Dagsprogram

Fly SAS, Trondheim – Oslo, 10:40-11:35
Fly Tap, Oslo – Lisboa, 14:05-17:10
Fly Sata Airlines, Lisboa – Ponta Delgada, 18:45-20:10

Vi lander på flyplassen utenfor hovedstaden Ponta Delgada sør på øya São Miguel. Vi blir møtt av vår lokale engelsktalende guide som tar oss til Hotel Ponta Delgada. São Miguel er den største og mest folkerike øya på Azorene men har bare ca. 120 000 innbyggere. Vi sjekker inn på rommene og tar gjerne en tidlig kveld. Middag ikke inkludert i dag, da vi kommer så sent frem til hotellet, Men man rekker nok en matbit på flyplassen i Lisboa før flyet går.

Frokost på hotellet. Etter en rolig formiddag på egen hånd for å rusle litt og se seg rundt, møtes vi til et lite infomøte kl.13:30. Etterpå skal vi ut på tur. Først til den utrolig vakre og idylliske byen Ribeira Grande som ligger på nordkysten ca. 18 km fra hovedstaden. Her gjør vi et stopp og ser oss litt rundt før turen går videre på en fjellvei mot den vulkanske innsjøen Lagoa do Fogo. Fra et utsiktspunkt 900 meter over havet får vi en storslagen utsikt over øya. Underveis stopper vi ved fossefallet og den varme kilden Caldeira Velha hvor en kan få bruk for badetøyet. Herlig varmt vann, nærmere 30 grader! På vei tilbake til hovedstaden besøker vi også den sjarmerende landsbyen Lagoa. Vi spiser felles middag på en lokal restaurant om kvelden.

Frokost. Selv om øya er ganske liten finnes det mye å utforske og oppleve her. Vi drar på heldagsutflukt og starter med å kjøre langs sørkysten til utsiktspunktet Caloura før vi stopper ved øyas første hovedstad – Vila Franca – hvor vi tar en liten kaffepause. Etterpå fortsetter vi til Furnasdalen hvor vi ser på innsjøen og de varme kildene. De sistnevnte blir faktisk enda brukt til å koke mat på tradisjonelt vis. Gryter med kjøtt og grønnsaker blir gravd ned i den nesten kokende grunnen tidlig om morgenen og så graves det frem til vi kommer til lunch! Vi spiser lunsjen på en lokal restaurant før turen går til Hotel Terra Nostra hvor de som ønsker kan ta seg en svømmetur i et stort basseng som er oppvarmet av de varme kildene. Det finnes også noen mindre, godt oppvarmede basseng hvor det er bare godt å sitte og la stive muskler mykes opp. Vi drar også i dag over til nordkysten og besøker en te plantasje og får smaksprøver. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Kvelden fri til egne aktiviteter.

Vi drar ut på nye eventyr på denne vakre øya etter å ha spist en god frokost. Turen i dag går til de grønne og blå innsjøene i vulkandalen Sete Cidades hvor vi får mulighet til å vandre langs sjøene i det vakre landskapet. Vi drar videre og spiser lunsj før vi kommer til Capelas hvor vi besøker det etnografiske museet og en ananasplantasje. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Programfri siste kvelden her i Ponta Delgada og middag på egen hand.

Frokost på hotellet og en rolig morgen. I dag skal vi reise vestover mot den lille øya Faial. Flyavgang er kl. 13:50, med landing i byen Horta på Fajal
kl. 14:50. Her står en ny trivelig guide og blir med oss på den korte turen inn til Hotel Horta. Vi sjekker inn og slapper av litt før det blir felles middag på en lokal restaurant.

Frokost før vi skal ut på “bøljan blå”!. Vi drar til havnen og går på ferja som tar oss over til naboøya Pico. Turen over sundet til havnen i Madalena tar bare ca. 30 minutter. I løpet av dagen besøker vi vindistriktet i Cachorro og den gamle hvalfabrikken i São Roque. Vi fortsetter fra Cais do Pico over fjellet mot Lajes do Pico hvor vi spiser lunsj. På programmet står også et besøk til en lokal vinbonde i vindistriktet ved Madalena. Disse vinområdene står oppført på Unescos liste over verdensarvsteder, pga sin unike måte og dyke på inne i små steingårder. Utpå ettermiddagen drar vi med båten tilbake til Faial.

Frokost på hotellet.
Horta er en trivelig liten by så i dag kan du bruke dagen til å utforske denne på egen hånd. Byen har også ei fin, lang sandstrand, så det kan kanskje være fristende å ta noen timer her også.

Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og rekker en fin runde på Faial. Vi kjører mot Espalamaca via Flamengo- dalen til øyas høyeste punkt, Caldeira. Her besøker vi en ostefabrikk hvor det også vanker smaksprøver. Lunsj underveis. I Capalinos skal vi se på de siste restene av det siste vulkan utbruddet på som fant sted i 1957. Vi får muligheten til å gå rundt på selve
kraterkanten, hvor vi gjerne får assosiasjoner om at slik må det være å gå rundt på månen! Herfra kjører vi rett til flyplassen for å sjekke inn på flyet til Lisboa.

Flyet vårt går fra Horta kl. 17:35 og vi lander i Lisboa kl. 21:00
Herfra er det ca. 40 min transfer til den kjente, idylliske feriebyen Cascais som ligger ca. 30 km utenfor Lisboa.

Frokost på hotellet. Dagen er til egen disposisjon. Tips: det går tog tre ganger i timen til Lisboa, som er en flott by å besøke. Mellom Cascais og nabobyen Estoril går det en fin promenade med mange fine strender innimellom.
I Cascais kan man også leie sykkel for en dag og sykle utover fine sykkelveier langs Atlanterhavskysten. Byen har også mange artige, små butikker.
Om kvelden spiser vi en god avskjedsmiddag sammen på en av de gode restaurantene i Cascais.

Frokost på hotellet og formiddagen fri.
I 11-12 tiden blir vi hentet og tatt med på fin sightseeing runde i Lisboa, før vi ender på flyplassen i Lisboa for hjemreise.

Fly Tap, Lisboa – København, 17:00-21:35
Fly SAS, København – Trondheim, 22:50-00:25

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Pris fra Trondheim kr 17.750 pr. person
i dobbeltrom. Fra Oslo kr 16.850.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.300,-.

Prisen er beregnet ved minimum
20 betalende deltakere.

Depositum kr 2.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 28.12.2016.
 Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
 Måltider i henhold til programmet.
 Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
 Inngangsbilletter i henhold til programmet.
 Praktisk reiseinformasjon.
 Lokale engelsktalende guide og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.

Avbestillingsregler:
• Frem til 9.6. 2017 refunderes depositum minus kr.1.000,-.
• 10.6. – 28.7.refunderes ikke depositum.
• 29.7. -8.8. refunderes 50% av turprisen.
• Fra 9.8. og frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.