Dagsprogram

Avreise fra Værnes om ettermiddagen kl. 17:15. Vi flyr KLM via Amsterdam direkte gjennom natten til Argentinas hovedstad Buenos Aires. Måltider serveres om bord.

Fi lander tidlig om morgenen kl. 06:45 og vår lokale guide møter oss på flyplassen. Rommene våre på hotellet er ikke klare før senere, så vi benytter tiden til å strekke litt på beina. For å få oversikt over byen starter vi med en rundt i byen. Vi begynner med besøk til det glamorøse boligstrøket Recoleta og den berømte kirkegården Palermo før ruten går videre til Mai-torget, Det rosa huset, den store katedralen og videre til den nye og trendy området rundt Puerto Madero. Her finner vi unik arkitektur, og steder med historisk og kulturell verdi. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi gir oss i kast med det pittoreske nabolaget San Telmo og ikke minst det italienske strøket La Boca, området som huser kanskje Argentinas mest berømte fotballklubb – Boca Juniors. Vi rekker også et besøk til museet over Argentinas nasjonalikon Evita Peron.  Etterpå blir det tid til innsjekking på hotellet og litt hvile før vi møtes til middag om kvelden. Vi rusler fra hotellet til en lokal restaurant.

Frokost på hotellet. I dag kjører vi like godt i gang med å bli bedre kjent med tidenes argentinske fotballikon og for mange tidenes største fotballspiller – Diego Armando Maradona. På ruten står først kirken Santisimo Sacramento hvor unge Diego giftet seg med sin først kone. Videre til barndomsklubben Argentinos Juniors hvor han spilte sin første kamp som profesjonell i 1976. Det opprinnelige stadionet er oppgradert og framstår i dag som nytt,  passende nok med navnet Estadio Diego Armando Maradona. Vi besøker museet hvor trofeene er utstilt før vi drar til den unike hjemmebanen til Boca Juniors – La Bombonera! Vi går ut i tribuneanlegget og besøker blant annet heltens egne private balkong. Det blir også omvisning og besøk til stadionmuseet Pasión Boquense som beskriver mer enn 100 års klubbhistorie og får oppleve virtuelt hvordan det føles å spille for Boca og gå ut på gressmatta med laget. Vi tar oss selvfølgelig også tid til å spise lunsj. 

Når vi er i tangoens hjemland må vi selvfølgelig få med oss en skikkelig tangokveld!  Vi drar til hjertet av San Telmo og besøker den berømte tangoklubben La Ventana, som tilbyr en av de beste tangoshowene i byen. Vi spiser også middag her.

Frokost på hotellet. Nå har helgen kommet og vi må på fotballkamper! Tidpunkt for avspark og hvilken kamp vi kommer til å se blir ikke avklart før i februar, men vi skal se et to av Buenos Aires’ topplag på hjemmebane. Om det blir Boca Juniors, River Plate, San Lorenzo eller Velez Sarsfield gjenstår å se! Snacks blir servert i forbindelse med kampene, mens lunsj og middag tas på egen hånd når det passer i programmet. Vi blir tatt vare på av våre guider både til, under og etter kampen.

Frokost på hotellet. I dag besøker vi finalestadion fra det kontroversielle VM i 1978 – River Plate. Vi drar nord i byen til Nuñes-nabolaget hvor vi går inn porten til River Plate Museum og får servert klubbhistorien til Club Atlétivo River Plate, River Plate eller bare River som de lokale omtaler klubben sin. Det offisielle navnet på station er i dag El Monumental. Vi får omvisning på stadion og naturligvis servert historien rundt den kontroversielle opptakten til vm-finalen i 78 og ikke minst selve finalen.  Lunsj og middag på egen hånd i dag.

Frokost på hotellet. Ingen tur til Argentina uten et Pampas-besøk. I dag bruker vi hele dagen på den argentinske prærien – pampasen. Dette er de argentinske «cowboyenes» domene –Gauchoene.  Pampasen er et av verdens mest fruktbare jordbruksområder og er kjent for sitt biffkjøtt, men også kornprodukter. Vi besøker Santa Susana Ranch kun noen få kilometer fra hovedstaden og får smakt på asado (grillmat) og ikke minst de utmerkede argentiske vinene. Her reiser vi langt tilbake i tid og opplever tradisjonene på landsbygda med sang, dans, hestesport og livlige aktiviteter på en argentinsk ranch! Vi får naturligvis servert en lunsj som vi nok kommer til å huske lenge. Mette og fulle av inntrykk drar vi tilbake til storbyen. Middag på egen hånd for den som orker.

Frokost på hotellet. Etter en hektisk uke full av program er det på tide å slappe av litt, fordøye inntrykk og kanskje gjøre noen egne aktiviteter. Vi tar programfri i dag, men møtes om kvelden til en hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Frokost på hotellet. Det blir en rolig morgen før vi pakker kofferten og blir kjørt til flyplassen for hjemreise. Flyavgang kl. 16:40 med KLM.

Vi lander i Amsterdam i 10-tiden og har noen timer å vente før vi flyr direkte til Trondheim etter lunsjtider. Ankomst Værnes kl. 16:45.

 

Valgfritt tilleggsprogram:

 

Iguazu – 2 dagers program

Pris fra kr. 6.550,- per person ved minimum 2 reisende

 

Dag 1: Buenos Aires – Iguazu

Formiddagsfly til Iguazu som ligger i trianglet mellom Brasil, Argentina og Paraguay. Dere lander på den brasilianske siden rundt lunsjtider. Her ved Paranáelven midt ute i regnskogen, kaster enorme vannmasser seg utfor stupet og danner de enorme fossefallene som er et av «verdensarvstedene».  Første besøkes argentisk side og dere får beskuet fossefallene fra flere vinkler, blant annet fra en 1000 meter lang gangbro helt ut på kanten. Overnatting på brasiliansk side av grensen.

 

Dag 2: Iguazu – Buenos Aires (F)

Etter frokost besøkes fossefallene på brasiliansk side. Lunsj på egen hånd og transfer til flyplassen for fly tilbake til Buenos Aires.

Hvis man velger å ha ekstraprogram må det også påregnes ekstra kostnader mht. returfly på annen dato enn gruppen. Be om pris på dette ved bestilling. Det er også mulig å bestille ekstra program i andre byer og land i Sør-Amerika. Be om tilbud.

 

Med SmartReiser reiser du trygt i godt selskap med andre trivelige og interesserte reisende! Vel møtt!

Måltider som inngår i programmet er merket
F = Frokost / L = Lunsj / M = middag.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
For påmelding og praktisk informasjon se vedlagte påmeldingsskjema.
Det er et begrenset antall plasser på denne turen.

Pris fra Trondheim kr 32.850,- pr. person i dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom: kr 2.650,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.
Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået).

Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 04.07.2018
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
• All transport iht programmet
• Måltider iht programmet (F for frokost, L for lunsj og M for middag.
• Sightseeing, aktiviteter og inngangsbilletter iht programmet
• Lokal Engelsktalende guide på alle programinnslag
• Reiseleder fra Smartreiser og Reisevert møter på Værnes og blir med på hele reisen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Tips til sjåfører, lokale guider og hoteller
• Programinnslag, service og måltider som ikke er inkludert.
• Tilleggsprogram til Iguazu, se beskrivelse

Avbestillingsregler:
• Ved avbestilling fram til og med 14. 01.2019 refunderes depositum minus kr. 1.500,- per person
• Ved avbestilling fra og med 15.01.2019 – 02.02.2019 refunderes ikke depositum.
• Ved avbestilling fra og med 03.02.2019 fram til avreise gis ingen refusjon.

NB! Det kan komme endringer i programmet på grunn av endring i flyvninger og lokale forhold.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.