Dagsprogram

Vi møtes på Værnes tidlig om morgenen og flyr med SAS kl. 0610 rett til Alicante. Her blir vi hentet med buss og turen til Altea tar en knapp time. Vi sjekker inn på vårt gode hotell Cap Negret i gangavstand til sentrum i den hyggelige, lille byen. Her skal vi bo under hele oppholdet. Den gamle bydelen kan faktisk minne om en gresk by, men det er kanskje ikke så rart i og med at den ble grunnlagt av grekerne i sin tid (før år 1000). Resten av dagen er dil egen disposisjon. Middag om kvelden. .

Etter nattens sene ankomst tar nok de fleste en sen frokost. Kanskje rekker også noen en liten formiddagstur til bystranda. Lunsjpakkene for dagen får vi levert fra en lokal fotballklubb som lager disse til inntekt for tur til Norway Cup.

Alle må sjekke at man har vann og nok næring med i sekken for dagen før vi starter på vår første fottur kl. 12:00. Dagens mål er Sierra Helada (Isfjellet). Turen er beregnet å ta ca. 5 timer og vi går ca. 10 km med en stigning på ca. 700 høydemeter. Sierra Helada er fjellet som skiller Albir fra Benidorm.
Her skal vi gå helt på ytterkanten av Europa. Vi starter i Albir og følger merket rute opp til toppen hvor klippene stuper bratt ned i Middelhavet. Herfra går vi et par hundre meter på vei før vi går ut på stien igjen. Vi går langs kanten av fjellet og vil hele tiden ha utsikt over Middelhavet. Vi finner et fint sted å innta vår medbrakte lunsjpakke og nyter den spektakulære utsikten.

Langs stien er det fine områder med krydderplanter og mange slags blomster.
Totalt skal vi gå over syv små topper før vi ender opp i Benidorm. Her kan den som vil ta en forfriskende dukkert i havet på bystranda før vi kjører den korte veien tilbake til hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

Vanskelighetsgrad: Åpen rute og merket sti, moderat fysisk anstrengelse.

Frokost på hotellet før avreise kl 08:30 til Fleix. Dette er en lang variert «trappetur» i kupert terreng. Vi stiger til sammen 865 høydemeter og går nesten 15 km. Her er det ikke en topp som skal bestiges, men en rundløype opp og ned dalsidene på begge sider av Barranc de L’infern. Mye av stien går langs veier som ble anlagt på trapper for å lette fremkommeligheten med esler. Det er nettopp trappene i tillegg til naturen som er det mest fascinerende med turen. I alle opp- og nedstigninger er det anlagt trappetrinn som gjør det enkelt å gå og stien er lett å følge. Til sammen er det tre oppstigninger på turen og runden er forholdsvis tung å gå, men er likevel gjennomførbar for de aller fleste. Lunchpakke. Etter siste oppstigning er vi straks inne i fjellandsbyen Benimaurell hvor vi forfrisker oss før bussen tar oss tilbake til hotellet. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Frokost på hotellet. I dag lar vi beina hvile litt og blir kjørt med buss og lokal guide til den idylliske landsbyen Guadalest. Her vandrer vi rundt i en svunnen tid og får omvisning og kyndig veiledning. Etterpå besøker vi en tradisjonell bondegård – en Finca. Vi blir kjørt første stykket med buss før vi blir skysset opp til selve gården med biler. Her får vi servert lokal mat og lokal drikke. Gården er kjent for produksjon av appelsiner, avocado, oliven og nispero. En unik opplevelse som reiselederen vår har fått til gjennom lokale bekjente. Vi er den første gruppen som er «inne på tunet» her. Gården ligger ved foten av Sierra Bernia – fjellet vi skal gå rundt i morgen.

Frokost på hotellet. Vi får med oss lunsjboks og reiser avgårde til en ny fin turdag. Rundturen på ca. 9 km på Sierra Bernia har en stigning på ca. 450 høydemeter, og om det er stemning for å gå helt til toppen (1129 moh) deler vi gruppen inn i 2. Turen vil da blir 11,2 km for de som bestiger toppen og ca. 1,5 time lenger.

Utenfor de oppmerkede rutene, er fjellkjeden svært populær blant fjellklatrere. Dagens tur byr på minst to forskjellige landskapstyper. Fra det steinete, men frodige landskapet på sørsiden der vi har utsikt mot bebodde områder og havet til de frodige kulturlandskapet med åser, kulturterrasser og landbruk på den andre siden. Ofte kommer vi over geiteflokker som går og beiter. Dyrelivet i Sierra Bernia er variert og spennende. Her finner du foruten geiter; rev, villsvin, hauk, ørn, måker, havsule, storlire, ugler og flaggermus, for å nevne noen. Om sommeren fylles luften av forskjellige typer sommerfugler, og vakker fuglesang bryter stillheten fra fjellene.

Etter ca. en times gange kommer vi til Fort Bernia. Dette er en festning som ble bygget i 1562. Phillip den 2. var redd for pirater, og på denne tiden var det fortsatt spent mellom maurerne fra Nord-Afrika og den kristne befolkningen. Festningen levde aldri helt opp til sine forventninger og den ble revet 50 år senere for at piratene som levde i fjellområdene ikke skulle ta den i bruk. I dag kan en kun se ruinene av det som engang var. De som ønsker det kan herfra ta en ekstra avstikker til toppen. Det tar ca 1,5 time.

Lunsj serveres ved utgangspunktet. Her spiser vi på en liten restaurant som er bygget i et gammelt sauefjøs. Vi nyter hjemmelaget mat mens vi beskuer fjellområdet vi nettopp har vandret i.

Kvelden er til fri til egne streiftog og aktiviteter.

Dagen er til fri disposisjon. Altea er omtalt som en av verdens vakreste byer, og utallige butikker, kunstnere og restauranter tilbyr sine varer i de små trange gatene. Vi kan ellers anbefale shopping, strandliv eller kanskje et besøk i vakre Villajoyosa som man enkelt når med lokaltog fra Altea. Man kan også leie sykkel eller el-sykkel og se seg rundt. Det finnes mange fine sykkelveier i urbane strøk eller på landsbygda.

Frokost på hotellet. Vi får med oss lunsjboks og reiser fra hotellet kl. 08:30. Dagens tur går til Puig Campana tar ca. 6-7 timer og på 14,3 km og 1450 høydemeter.

Vi kjører til Polop og starter ved foten av fjellet Leon Dormido. Herfra går vi opp dalen med det majestetiske fjellet på høyre side. Stien er omkranset av krydderplanter og etterhvert går vi gjennom en hasselskog. Etter ca. 3 km og
300 høydemeter, kommer vi opp i passet og ser dagens mål Puig Campana rett foran oss. Herfra er det ca. 2 km lett gange gjennom en dal med mye jordbruk omkranset av høye fjell på begge sider. Vi tar en pause og litt mat før vi starter den siste stigningen mot toppen. Vel oppe kan vi se alle de andre fjellene vi har besteget på turen. Utsikt til Alicante by og i klarvær kan vi se helt til Balearene. Er vi heldige kan vi se villsvin, gemser, gribber og falker, samt masse blomster!! Lunchpakke.

Vi skal opp på den østlige og høyeste toppen. Det er flere legender om kløften og fjelltoppen. En av legendene sier at den franske helten Roland, sjef for Karl den stores hær, ble involvert i en sverdkamp med lederen av den mauriske hæren og det endte i en duell på toppen av fjellet. I kampens hete ble den mauriske lederen slengt i bakken og Roland løftet sverdet for gi fienden nådestøtet. Han traff ikke maureren, men fjellet, og kraften av slaget kuttet en del ut av fjellet, som igjen falt ut i havet. Denne steinen er fortsatt synlig som Benidorm Island og flengen som Roland laget i toppen av fjellet bærer fortsatt Rolands navn.

En annen legende er om Rolands elskede Alda, som ble skjebnebestemt til å dø når den siste av solens stråler skinte på henne. Roland kuttet derfor ut en del av fjellet slik at solen ville ha lengre tid å skinne på Alda slik at hun ville leve en liten stund lengre. Transport til hotellet og felles avskjedsmiddag

Etter en siste, trivelig frokost blir vi hentet og kjørt til flyplassen.

 

Avreise med SAS kl. 1110 med ankomst til Trondheim kl. 1515.

Vær tidlig ute med din påmelding.

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

Håkon Thon og Kari Skjellum

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

  • Pris fra Trondheim kr 10.750,- pr. person
    i dobbeltrom.
    Fra andre byer: på forespørsel.
    Tillegg for enkeltrom: kr 1.900,-.

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 1.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
§   Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.10.2017.
§   Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell
§   Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
§   Måltider i henhold til programmet
§    Sightseeing som beskrevet i programmet
§   Inngangsbilletter i henhold til programmet
§   Praktisk reiseinformasjon
§   Skandinavisktalende lokal guide og norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
§   Avbestillingsforsikring
§   Kombinert reiseforsikring
§   Enkeltromstillegg
§   Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
§   Utvidet opphold i Malaga

Avbestillingsregler:
§   Frem til 27.01.2018 refunderes depositum minus kr. 750,-.
§   28.01. – 15.03. refunderes ikke depositum.
§   16.03. – 27.03. refunderes 50% av turprisen.
§   Fra 28.03. og frem til avreise, ingen refusjon

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppereiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Reiseledere fra SmartReiser:
Håkon Thon & Kari Skjellum

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.