl. 15:30 og har god tid før vi setter oss på flyet videre kl. 20:35. Ankomst Værnes kl. 22:50, med ankomst til andre norske KLM-destinasjoner omtrent på samme tid.

Turen gjennomføres med overnattinger på gode turistklassehoteller.
Priser og øvrige betingelser finner du i vedlagte påmeldingskjema.

Det vil være mulig å ta Ecuador med Galapagosøyene som en egen tur med hjemreise direkte fra Guayaquil til Norge samme dag som resten av gruppen drar videre til Peru.

Likeledes kan Perudelen av turen tas som en separat tur. Da reiser man på egen hånd til Lima dagen før gruppen kommer. Vi ordner med henting og overnatting, samt transport til flyplassen neste dag.
Der møter man gruppen som kommer fra Ecuador og reiser så videre sammen med dem.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Turen gjennomføres med overnattinger på gode
turistklasse hoteller.

Priser og øvrige betingelser finner du i vedlagte påmeldingskjema.

Det vil være mulighet for å ta Ecuador med Galapagos øyene som en egen tur med hjemreise direkte fra Guayaquil til Norge samme dag som resten av gruppen drar videre til Peru.

Likeledes kan Perudelen av turen tas som en separat tur. Da reiser man på egen hånd til Lima dagen før gruppen kommer. Vi ordner med henting og overnatting, samt transport til flyplassen neste dag. Der møter man gruppen som kommer fra Ecuador og reiser så videre sammen med dem.

Pris for hele reisen kr.54.950,- pr.person i dobbeltrom.

Prisen er pr. person med utreise fra Oslo og Trondheim. Pris fra andre byer m/KLM-forbindelse på forespørsel. Viktig med tidlig påmelding for å få best mulig tilslutningspris.

Tillegg for enkeltrom: kr 7.300,-.

 

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere. 

Depositum kr 8.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

 Det er også mulig å bli med på reiseopplegget kun i Ecuador eller kun Peru.
Kun Ecuador; 9. – 18. oktober:             fra kr. 32.400,-
Kun Peru; 16. -26. oktober:                   fra kr. 29.945,-

Inkludert i prisen:
·         Flyreisen Norge – Sør-Amerika t/r på økonomiklasse.
·         Alle busstransporter ifølge programmet
·         Interne flyreiser ifølge programmet.
·         Overnatting på gode mellomklasse hoteller
·         Frokost hver dag. Andre måltider som beskrevet
·         Fullstendig og meget omfattende sightseeing program.
·         Alle entréer i programmet inkludert.
·         Engelsktalende lokale guider, norsk oversettelse om ønskelig.
·         Praktisk reiseinformasjon
·         Kjente flyskatter pr. 1.3.2017 

Ikke inkludert i prisen:

·         Avbestillingsforsikring

·         Kombinert reiseforsikring

·         Enkeltromstillegg

·         Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

 

Avbestillingsregler:

·     Frem til 8.8.2017 refunderes depositum minus kr.1.500,-.

·     9.8. – 27.8.2017 refunderes ikke depositum.

·     28.8. – 8.9.2017 refunderes 50% av turprisen.     

·     9.9.2017 – frem til avreise, ingen refusjon

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:

Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris