Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 14:45 via Oslo med avreise kl. 17:55 for mellomlanding i Istanbul.
Vi ankommer Alexandria over midnatt kl. 02:05.

Ved ankomst tidlig, tidlig morgen møtes vi av vår blide og trivelige egyptiske guide, som tar oss med til hotellet inne i sentrum av Alexandria. Her skal vi bo den første natten. Vi får noen timer til å sove før vi tar en sen frokost.

Alexandria er en stor by med sine 4 millioner innbyggere, som ligger ved Middelhavet. Byen er et svært attraktivt reisemål for egypterne selv pga. det fine og friske Middelhavsklimaet. Mange har besøkt denne byen gjennom tidene, og det den var mest kjent for er det gamle biblioteket. Et av verdens første. Byen rommer også mange minnesmerker fra flere storhetstider og mange kulturer. Av nyere severdigheter må jo vi norske få nevne det store, nye verdensbiblioteket, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta, og åpnet i oktober 2002. Et slikt bibliotek har du garantert aldri sett maken til. Et moderne, vakkert, funksjonelt og veldig spesielt byggverk. Vi får besøke det og se selv. Det rommer 5000 mennesker på en gang, og skal når det er fullt utstyrt med bøker romme 8 mill. bøker. Her finnes også noen fine utstillinger, bla en med bilder fra gamle Alexandria. Alle møbler inne i huset er også designet av de samme arkitektene og produsert i Norge og Egypt.

Vi skal også besøke det romerske teateret i Alexandria. Om ettermiddagen kjører vi med vår buss videre til Kairo. På veien stopper vi ved St. Makarius-klosteret hvor en munk vil guide oss rundt. Vi får høre historien om klosteret og om hvordan livet er her.
Vi kjører videre til Kairo hvor vi sjekker inn på vårt hotell og spiser middag.

Etter en tidlig frokost drar vi først til noen av verdens virkelige underverker.
Vi besøker pyramidene Kheops, Chefren og Mikarinus og kjører over platået som bare oser av oldtidshistorie før vi kommer til den berømte Sphinxen. Hodet er formet som et mannshode men med kropp av en løve. Etter denne storslåtte starten på dagen fortsetter vi til Det egyptiske nasjonalmuseet. Dette museet er verdensberømt for sine skatter fra faraoisk tid. Når man ser alle disse skattene som er samlet av arkeologene, skjønner man den viktige jobben de har. Dette er en stor opplevelse.
Guiden skal være med oss på hele turen, og gir oss på sin lette og humoristiske måte mye ny kunnskap om Egypts land, folk, historie, tradisjoner, kultur, geografi, religion osv.

Videre får vi oppleve det store markedet Khan El Khalili med et yrende folkeliv!
Her blir det også mulig å besøke et av det eldste stedene i Kairo – «Nagib Mahfouz
Coffee shop» for noe og drikke. Om kvelden blir det middagscruise på Nilen med folkloreshow. Overnatting i Kairo

Frokost på hotellet. Vi blir hentet av vår buss og kjørt ut til Kairo flyplass hvor vi flyr ned til Aswan. Fra fredag til mandag skal vi reise med en av de flotte cruisebåtene nordover på Nilen, med spennende utflukter underveis.
Vi ankommer Aswan midt på dagen og sjekker inn på båten. Mer om denne her:
http://www.ntsegypt.com/Cruises-Details.aspx?id=123)

I Aswan flyter Nilen mellom mange vakre holmer, og det er utrolig mange idylliske steder i elveområdet. Etter lunsj besøker vi den enorme Aswandemningen som stod ferdig i 1970 til en pris på ca. 1 milliard dollar. Mesteparten av både strøm og vann til jordbruket i nedre Egypt kommer herfra. Med en tradisjonell falukka seilbåt besøker vi en Nubisk landsby for å se hvordan de lever i de tradisjonelle husene sine. Senere går vi om bord i cruisebåten igjen for avreise, middag og overnatting.

Tidlig om morgenen seiler vi til Ko Ombo. På dagens program får vi oppleve det uvanlige dobbeltempelet som er dedikert til krokodilleguden Sobek og den mer «kjente» guden Horus. Lunsj ombord i båten i dag. Ved ankomst Efu senere på dagen, blir vi tatt med i hestekjerre for å besøke Horustempelet. I kveld legger båten til ved Luxor. Middag og overnatting på båten.

Etter frokost skal vi konsentrere oss om å utforske Kongenes Dal hvor generasjoner av faraoer og geistelige ble begravd i større og mindre gravkammer hugget inn i fjellsidene, beskyttet av de to enorme Memnonkolossene. Vi besøker også Dronning Hatshepsuts tempel. Dette tempelet er et perfekt eksempel på arkitektonisk harmoni mellom menneskeskapte byggverk og den omkringliggende naturen. Tempelet er hovedsakelig dedikert til Hatshepsuts «fosterforeldre» selv om vi finner deler som er bygget til ære for guder som f.eks. Anubis – balsameringsguden.

Etter lunsj på båten blir vi hentet og går langs Amon Ra-tempelets mektige søyler og videre på avenyen til Sphinxen i Karnak og de eldgamle Luxortemplene. Luxor regnes for å være verdens største utendørs museum og her finnes en enorm samling store templer, statuer, obelisker og gravkammer. Middag og overnatting på båten.

Etter frokost på båten flyr vi til Sharm El Sheik. Sharm El Sheik er kjent for å være et sted for soling, bading og avslapping, og det skal vi også ta del i. Rødehavet er kjent for sine vakre koraller og krystallklare vann med mengder av fisk i alle regnbuens farger. Ved hotellet kan du bli med en glassbunnbåt og ta det marine livet nærmere i øyensyn.
www.jazhotels.com/sharm-el-sheikh/hotels/jaz-mirabel-club.aspx

Etter frokost er dagen helt til din egen disposisjon. Du kan shoppe, prute, smake … kose deg! Dagen er fri til å gjøre akkurat det du vil!

For de som vil, pleier vi også å arrangere en dagstur med båt ut på Rødehavet til et par av korallrevene lenger ut fra kysten. Er vi heldige, får vi også se delfiner. Turen er perfekt for fullstendig avslapping, du kan bare sitte og nyte utsikten, sole deg, bade eller snorkle. En god lunsj er også inkludert. Denne turen betales ekstra på stedet. Felles middag om kvelden.

Enda en dag til å gjøre akkurat det man har mest lyst til. Kanskje vil du ta havbunnstudier på egen hånd iført snorkel eller nyte dagen med en god bok på en av hotellets solsenger ved Rødehavets bredd. Felles middag om kvelden.

Vi drar til flyplassen rett over midnatt og flyr så hjem fra Sharm el Sheik via Istanbul til Oslo og videre til Trondheim. Ankomst Norge på ettermiddagen. Med oss i bagasjen har vi rike minner fra et varmt, interessant og gjestfritt land. De minnene skal vi leve lenge på.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Alle som melder seg på denne turen må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de daglig kommer til å trenge ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 19.900,- og fra Oslo kr 19.100,- pr. person i dobbeltrom.

Pris fra andre påstigningssteder oppgis på forespørsel.
Enkeltromstillegg: kr 3.900

Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 personer.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding. Faktura utsendes pr. email eller post.

Alt dette er inkludert i prisen:
• Flyreisen Trondheim/Oslo-Egypt på økonomiklasse.
• Innenlandsfly i Egypt.
• Alle busstransporter ifølge programmet.
• Overnatting i gode turistklasse-hotell.
• Nilcruise Aswan til Luxor.
• Måltider som skissert i programmet.
• Fullstendig og meget omfattende sightseeing- program.
• Alle entréer inkludert.
• Engelsktalende guide. Norsk oversettelse av hovedpunkter.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Kjente flyskatter pr. 10.08.2018.

Ikke inkludert i prisen:
• Tips til guider, sjåfører og båtmannskap beregne ca. 100 USD.
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Turistvisum til Egypt (for norske statsborgere) ordnes ved ankomst. Dette koster p.t. 25 USD pr. person.
• Ekstra utflukter som ikke står i programmet.

Avbestillingsregler:
Frem til 2.1.: kr 800,- p.p.
Fra 3.1.-16.2.: Depositum tapt.
Fra 17.2.-1.3. 50% av reisens pris i avbestillingsgebyr.
Fra 2.3. – 2.4. er 100% av reisens pris tapt. .

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

I programmet er måltidene som inngår i prisen markert i overskriften på hver dag. F=frokost, L=lunsj, M=middag.
Turen gjennomføres med overnattinger på gode 4 stjerners båt- og hoteller.

Reiseleder fra SmartReiser:
Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.