Dagsprogram

Vi møtes på Værnes i god tid før flyavgang kl. 13:45 og flyr direkte til Alicante med  landing kl. 17:50. Her blir vi hentet med buss og turen til Altea tar en knapp time. Vi sjekker inn på vårt gode hotell Cap Negret i gangavstand til sentrum i den hyggelige lille byen. Her skal vi bo under hele oppholdet. Den gamle bydelen kan faktisk minne om en gresk by, men det er kanskje ikke så rart i og med at den ble grunnlagt av grekerne i sin tid (før år 1000). Om kvelden spiser vi middag sammen og blir bedre kjent.

Etter en en god natts søvn spiser vi en god frokost og har en rolig formiddag. Vi møtes rundt lunsjtider til Byvandring med Åge Folkestad og tapaslunch på Casa Vital. Åge er en levende legende i Altea. Her driver han restauranten Casa Vital. En internasjonal restaurant som serverer alt fra lutefisk til tapas. Videre har de egne viner som etter hvert er kjent i Norge, og spesielt for deres blå Cava og «hvitviner». Åge tar oss med på en vandring rundt i gamlebyen i Altea. Her får vi med oss historiske fakta, myter og historier om denne gamle byen. Gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia. Den ligger på en høyde, og består av bratte brosteinsbelagte gater og et stort antall hvitkalkede hus, mange av dem fra 1700-tallet. I 60-årene bodde mange kunstnere i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som selger kunst og kunsthåndverk. Lunsjen blir sen idag og vil nok kunne erstatte middag for mange

Avreise fra hotellet kl 0900 . Vi kjører en kort tur opp til Polop der vi skal gå til toppen av den sovende løve, Leon Dormido. Dette er et kjent landemerke og et populært fjell for klatrere. Vi starter på sørvestsiden av fjellet og følger en bratt dal opp. Her kommer vi inn i en ny dal med utsikt til Puig Campana, dit vi skal på fredag. Her blomstrer forhåpentligvis mandeltrærne og vi får et vakkert skue og nydelig utsikt.

Så tar vi av nordøstover mot toppen og på 1181 moh, og vi får panoramautsikt til det meste av området vi befinner oss i. Her svinger vi ned på motsatt side av fjellet og får først stier gjennom heilandskap med lyng og furuskog, før vi kommer ned på en traktorvei i et landbruksområde med bl.a mandeltrær, oliventrær og persimontrær. Den siste kilometeren av turen går ned en svingete vei, før vi treffer på bussen og kjører tilbake til hotellet. I dag går vi ca. 13 km, 700 høydemeter.

Frokost på hotellet. Vi får med oss lunsjboks og reiser avgårde til en ny fin turdag. Rundturen på ca. 9 km på Sierra Bernia har en stigning på ca. 450 høydemeter, og om det er stemning for å gå helt til toppen (1129 moh) deler vi gruppen inn i 2. Turen vil da blir 11,2 km for de som bestiger toppen og ca. 1,5 time lenger. Utenfor de oppmerkede rutene er fjellkjeden svært populær blant fjellklatrere. Dagens tur byr på minst to forskjellige landskapstyper. Fra det steinete, men frodige landskapet på sørsiden der vi har utsikt mot bebodde områder og havet til de frodige kulturlandskapet med åser, kulturterrasser og landbruk på den andre siden. Ofte kommer vi over geiteflokker som går og beiter. Dyrelivet i Sierra Bernia er variert og spennende.

Etter omtrent en times gange kommer vi til Fort Bernia. Dette er en festning som ble bygget i 1562. Phillip den 2. var redd for pirater, og på denne tiden var det fortsatt spent mellom maurerne fra Nord-Afrika og den kristne befolkningen. Festningen levde aldri helt opp til sine forventninger og den ble revet 50 år senere for at piratene som levde i fjellområdene ikke skulle ta den i bruk. I dag kan en kun se ruinene av det som engang var. De som ønsker det kan herfra ta en ekstra avstikker til toppen. Det tar ca 1,5 time ekstra for de som vil det. Herfra går vi til For at de Bernia, gjennom et frodig, men steinete landskap. Her er det en naturlig tunnel som vi må igjennom og man ser igjennom fjellet fra begge sider. På den andre siden skuer vi over en dyp dal med frodig kulturlandskap. Turen avsluttes på Resturante Refugio Vista Bernia, der vi får servert tradisjonell «Barbacoa». Det er en mix av grillet kjøtt og grønnsaker, som grilles i peisen. Dette er en plass som mange drar til for nydelig mat sammen med den fantastiske utsikten. I klarvær ser man Balearene derfra. Etter måltidet blir vi kjørt tilbake til hotellet.

Dagen er fri til egne aktiviteter

Frokost på hotellet før avreise kl 09:00 til Fleix. Dette er en lang variert «trappetur» i kupert terreng. Vi stiger til sammen 865 høydemeter og går nesten 15 km. Her er det ikke en topp som skal bestiges, men en rundløype opp og ned dalsidene på begge sider av Barranc de L’infern. Mye av stien går langs veier som ble anlagt på trapper for å lette fremkommeligheten med esler. Det er nettopp trappene i tillegg til naturen som er det mest fascinerende med turen. I alle opp- og nedstigninger er det anlagt trappetrinn som gjør det enkelt å gå og stien er lett å følge. Til sammen er det tre oppstigninger på turen og runden er forholdsvis tung å gå, men er likevel gjennomførbar for de aller fleste. Lunsjpakke. Etter siste oppstigning er vi straks inne i fjellandsbyen Benimaurell hvor vi forfrisker oss før bussen tar oss tilbake til hotellet. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Frokost på hotellet. Vi får med oss lunsjboks og reiser fra hotellet kl. 08:30. Dagens tur går til Puig Campana tar ca. 6-7 timer og på 16,3 km og 1450 høydemeter.  Vi starter og stopper i Finestrat. Etter ca. 3 km kommer vi opp i passet som på folkemunne kalles La Mesa, da det ligger en flat stein der. Vi tar en pause og litt mat før vi starter den siste stigningen mot toppen. Vel oppe kan vi se alle de andre fjellene vi har besteget på turen. Er vi heldige kan vi se villsvin, gemser, gribber og falker, samt masse blomster!!    Vi skal opp på den østlige og høyeste toppen. Det er flere legender om kløften og fjelltoppen. En av legendene sier at den franske helten Roland, sjef for Karl den stores hær, ble involvert i en sverdkamp med lederen av den mauriske hæren og det endte i en duell på toppen av fjellet. I kampens hete ble den mauriske lederen slengt i bakken og Roland løftet sverdet for gi fienden nådestøtet. Han traff ikke maureren, men fjellet, og kraften av slaget kuttet en del ut av fjellet, som igjen falt ut i havet. Denne steinen er fortsatt synlig som Benidorm Island og flengen som Roland laget i toppen av fjellet bærer fortsatt Rolands navn. Transport til hotellet.

Avslutningsmiddag på  Le Boulevard i Albir – gourmetmat med vinpakke. Dette er en liten restaurant med plass til ca 30 gjester. Og man er heldig om man får bord uten reservasjon. For kokken fra Nederland , Fienus Kramers, serverer mat med glede og kvallitet.  Vi skal spise en fireretters middag og til dette får vi en vinpakke. De som ikke ønsker vin får selvfølgelig annen drikke. 

 

 

Etter en siste, trivelig frokost blir vi hentet om ettermiddagen og kjørt til flyplassen.

Avreise med Norwegian kl. 18:40 med landing på Værnes kl. 23:00.

Vær tidlig ute med din påmelding! Disse turene bruker å være populære og vi har et begrenset antall plasser. Meld deg på så snart som mulig!

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

Håkon Thon og Kari Skjellum

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

  • Pris fra Trondheim kr 9.650,- pr. person
    i dobbeltrom.
    Fra andre byer: på forespørsel.
    Tillegg for enkeltrom: kr 2.400,-.

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 1.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:

§   Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. 

       kjente skatter og avgifter pr 13. sept 2018.

§   Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell

§   Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet

§   Måltider i henhold til programmet

§   Sightseeing som beskrevet i programmet

§   Evt. Inngangsbilletter i henhold til programmet

§   Praktisk reiseinformasjon

§   Reiseledere Håkon Thon og Kari Skjellum blir med på

        hele reisen.

 

Ikke inkludert i prisen:

§   Avbestillingsforsikring

§   Kombinert reiseforsikring

§   Enkeltromstillegg

§   Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

 

§   Utvidet opphold, be om pris

Ikke inkludert i prisen:
§   Avbestillingsforsikring
§   Kombinert reiseforsikring
§   Enkeltromstillegg
§   Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
§   Utvidet opphold i Malaga

NB! På grunn av forhåndsbetaling til leverandører settes påmeldingsfrist til 25. september 2018.

 

Avbestillingsregler:

§  Frem til 25.11.2018 refunderes depositum minus kr. 750,-.

§  26.11. 2018– 09.01.2019. refunderes ikke depositum.

§  Fra 10.01.2019. og frem til avreise, ingen refusjon

 

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

 

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser

for gruppereiser.

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,

ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

 

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

 

Reiseledere fra SmartReiser:

Håkon Thon & Kari Skjellum

 

Husk gyldig pass!

 

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.